- di 01 dec 2020, 16:52
#3414554
Kippennek en eendennek bevat ongeveer 50% vlees en 50% bot. Maar ik raad je echt met klem af om veel nek op je menu te zetten. Nekken zijn zeer rijk aan calcium. Het gemiddelde karkas is tegenwoordig ook wel rond de 50% bot en 50% vlees hoewel er wel zijn die echt knetter-kaal. Dus als je veel van dit soort botten hebt, raad ik je aan om het percentage vleesbot rond de 35% a 40% maximaal te zetten. Je rekent vleesbot als vleesbot, dat trek je niet uit elkaar tot kaal bot en spiervlees, je rekent het gewoon als vleesbot.
Ik begrijp je vraag over spiervlees niet? Je voert zeg even 45% vleesbot, 10% organen als lever, nier en hart, 10% pens, 10% groenten en de rest spiervlees. In dit geval dus 25%, bij deze verdeling. Gewoon vlees zeg maar. Los vlees. Ga je 35% vleesbot geven omdat je veel kale jekkers van vleesbotten hebt: dan geef je 10% orgaan, 10% pens, 10% groenten en 35% spiervlees.
Beantwoord dat je vraag?