Schaap
Geplaatst: za 04 mar 2006, 14:32
Hoihoi,
we zijn al een hele tijd op zoek naar schapenvlees. Islamitische slagers zij hier niet in de regio... Deze morgen kwam er iemand kijken naar een Frigo-bestelwagen op mn werk. Blijkt dat die persoon een schapenhandelaar is in de wijk hierachter. Op regelmatige basis heft ie schapen die hij niet geschikt vindt voor consumptie: teveel vet, ietske te oud, soms te mager, vlees soms iets anders van kleur,... Donderdag had ie ene geslacht. Prijs= 2.5euro per kg. Intussen heeft ie ze voor ons versneden, in de vriezer gestopt en nog voor 12u de eerste 5 kg geleverd. Het bleken ribben te zijn. Over de middag vlug versneden en verpakt. Het vlees zag er mooi van kleur uit, rook totaal niet. Het bot is ook niet zo hard: het dikke been waar de ribben aan vastzitten kon ik vrij makkelijk met een gewoon vleesmes doorkraken. In bijlage laat ik een paar fotokes. Nu is mn vraag:
1/ er hangt dus vrij veel vlees aan (meer als 50%). reken ik die botten als vleesbot of moet ik ook een deel spiervlees nemen. Of ga ik die ribben beter eerst wat fileren?
2/ Er hing ook een lap aan zonder bot in, is dat dan spiervlees?
is dit spiervlees???
we zijn al een hele tijd op zoek naar schapenvlees. Islamitische slagers zij hier niet in de regio... Deze morgen kwam er iemand kijken naar een Frigo-bestelwagen op mn werk. Blijkt dat die persoon een schapenhandelaar is in de wijk hierachter. Op regelmatige basis heft ie schapen die hij niet geschikt vindt voor consumptie: teveel vet, ietske te oud, soms te mager, vlees soms iets anders van kleur,... Donderdag had ie ene geslacht. Prijs= 2.5euro per kg. Intussen heeft ie ze voor ons versneden, in de vriezer gestopt en nog voor 12u de eerste 5 kg geleverd. Het bleken ribben te zijn. Over de middag vlug versneden en verpakt. Het vlees zag er mooi van kleur uit, rook totaal niet. Het bot is ook niet zo hard: het dikke been waar de ribben aan vastzitten kon ik vrij makkelijk met een gewoon vleesmes doorkraken. In bijlage laat ik een paar fotokes. Nu is mn vraag:
1/ er hangt dus vrij veel vlees aan (meer als 50%). reken ik die botten als vleesbot of moet ik ook een deel spiervlees nemen. Of ga ik die ribben beter eerst wat fileren?
2/ Er hing ook een lap aan zonder bot in, is dat dan spiervlees?
is dit spiervlees???