Pagina 1 van 2

Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Geplaatst: wo 22 mar 2006, 11:17
door noppp
Vraagje: Welke (elektrisch) mes gebruiken jullie om het vlees in kleinere delen te verdelen?
Als je het vers krijgt aangeleverd en als je het diepgevroren krijgt aangeleverd.

Ben aan het rondneuzen op het internet maar kan geen duidelijk inzicht krijgen welk mes nu uitermate geschikt is voor m.n. diepvriesvlees.

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Geplaatst: wo 22 mar 2006, 11:40
door Lizzy
Ik probeer zoveel mogelijk het vlees niet diepgevroren aangeleverd te krijgen, precies om deze reden: om te voorkomen dat ik het moet gaan snijden. Als ik vlees toch diepgevroren geleved krijg, in de grote porties:

Mijn man gebruikt een uitbeenmes.

Ik gebruik een Japans mes. Zo een:

Afbeelding

Deze is lekker stevig en ik zweer je, ik leun er met mijn hele gewicht op om iets doorgehakt te krijgen ;D!

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Geplaatst: do 23 mar 2006, 14:11
door Lil
Lekker grote porties laten eten, feest ;D ;D ;D

Heb hier ook wel eens iets laten ontdooien, in porties verdeeld en weer opnieuw ingevroren. Tot nu toe geen problemen mee gehad (komt niet vaak voor).

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Geplaatst: do 23 mar 2006, 14:27
door jon
Ik heb een kleine bijl gekocht daarmee hak ik bevroren ribben en vlees door.

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Geplaatst: do 23 mar 2006, 14:46
door Remke
Met de Carnibest deed ik het met een groot broodmes dat ik onder de hete kraan hield en dan maar zagen en weer onder het warme water, ooooh zooo vervelend... Nu laat ik het eventueel ontdooien, niet helemaal maar tot je het kan bewerken en dan weer invriezen. Maar het liefste koop ik het ook niet ingevroren.

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Geplaatst: do 23 mar 2006, 17:58
door Angelique
Ik laat wat ik bevroren aangeleverd krijg eerst iets ontdooien en daarna snij ik het gewoon met een vleesmes of uitbeenmes.

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Geplaatst: do 23 mar 2006, 18:00
door Angelique
Lizzy schreef: Ik gebruik een Japans mes. Zo een:

Afbeelding

Deze is lekker stevig en ik zweer je, ik leun er met mijn hele gewicht op om iets doorgehakt te krijgen ;D!

Waarom? tis toch de bedoeling dat je het mes het werk laat doen ???





(misschien een keer laten slijpen ;D)

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Geplaatst: do 23 mar 2006, 20:00
door tieneke
Een hakbijl? 8)

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Geplaatst: vr 24 mar 2006, 06:37
door noppp
een hakbijl, kan inderdaad wel een goede optie zijn....

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Geplaatst: vr 24 mar 2006, 07:16
door Maris
tieneke schreef: Een hakbijl? 8)
gelijk groots aanpakken ;D ;D

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Geplaatst: vr 24 mar 2006, 08:53
door Lizzy
Angelique schreef: Waarom? tis toch de bedoeling dat je het mes het werk laat doen ???





(misschien een keer laten slijpen ;D)
;D ;D ;D

Ik laat het dus niet helemaal ontdooien. Dus als het nog keihard is, dan is het handig om mijn hele gewicht in de strijd te gooien ;D. En dat gaat goed met dit mes omdat het zo lekker stevig is ;D

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Geplaatst: vr 24 mar 2006, 09:58
door Angelique
Lizzy schreef: ;D ;D ;D

Ik laat het dus niet helemaal ontdooien. Dus als het nog keihard is, dan is het handig om mijn hele gewicht in de strijd te gooien ;D. En dat gaat goed met dit mes omdat het zo lekker stevig is ;D
Ah, op die fiets. Moet zeggen dat ik laatst mijn messen even heb laten slijpen door mijn allerliefste slager en ze gleden gewoon overal doorheen, wat een luxe :D

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Geplaatst: vr 24 mar 2006, 10:19
door tieneke
Maris schreef: gelijk groots aanpakken ;D ;D
Dat hebbie he?met 2 nollebakmonsters ;D ;D

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Geplaatst: vr 24 mar 2006, 18:07
door Bianca1
Ik heb destijds een eletrisch dievriesmes gekocht om rollen bibi door te snijden en dat werkt dus gewoon voor geen meter; beter kun je de rol (als het om een rol gaat) een half uur tot een uur op je aanrecht leggen zodat de buitenkant engszins ontdooid raakt. Als je er dan een gewoon scherp mes in prikt en je wrikt een beetje, breek je de rol zo in tweeen ;)

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Geplaatst: do 30 mar 2006, 21:36
door Sofie
Angelique schreef: Ik laat wat ik bevroren aangeleverd krijg eerst iets ontdooien en daarna snij ik het gewoon met een vleesmes of uitbeenmes.
Hier dus ook...ben gewoon te lui om het helemaal bevrozen te lijf te gaan... ::)