Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door melleke73
#3381518
Hallo, ik ben al ruim een jaar met barf bezig maar stuit op iets nieuws. Ik heb Ella haar vleesbot altijd klein geknipt omdat ik bang was dat ze grote stukken zou doorslikken en verstopt kon raken. Twee dagen geleden voor het eerst haar een heel nekje gegeven, ze kauwt er goed op maar slikt toch snel door denk ik. Sinds vanmorgen slijm bij haar stoelgang. Mijn vraag is dus, moeten haar darmen nu harder werken om het bot te verteren omdat nu grote stukken zijn en daarom wat slijm mee komt of direct stoppen met hele vleesbot en terug knippen/ malen.
Groetjes mel
Door Lizzy
#3381548
melleke73 schreef:Hallo, ik ben al ruim een jaar met barf bezig maar stuit op iets nieuws. Ik heb Ella haar vleesbot altijd klein geknipt omdat ik bang was dat ze grote stukken zou doorslikken en verstopt kon raken. Twee dagen geleden voor het eerst haar een heel nekje gegeven, ze kauwt er goed op maar slikt toch snel door denk ik. Sinds vanmorgen slijm bij haar stoelgang. Mijn vraag is dus, moeten haar darmen nu harder werken om het bot te verteren omdat nu grote stukken zijn en daarom wat slijm mee komt of direct stoppen met hele vleesbot en terug knippen/ malen.
Groetjes mel
Het zou kunnen hoor, dat het slijm daarvan is, dat de darmen toch even moeten werken. Naar mijn beleving kan dit geen kwaad. Ik zou eigenlijk zelf niet blijven knippen maar sloeg vleesbotten eerder een beetje plat met een vleeshamer. Om haar te laten wennen aan het eten van vleesbot.
Door melleke73
#3381554
Lizzy schreef:Het zou kunnen hoor, dat het slijm daarvan is, dat de darmen toch even moeten werken. Naar mijn beleving kan dit geen kwaad. Ik zou eigenlijk zelf niet blijven knippen maar sloeg vleesbotten eerder een beetje plat met een vleeshamer. Om haar te laten wennen aan het eten van vleesbot.

Ok bedankt Lizzy voor je antwoord. Dan ga ik daarmee door. Oefening baart kunst, zag er grappig uit, ze wist er in de eerste plaats geen raad mee en legde het zelfs weg van haar voerbak.Is en blijft klein hondje die al veel in haar jonge leven heeft meegemaakt. Ik heb je het ooit eens verteld Ella met haar heup operatie, ondertussen loopt ze na veel therapieën terug op haar vier poten. Dus ben er zeer oplettend op dat alles nu goed blijft gaan. Ik koop al mijn vlees bij de Turkse winkel maar bv kipfilet durf ik nog steeds niet te geven.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door