- wo 09 jul 2003, 11:43
#2237
Van rauwe groente is mij het volgende verteld: als je deze invriest, dan verliezen de groentes vrij snel hun vitamines. Blanceer je de groente eerst, dan wordt dit proces (verliezen van vitamine) vertraagt.
Aan de andere kant: groente wordt door invriezen iets beter verteerbaar voor de hond omdat er ook een proces in gang wordt gezet waarbij de celwand kapot wordt gemaakt. Vraag me niet hoe, want dat weet ik niet.
Met andere woorden: rauwe groentes kun je het allerbest direct geven. Maar, gemak dient de mens en we kunnen ze dus best invriezen, maar er zal iets aan vitamine verloren gaan.
Groente voor menselijke consumptie is weer anders: als je ongeblanceerde spinazie invriest, dan wordt het een grote SNOT-ZOOI en dat lusten we niet meer... Door de groente eerst te blanceren, blijft de groente dus mooier wanneer we ze ontdooien. DAT zal onze honden natuurlijk een biet wezen....!
Groetjes, Lizzy