Ik heb katten. En die eten 20-25gr orgaan per kat per dag.
Sommige mensen met honden geven maar 3 dagen per week orgaan en 4 dagen spier. Wist je dat?
Ik geef alle dagen orgaan. 2x per week lever, 2x hart, 1x nier, 1x kippenmaag (en 1 dag het orgaan in het konijnkarkas). Je kan natuurlijk ook een mix geven, dan moet je per dag of eventueel per 2 dagen afwegen.
Ik heb piepkleine plastic bakjes die goed afsluiten. Das gemakkelijk voor lever en nier. Voor kippenhart heb ik iets grotere. Maar vb lamshart of kippenmaag vries ik los in.
1 kippenlever is ongeveer goed voor een dag. 5 tal kippenhartjes of 6 konijnenniertjes.. Een lamsnier gaat in 2 of 3.
Ik weeg af en vries het in voor beide katten samen. Ik weeg het dan nog op de dag zelf af. Anders is het helemaal niet te doen qua verpakken.
Orgaan is wel het kleinst en meeste werk.
Ik vries alles in bakjes of los in blokjes in. Daarna gaat het in een herbruikbare zipzak. Zo kan ik er vlot een portie uit halen. Ik heb ooit papieren labeltjes gemaakt en deze geplastificeerd. Deze gaan bij in een zipzak. Aangezien ze alleen met bevroren vlees in contact komen, blijven deze vrij schoon en anders hoef ik ze maar af te wassen. Als ze stuk gaan, gooi ik ze weg. Op de eerste labels schreef ik specifiek wat het was. Kippenlever vb, of konijnkarkas.
Nu gebruik ik meestal gewoon diersoort labels. Dus het label 'konijn' kan dan zowel voor karkas als voor nier of lever dienen. Ik zie wel wat het is, na al die jaren. En omdat m'n bakjes doorzichtig zijn natuurlijk. Maar of het vb konijn of kippenlever is dat zie ik niet op het zicht.
Je leert dingen wel herkennen. Konijnkarkas label ik zelfs niet meer om eerlijk te zijn. Dat zal ik niet verwarren met vb kipkarkas. Maar gemalen fazantbouten label ik vb wel, dat wordt lastiger als er nog gemalen soorten bijkomen.
En bij hart van lam of rund is er wel een specifiek label want ingevroren zie je bij die kleine stukken soms niet meer of het nu hart of spier is.
Je kan ook weekmenu's maken en in een grote zak of bak bij elkaar stoppen. Ik vind dat niet handig, maar het kan wel. Zolang je er de afzonderlijke stukken maar uit kan halen zonder te moeten ontdooien.