Moderator: Lizzy
barfje schreef: Wat een verbazingwekkend stukje tekst!No, dit staat er dus absoluut niet, hij heeft het over het amerikaanse volk wat te zwaar is, niet over de honden van amerikaanse barfers
Zou deze DA met mijn DA hebben gesproken over de verbluffende resultaten van barf? Beetje negatieve ondertoon tov de Amerikaanse barfers. Ik mail met een aantal van hen (ook wat Engelse) en niks nada het geven van ongezonde ingredienten. Alles op maat en supervers. Dat zijn geen papzakhonden. Weet megod niet of het papzak-Amerikanen zijn, maar dat interesseert mij niet. Wat ze voor hun honden doen is meer dan OK.
Hygiëne sterk overtrokken issue: eten klaarmaken op schone ondergrond op een plek waar geen eigen eten wordt klaargemaakt. Vlees niet met blote handen vastpakken. En alles daarna goed schoonmaken, ook meteen de bakken van de honden. Nooit geen problemen, beetje zeurderig dat bacteriologische verhaal. Gewoon goed opletten en doen. Dat moet je net zo goed bij je eigen eten.Maar je noemt hier nu wel een paar simpele dingetjes die lang niet door iedereen gehandhaafd worden. En de meeste mensen maken het hondenvoer gewoon op het aanrecht klaar waar ze dan een uurtje later hun eigen eten gaan klaarmaken. Goed schoonmaken? het is hier eerder aan de orde geweest en toen waren er zat mensen die zeiden: doekje eroverheen...klaar. Handen wassen, kruisbesmettingen....nooit van gehoord. Nu ben ik verder helemaal niet hysterisch wat een bacterie aangaat, maar als ik verse pens en/of kip heb staan te snijden dan gaat er wel een bak chloor over het aanrecht. Don't push your luck zeggen we dan. Misschien heeft woef wel geen last van salmonella, zelf kun je er ook lekker beroerd van zijn en bij mensen met kinderen kan het best bedreigend zijn voor de kinderen.
Maar....... dikke pluim voor deze deskundige!!!Helemaal mee eens
Angelique schreef:Maar je noemt hier nu wel een paar simpele dingetjes die lang niet door iedereen gehandhaafd worden. En de meeste mensen maken het hondenvoer gewoon op het aanrecht klaar waar ze dan een uurtje later hun eigen eten gaan klaarmaken. Goed schoonmaken? het is hier eerder aan de orde geweest en toen waren er zat mensen die zeiden: doekje eroverheen...klaar. Handen wassen, kruisbesmettingen....nooit van gehoord. Nu ben ik verder helemaal niet hysterisch wat een bacterie aangaat, maar als ik verse pens en/of kip heb staan te snijden dan gaat er wel een bak chloor over het aanrecht. Don't push your luck zeggen we dan. Misschien heeft woef wel geen last van salmonella, zelf kun je er ook lekker beroerd van zijn en bij mensen met kinderen kan het best bedreigend zijn voor de kinderen.Helemaal mee eenso
Angelique schreef: Maar je noemt hier nu wel een paar simpele dingetjes die lang niet door iedereen gehandhaafd worden. En de meeste mensen maken het hondenvoer gewoon op het aanrecht klaar waar ze dan een uurtje later hun eigen eten gaan klaarmaken. Goed schoonmaken? het is hier eerder aan de orde geweest en toen waren er zat mensen die zeiden: doekje eroverheen...klaar. Handen wassen, kruisbesmettingen....nooit van gehoord. Nu ben ik verder helemaal niet hysterisch wat een bacterie aangaat, maar als ik verse pens en/of kip heb staan te snijden dan gaat er wel een bak chloor over het aanrecht. Don't push your luck zeggen we dan. Misschien heeft woef wel geen last van salmonella, zelf kun je er ook lekker beroerd van zijn en bij mensen met kinderen kan het best bedreigend zijn voor de kinderen.Ik denk dat de mensen die er "ff een lappie overheen halen" van hun eigen kipfileetje net zo gemakkelijk een voedselvergiftiging oplopen als van het hondenvoer. En daarom vind ik het geen sterk argument van deze DA om het te noemen als potentieel gevaar bij rauw hondenvoer.
202Spots schreef: En wat doe je dan wanneer je 1 kip hebt ?Ik ook, alleen voor de pens pak ik een ander plankje.
Er zijn onderdelen voor 't mensen eten en andere onderdelen zijn voor de honden...
ik gebruik de zelfde kip..zelfde mes, zelfde schaar,zelfde plank,zelfde alles
Lizzy schreef: Ik denk dat de mensen die er "ff een lappie overheen halen" van hun eigen kipfileetje net zo gemakkelijk een voedselvergiftiging oplopen als van het hondenvoer. En daarom vind ik het geen sterk argument van deze DA om het te noemen als potentieel gevaar bij rauw hondenvoer.Ja, gevaar vind ik ook een erg groot woord. Als je beetje met gezond verstand werkt en schoonmaakt hoeft er geen gevaar te zijn.
202Spots schreef: En wat doe je dan wanneer je 1 kip hebt ?Ik ook, zie ook niet waar het gevaar moet schuilen ???
Er zijn onderdelen voor 't mensen eten en andere onderdelen zijn voor de honden...
ik gebruik de zelfde kip..zelfde mes, zelfde schaar,zelfde plank,zelfde alles
Hitam schreef: Dit is te meer een positief artikel omdat deze meneer Nap in elk geval gewerkt heeft voor een grote brokken fabrikant. Ik meen Iams ofzo. Ik weet niet of hij daar nog werkt, zou best kunnen.Dat mensen niet zelf gezond eten zegt zeker niet dat mensen niet weten wat gezond eten is, het zegt alleen dat ze voorzichzelf niet de dicipline hebben om gezond te koken maar eerder kiezen voor gemak of lekker, beter nog de combi gemak en lekker
Maar als zelfs hij moet toe geven dat er weinig aan te merken is op Barfen...........
En die dikke Amerikanen:
Ik heb zelf ook geregeld geschreven dat eten maken voor de hond of kat niet moeilijker is dan eten maken voor jezelf en dat kan iedereen.
En dan zegt een klein stemmetje in mijn achterhoofd: Kan iedereen dat wel? En wat als ze nu gaan roepen dat mensen niet eens goed voor zichzelf eten kunnen maken. Gezien het hoge cholesterol, hart- en vaatziekten en overgewicht? Zo gezond eten de meeste mensen niet.
Ik denk dat Nap dat stemmetje gehoord heeft.