Beginnen met BARF voor een allergische/overgevoelige Bull Terrier
Geplaatst: wo 14 dec 2016, 12:51
Beste allemaal,
Sinds 1,5 jaar ongeveer hebben wij een Bull Terrier, die helaas ook al bijna al die tijd last heeft van allergische/overgevoeligheidsklachten. Na n rondje dierenarts/dermatoloog/testen/meer testen etc zijn we eigenlijk niet veel verder voor wat betreft de oorzaak van zijn huidproblemen. Nu willen we dus overstappen op BARF. Wel willen we hem 1 voor 1 introduceren met nieuwe vleessoorten, zodat we kunnen achterhalen wat het is waar hij op reageert, als hij ergens op reageert.
Hij heeft vorig jaar een tijdje op KVV gestaan, de konijn van Buddy, en dat ging goed.
Ook krijgt hij als trainers konijnenoren met vacht, en dat gaat ook prima. Ik ga er dan ook voorzichtig vanuit dat hij niet allergisch is voor konijn.
Is het verstandig om konijn als zijn basis-vlees te nemen en hem daarmee te introduceren met BARF? Als dat kan, met welke delen kunnen we dan het beste beginnen als vleesbotten?
Hij eet nu ook weleens bot (runderbotten gerookt, of heel soms een stuk van bijv onze tomahawk steak. Ik ben er inmiddels redelijk van op de hoogte dat dat niet het slimste was om te doen, omdat dit niet rauw is) Qua vertering gaan die botten prima.
Is het aan te raden om de eerste tijd de konijnenbotten door de molen te halen? Even met een hamer bewerken? Of helemaal au naturel geven?
Er is een verdenking dat hij niet tegen brood kan, is dat nog iets om mee te nemen in de overweging welke organen hij wel en niet mag eten?
Hij is verder gezond, weegt rond de 30kg, en is normaal actief (loopt per dag 3 a 4 uur). Ik kom dan in de berekening uit op 4200 gram BARF per week, als dat iets uitmaakt in de beoordeling welk vlees geschikt zou zijn voor hem.
Ik ben niet bang/vies van het bereiden van rauw vlees, ook niet als het nog op het originele dier lijkt, dus ook halve/hele konijnen voeren etc zou een mogelijkheid zijn.
Alle tips zijn meer dan welkom!
Sinds 1,5 jaar ongeveer hebben wij een Bull Terrier, die helaas ook al bijna al die tijd last heeft van allergische/overgevoeligheidsklachten. Na n rondje dierenarts/dermatoloog/testen/meer testen etc zijn we eigenlijk niet veel verder voor wat betreft de oorzaak van zijn huidproblemen. Nu willen we dus overstappen op BARF. Wel willen we hem 1 voor 1 introduceren met nieuwe vleessoorten, zodat we kunnen achterhalen wat het is waar hij op reageert, als hij ergens op reageert.
Hij heeft vorig jaar een tijdje op KVV gestaan, de konijn van Buddy, en dat ging goed.
Ook krijgt hij als trainers konijnenoren met vacht, en dat gaat ook prima. Ik ga er dan ook voorzichtig vanuit dat hij niet allergisch is voor konijn.
Is het verstandig om konijn als zijn basis-vlees te nemen en hem daarmee te introduceren met BARF? Als dat kan, met welke delen kunnen we dan het beste beginnen als vleesbotten?
Hij eet nu ook weleens bot (runderbotten gerookt, of heel soms een stuk van bijv onze tomahawk steak. Ik ben er inmiddels redelijk van op de hoogte dat dat niet het slimste was om te doen, omdat dit niet rauw is) Qua vertering gaan die botten prima.
Is het aan te raden om de eerste tijd de konijnenbotten door de molen te halen? Even met een hamer bewerken? Of helemaal au naturel geven?
Er is een verdenking dat hij niet tegen brood kan, is dat nog iets om mee te nemen in de overweging welke organen hij wel en niet mag eten?
Hij is verder gezond, weegt rond de 30kg, en is normaal actief (loopt per dag 3 a 4 uur). Ik kom dan in de berekening uit op 4200 gram BARF per week, als dat iets uitmaakt in de beoordeling welk vlees geschikt zou zijn voor hem.
Ik ben niet bang/vies van het bereiden van rauw vlees, ook niet als het nog op het originele dier lijkt, dus ook halve/hele konijnen voeren etc zou een mogelijkheid zijn.
Alle tips zijn meer dan welkom!