Pagina 1 van 1

Gezaagd?

Geplaatst: di 08 aug 2006, 15:14
door Malamoods
Kan iemand mij vertellen wat het verschil is tussen geitenribben en geitenribben gezaagd (of lamsribben)? Welke is het meest geschikt? Of wat zijn voor- en nadelen van beiden?

Rachel.

Re: Gezaagd?

Geplaatst: di 08 aug 2006, 15:33
door 202Spots
Wanneer het ribben zijn dan zijn het hele ribben in 1 stuk...
en 1rib kan zo'n 20-30 cm? lang zijn.
Gezaagde ribben zijn in stukken gezaagd, kan soms stukjes van 2-3 cm zijn of anders van 8-10 cm.
Wanneer je de hele ribben geeft dan kan je 1 of 2 ribben die aan elkaar zitten geven, en wanneer je de gezaagde ribben heb, dan alleen geven wanneer er 'n hele rij van kort stukjes aan elkaar vast zit.
Ik geef nooit de losse stukjes wat eigenlijk als soepvlees/botje verkocht word, want die gaan zonder er op te kluiven naar binnen.
De korte gezaagde geeft ik zelf ook niet omdat die ook TEvlug naar binnen gaan, dan blijft er alleen de lange ongezaagde ribben over,waar ze in ieder geval lekker aan kluiven.

Re: Gezaagd?

Geplaatst: di 08 aug 2006, 15:48
door Malamoods
Eigenlijk is het dus ribbenkast wat je geeft.... Meerdere ribben aan elkaar dus... Ok, bedankt!

Rachel.