Pagina 1 van 2

Kiezen tussen rodi- of leverworst

Geplaatst: za 16 jul 2005, 09:04
door Pauline
Ik train met beide honden. Joris puppyklas en Joep gevorderden. Als beloning heb ik van alles geprobeerd maar helaas vinden de heren (allebei) vieze rodiworst het lekkerst. Ze lusten ook graag leverworst (voor mensen dus). Nu trainen we 1x per week en het gaat dan ook om zo'n 2 plakjes in ieniemiene stukjes gesneden. Heb ook al gedroogde long en hart geprobeerd. Maar vooral voor Joris kost dat teveel tijd om het op te eten. Kijk die worst is natuurlijk zo weg en op de long en hart moet gekauwd worden, hij is dan gewoon teveel afgeleid.
Mijn vraag is nu: Kan ik niet beter leverworst geven dan die gore rodiworst?
.

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Geplaatst: za 16 jul 2005, 09:48
door Audrina
Ik zou toch gaan voor die rodiworst, want in leverworst zit volgens mij veel meer zout.

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Geplaatst: za 16 jul 2005, 10:00
door Pauline
Okay, daar had ik nog niet aangedacht! Trouwens onze slager maakt zelf de leverworst en hij kan het ook zonder zout maken. Dat is natuurlijk ook nog een optie.

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Geplaatst: za 16 jul 2005, 10:08
door Audrina
En kleine blokjes gekookte kip? Is dat niks? Nu is gekookt ook niet alles, maar het is altijd nog beter dan die worsten met "vage inhoud". ;)

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Geplaatst: za 16 jul 2005, 10:21
door Pauline
Ja dat kan ik ook nog proberen. Gekookt is inderdaad niets, maar rauw is tijdens een training ook niet alles.

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Geplaatst: za 16 jul 2005, 10:47
door Audrina
Nee, rauw dat wordt zo'n zooitje in je zak he? ;)

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Geplaatst: za 16 jul 2005, 11:15
door Lizzy
Zit er in leverworst werkelijk zoveel zout? Meer als in kaas? (ik gebruik kaas en gedroogd vlees).

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Geplaatst: za 16 jul 2005, 12:44
door Birgit
Leverworst is toch van varkensvlees gemaakt ?

Zou kiezen voor die Rodi

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Geplaatst: za 16 jul 2005, 14:18
door amber2
Maar wat is er dan precies zo slecht aan die rodiworsten? Ik dacht dat de inhoud vergelijkbaar is met hun rauwe producten alleen is het dan verhit. En als je toch maar een heel klein beetje geeft als tussendoortje lijkt me dat toch geen probleem; is toch juist onhandig als je dan steeds met je handen aan stukjes rauw vlees moet zitten?
Ik zou dus zeker voor de rodi-worst gaan, in leverworsten voor mensen zitten juist vaak allerlei toevoegingen (ook die van de slager!) in de vorm van E-nummers: antioxydant, conserveermiddel, kleurstof e.d.

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Geplaatst: za 16 jul 2005, 14:37
door Lil
Lizzy schreef: Zit er in leverworst werkelijk zoveel zout? Meer als in kaas? (ik gebruik kaas en gedroogd vlees).
En nog een heleboel ander kruiden, leverworst is heel erg gekruid, tenzij je hem puur natuur maakt, maar dan is hij echt niet lekker.

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Geplaatst: wo 27 jul 2005, 18:45
door Eef+Stippels
amber2 schreef:
Ik zou dus zeker voor de rodi-worst gaan, in leverworsten voor mensen zitten juist vaak allerlei toevoegingen (ook die van de slager!) in de vorm van E-nummers: antioxydant, conserveermiddel, kleurstof e.d.
Volgens mij zit dat ook in de rodiworst.. Je zou je kunnen afvragen of twee plakjes leverworst in de week te veel zout bevat... Ik weet het niet hoor, maar als het maar twee plakje in de week zijn..

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Geplaatst: wo 27 jul 2005, 20:38
door amber2
Over 2 plakjes in de week zou ik me ook niet zo druk maken nee. Ik heb laatst eens zo'n rodi-worst bekeken in de winkel en daar stond niets op over toegevoegde conserveermiddelen/anti-oxidanten, dus ik neem aan dat die er toch echt niet in zitten dan.

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Geplaatst: wo 27 jul 2005, 21:15
door Nitus
amber2 schreef: Over 2 plakjes in de week zou ik me ook niet zo druk maken nee. Ik heb laatst eens zo'n rodi-worst bekeken in de winkel en daar stond niets op over toegevoegde conserveermiddelen/anti-oxidanten, dus ik neem aan dat die er toch echt niet in zitten dan.
Maar hoe kan het dan dat ze een jaar lang (of zoiets) buiten de koelkast zijn te bewaren?? ;)

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Geplaatst: do 28 jul 2005, 12:23
door amber2
Tja, het is wel verhit en dan vacuum verpakt maar een jaar is wel lang ja... Het is toch verplicht om op de verpakking te zetten als er conserveermiddelen e.d. aan toegevoegd zijn?

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Geplaatst: do 28 jul 2005, 17:44
door conleeuw
Ik zou ook willen weten of het dan geen kwaad kan dat er vaak varkensvlees in de lewerworsten zit? Varkens vlees is toch een no - no nou weet ik lever worst is verhit is het dan ok?