Pagina 1 van 1

klapstuk???

Geplaatst: di 25 okt 2005, 11:47
door Bianca_Cailin
Ik vroeg net bij de slager om kalfsribben en die hadden ze wel, dat is klapstuk??? Ik helemaal blij, dus ik heb een heel groot stuk gekocht en ben het net in stukken aan het snijden en vindt het toch wel groot die ribben en aangezien ik echt geen verstand heb van vlees wordt ik alweer bang dat ze me in de boot hebben gedaan. Maar klopt dit? Is kalfsrib een klapstuk?

Re:klapstuk???

Geplaatst: di 25 okt 2005, 11:56
door Pauline
Volgens mij niet. Maar ik ga ff een poging doen om uit te zoeken wat het dan wel is.

Re:klapstuk???

Geplaatst: di 25 okt 2005, 12:00
door Pauline
Dit heb ik gevonden:

Klapstuk is gesneden van de borst. Het vlees is doorregen met kleine vetrandjes die het vlees een karakteristieke smaak geven.

En vervolgens vond ik dit in de Dikke van Dale:
stuk rundvlees van de rib.

Dus ik denk dat de slager het wel bij het rechte eind had. Alleen of het nu kalfribben zijn of runderribben wil ik toch betwijfelen.

En als je deze link bekijkt kun je zien waar het klapstuk zit en wegkomt:

http://home.planet.nl/~lind0399/watisdit.html

Re:klapstuk???

Geplaatst: di 25 okt 2005, 12:03
door Bianca_Cailin
Hardstikke bedankt! Denk ik zelf dan niet aan he, om ff te gaan googlen. :-[ Maar zoals ik t kan zien op dat plaatje is het dus van een rund :-\ nah jah laat ik haar t vlees er wel af kluifen, dat zit er genoeg aan en haal ik t bot wel weg, dat zal wel te hard voor haar zijn.