Pagina 1 van 1

balen

Geplaatst: za 17 dec 2005, 15:19
door ~Joke~
Ik had 5 kg fazantenkarkassen op de markt besteld en ik kon ze gisteren halen. De bedoeling was dat ze er alledrie van zouden eten het zijn mooie dikbevleesde karkassen. Toen ik de eerste partij open maakte was ik al flauw. Er zaten graankorrels aan de buitenkant van het karkas. Bij verdere inspectie kwam ik erachter dat alle karkassen aan de binnen en buitenkant met tarwekorrels besmet waren. Ik heb er wel een handjevol tarwekorrels vanaf gehaald >:( Spike heeft een glutenallergie die kan er dus nu niet van meeeten.
Zwaar balen. Is dit nu een geval van fout slachten? De karkassen zijn bedoeld voor restaurants ed om soep enzo van te trekken. Zouden ze voor dat ze gingen schieten tarwekorrels voor die dieren hebben gestrooid en ze terwijl ze stonden te eten hebben afgeschoten?
Want normaal kunnen fazanten toch nooit over zoveel graan beschikken. 1 Fazant dat had ik geloofd maar een stuk of 12????

Re:balen

Geplaatst: za 17 dec 2005, 15:34
door sylvia
Ik denk dat dat de korrels uit de krop zijn, fazanten hebben een vrij grote krop en die zitten bomvol graan. Dat zal inderdaad wel gestrooid worden.

Re:balen

Geplaatst: za 17 dec 2005, 15:47
door 202spots
Je kan ze toch gewoon met water afspoelen om alle korrels eraf te krijgen ???

Re:balen

Geplaatst: za 17 dec 2005, 15:59
door ~Joke~
Ik ben veel te bang dat ik iets over het hoofd zie. Granen zijn de trigger voor zijn krampaanvallen.

Re:balen

Geplaatst: za 17 dec 2005, 15:59
door ~Joke~
sylvia schreef: Ik denk dat dat de korrels uit de krop zijn, fazanten hebben een vrij grote krop en die zitten bomvol graan. Dat zal inderdaad wel gestrooid worden.
Een geval van slordig slachten dus?