ingrediënten lijst
Geplaatst: vr 03 jul 2015, 12:39
Hallo allen,
Ik maak graag lijstjes om zo (voor mij) overzichtelijk te kunnen bepalen wat geschikt is en niet en om ideeën op te doen voor gerechten. Ik heb alles opgeschreven wat ik in mijn regio kan verkrijgen. Omdat ik net begonnen ben vind ik het soms nog lastig om in te schatten wat iets nou is en of het überhaupt geschikt is. Het gaat me vooral hier om de vleesbotten. Dit lijstje geeft een goede richtlijn maar daar staat niet alles op (http://www.voerwijzer.com/vleesbottenlijst-hond). Ik heb van redelijk wat al het e.e.a. bedacht en gevonden maar er zijn nog een paar dingen waar ik niet alles van weet en ook niet helemaal de geschiktheid kan inschatten. Het betreft een hond die pas enkele weken vleesbotten eet dus dat is mijn uitgangpunt. Onderstreept zijn de dingen waar ik nog niet voldoende van weet. Ik wil sowieso niet aan de runderen beginnen nog. Van de overige categorieën lijkt het me dat er niet heel veel mis kan gaan op basis van wat ik lees zolang het maar goed afgewisseld wordt natuurlijk. En misschien missen er volgens jullie nog cruciale dingen?
Namens mij en mijn hond alvast bedankt.
n.b. dit betreft alleen de categorie dierlijke producten en voor de andere ingrediënten heb ik voldoende info.
Vleesbotten:
Eend rugstuk
Eend vleugels
Eenden karkas
Eenden nekken
Fazant karkas
Geit bout
Geitennek
Haas rugkarkas
Hert nek
Hert Ree en Hinde stuk
Hert ribben
Herten bot
Kalfsvlees met bot
Kalkoen karkas
Kalkoen nekken
Kalkoen rugstuk
Kip karkas
Kip rugstuk
Kippen karkas
Kippen vleugels
Kippennekken
Konijn (wild) karkas
Konijnen koppen
Kwartel karkas
Lams bout
Lams kotelet
Lams nek met veel vlees
Lams ribben
Lamskop
Paard nekbeen
Paardenribben
Paardenvlees met bot
Patrijs karkas
Ree nek
Rund bot (onderbeen)
Rund dragend bot (raden ze dit niet af?)
Rund knars
Rund knie
Runder ribben
Schapenkop
Organen:
Hart: Eend, kip, lam, rund, kalkoen, paard
Lever: kip, paard, eend, kalkoen, lam, rund
Long: lam, rund
Maag: kip
Milt: rund
Mix: konijn
Nier: konijn, rund
Pancreas: rund
Pens: geit, lam, rund
Spiervlees:
Herten vlees
Kalkoen filet
Konijn (wild) vlees
Lams borstvlees
Lamsvlees
Paard stoofvlees
Paard sucadelappen
Paarden snijsels
Rund stoofvlees
Runder snippers
Rundvlees
Vis:
Capelin
Haring
Markeel
Pollak
Poon
Rog vleugel
Sardientjes
Sprot
Wijting
Zalm lijf/karkas
Zalmkoppen
Zwaardvis steak
Overig (of ik weet niet waar het bij past):
Bullepees
Konijnen oren
Rund luchtpijp
Runder nekpezen (geelhaar)
Runderoren (vers)
Runderstrot
Schapenvet
Proodieren:
Eendagskuikens
Hele kwartel
Konijn (tam) heel met huid/heel met kop
Ik maak graag lijstjes om zo (voor mij) overzichtelijk te kunnen bepalen wat geschikt is en niet en om ideeën op te doen voor gerechten. Ik heb alles opgeschreven wat ik in mijn regio kan verkrijgen. Omdat ik net begonnen ben vind ik het soms nog lastig om in te schatten wat iets nou is en of het überhaupt geschikt is. Het gaat me vooral hier om de vleesbotten. Dit lijstje geeft een goede richtlijn maar daar staat niet alles op (http://www.voerwijzer.com/vleesbottenlijst-hond). Ik heb van redelijk wat al het e.e.a. bedacht en gevonden maar er zijn nog een paar dingen waar ik niet alles van weet en ook niet helemaal de geschiktheid kan inschatten. Het betreft een hond die pas enkele weken vleesbotten eet dus dat is mijn uitgangpunt. Onderstreept zijn de dingen waar ik nog niet voldoende van weet. Ik wil sowieso niet aan de runderen beginnen nog. Van de overige categorieën lijkt het me dat er niet heel veel mis kan gaan op basis van wat ik lees zolang het maar goed afgewisseld wordt natuurlijk. En misschien missen er volgens jullie nog cruciale dingen?
Namens mij en mijn hond alvast bedankt.
n.b. dit betreft alleen de categorie dierlijke producten en voor de andere ingrediënten heb ik voldoende info.
Vleesbotten:
Eend rugstuk
Eend vleugels
Eenden karkas
Eenden nekken
Fazant karkas
Geit bout
Geitennek
Haas rugkarkas
Hert nek
Hert Ree en Hinde stuk
Hert ribben
Herten bot
Kalfsvlees met bot
Kalkoen karkas
Kalkoen nekken
Kalkoen rugstuk
Kip karkas
Kip rugstuk
Kippen karkas
Kippen vleugels
Kippennekken
Konijn (wild) karkas
Konijnen koppen
Kwartel karkas
Lams bout
Lams kotelet
Lams nek met veel vlees
Lams ribben
Lamskop
Paard nekbeen
Paardenribben
Paardenvlees met bot
Patrijs karkas
Ree nek
Rund bot (onderbeen)
Rund dragend bot (raden ze dit niet af?)
Rund knars
Rund knie
Runder ribben
Schapenkop
Organen:
Hart: Eend, kip, lam, rund, kalkoen, paard
Lever: kip, paard, eend, kalkoen, lam, rund
Long: lam, rund
Maag: kip
Milt: rund
Mix: konijn
Nier: konijn, rund
Pancreas: rund
Pens: geit, lam, rund
Spiervlees:
Herten vlees
Kalkoen filet
Konijn (wild) vlees
Lams borstvlees
Lamsvlees
Paard stoofvlees
Paard sucadelappen
Paarden snijsels
Rund stoofvlees
Runder snippers
Rundvlees
Vis:
Capelin
Haring
Markeel
Pollak
Poon
Rog vleugel
Sardientjes
Sprot
Wijting
Zalm lijf/karkas
Zalmkoppen
Zwaardvis steak
Overig (of ik weet niet waar het bij past):
Bullepees
Konijnen oren
Rund luchtpijp
Runder nekpezen (geelhaar)
Runderoren (vers)
Runderstrot
Schapenvet
Proodieren:
Eendagskuikens
Hele kwartel
Konijn (tam) heel met huid/heel met kop