Pagina 1 van 2
Hoe vers vlees op kamertemperatuur geven?
Geplaatst: do 10 sep 2015, 16:31
door Fire1977
Hallo allemaal,
Eigenlijk heb ik een simpele vraag maar vroeg me wel af hoe jullie dit doen.
Ik geef nu namelijk een tijdje vers vlees maar het probleem is ik laat het 24 uur ontdooien In de koelkast maar dan?
Hoe krijg je het op kamertemperatuur want vanuit de koelkast geven is veels te koud? En het daarna even uit de koelkast is ook weer niet goed. In de magnetron mag ook al niet en met een beetje warm water word het zo papperig. Hoe doen jullie dat?
Re: Hoe vers vlees op kamertemperatuur geven?
Geplaatst: do 10 sep 2015, 16:42
door Ligaa
Waarom mag je het niet even buiten de koelkast hebben? Je kunt het gewoon een uurtje op het aanrecht zetten hoor.
Re: Hoe vers vlees op kamertemperatuur geven?
Geplaatst: do 10 sep 2015, 16:51
door Kaela
Wij ontdooien het vlees altijd op het aanrecht. Eenmaal ontdooid wordt het op kamertemperatuur gevoerd, of gaat het (variërend van nog deels bevroren tot koud) de koelkast in voor de volgende dag.
Re: Hoe vers vlees op kamertemperatuur geven?
Geplaatst: do 10 sep 2015, 17:04
door pluk
In de zomerperiode haal ik 's avonds het eten uit de vriezen en zet het in de koelkast. Voor de eerste wandeling haal ik het eruit, als we terugkomen is het voldoende op temperatuur.
Als het kouder wordt zet ik het 's avonds op het aanrecht om te ontdooien.
Re: Hoe vers vlees op kamertemperatuur geven?
Geplaatst: do 10 sep 2015, 17:29
door Fire1977
Oh ok dan doe ik dat ook gewoon zo. Alleen zoals nu is het 30 min uit de koelkast geweest heb het gegeven maar ze hebben er nog geen zin in. Het zijn lastige eters
Re: Hoe vers vlees op kamertemperatuur geven?
Geplaatst: do 10 sep 2015, 17:30
door CindyMayella
Ik haal 's ochtends vlees (=2 zakjes) voor de volgende dag uit de vriezer en zet het in de koelkast. Eind van de dag verdeel ik het over 2 bakjes (= 2 maaltijden) en een half uur tot een uur voor hij de maaltijd krijgt, haal ik het uit de koelkast om het op kamertemperatuur te krijgen...... Het zijn hier kleine porties voor een kleine hond, dus het is snel op kamertemperatuur.
Re: Hoe vers vlees op kamertemperatuur geven?
Geplaatst: do 10 sep 2015, 18:38
door Fire1977
Ja hier ook twee kleine hondjes van 4 kg ongeveer
Re: Hoe vers vlees op kamertemperatuur geven?
Geplaatst: do 10 sep 2015, 18:44
door pluk
[quote="Fire1977"]
Oh ok dan doe ik dat ook gewoon zo. Alleen zoals nu is het 30 min uit de koelkast geweest heb het gegeven maar ze hebben er nog geen zin in. Het zijn lastige eters
Re: Hoe vers vlees op kamertemperatuur geven?
Geplaatst: do 10 sep 2015, 22:32
door Suzanne
Ik laat het doorgaans ontdooien in de koelkas en voer het vanuit de koelkast.
Suzanne
Re: Hoe vers vlees op kamertemperatuur geven?
Geplaatst: do 10 sep 2015, 23:26
door smulpaap
Ik laat het in de koelkast ontdooien . Dan een paar uur voordat er gegeten word op de aanrecht in de voerbakken
Re: Hoe vers vlees op kamertemperatuur geven?
Geplaatst: do 10 sep 2015, 23:53
door Inge en Bono
Ik haal het uit de koelkast, doe het in de bak en zet de bak op het vreetklledje; smullen maar. Altijd zo gedaan, geen van de honden had daar last van
Re: Hoe vers vlees op kamertemperatuur geven?
Geplaatst: vr 11 sep 2015, 08:51
door Nero
Ik haal het de ´s ochtends uit de vriezer voor de dag erna, laat het ontdooien in de koelkast en voer het dan uit de koelkast.
Hier wordt alles direct opgegeten.
Re: Hoe vers vlees op kamertemperatuur geven?
Geplaatst: vr 11 sep 2015, 10:29
door TomsBorders
ik haal het 24 uur voor het eten uit de vriezer, en als het bijna ontdooid is zet ik het in de koelkast. twee uur voor het eten haal ik het er weer uit.
als het wat bevroren is nog (omdat het tijdstechnisch niet uitkwam), leg ik het in een zakje met lauw water.
Hoe vers vlees op kamertemperatuur geven?
Geplaatst: vr 11 sep 2015, 10:32
door Inouchka
Hier zijn ze gelukkig niet heel kieskeurig. In de koudere periode haal ik het 'S avonds uit de vriezer en laat het ontdooien in bewaardozen. Tegen wanneer ik wil voeren is dan alles ontdooit. In de zomer haal ik het 'S avonds uit de vriezer en zet ik het in de koelkast om te ontdooien. (Ook ivm vliegen) En dat gaat gelukkig goed

.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Hoe vers vlees op kamertemperatuur geven?
Geplaatst: vr 11 sep 2015, 13:11
door Hope
Ik laat het in de koelkast ontdooien. Zo rond twaalf uur gaat het in een afgesloten bak op het aanrecht (bij warm weer in de kelder). Ik voer tussen 13.00 en 16.00. De kou is er dan goed af.
Als het echt nog te koud is doe ik er wat lauw water overheen.m