ontdooien, bakken en weer invriezen?
Geplaatst: wo 08 feb 2006, 00:44
Vraagje aan alle vleesspecialisten hier:
Als je vlees ontdooit, mag je het niet meer invriezen. Maar wat als je het daarna gaar hebt gemaakt (gebraden, levercake gemaakt etc.). Kan het dan weer ingevroren worden?
Voor zover ik weet is 't vanwege bacterieën: bij ontdooien komen die tot leven en vermenigvuldigen zich. Als je dan weer opnieuw in zou vriezen, blijven al die bacterieën erin zitten - ze gaan alleen even slapen. En owee als je dan voor de 2e keer gaat ontdooien... (klopt?)
Gaan met bakken etc. genoeg bacterieën dood om het daarna weer in te kunnen vriezen?
Als je vlees ontdooit, mag je het niet meer invriezen. Maar wat als je het daarna gaar hebt gemaakt (gebraden, levercake gemaakt etc.). Kan het dan weer ingevroren worden?
Voor zover ik weet is 't vanwege bacterieën: bij ontdooien komen die tot leven en vermenigvuldigen zich. Als je dan weer opnieuw in zou vriezen, blijven al die bacterieën erin zitten - ze gaan alleen even slapen. En owee als je dan voor de 2e keer gaat ontdooien... (klopt?)
Gaan met bakken etc. genoeg bacterieën dood om het daarna weer in te kunnen vriezen?