Pagina 1 van 1

Mager Runder gehakt van Super de Boer

Geplaatst: wo 06 jul 2005, 07:23
door pollekind
Ik had gisteren dus voor mezelf Mager Runder gehakt gekocht bij super De Boer.En toen ik het in de koelkast wilde leggen zag ik dat er onderop het voorverpakte pakje nog een etiket stond.En aangezien ik nogal nieuwsgierig ben las ik het dus.Dit stond er tot mijn grote verbazing: Rundvlees 98%
Antioxidant E 300
Voedingszuren E330&E331

Raar hè?Denk je dat je vers onbehandeld vlees koopt,zit er ook hiet alweer troep doorheen. :(

Re:Mager Runder gehakt van Super de Boer

Geplaatst: wo 06 jul 2005, 09:38
door Ike
dit had ik al eens gezien bij dirk vd broek of ah :-[

Re:Mager Runder gehakt van Super de Boer

Geplaatst: wo 06 jul 2005, 09:56
door Lizzy
Ja, dat is zeker raar! Nou, zo zie je maar weer, moeten we ook de vleesetiketten nog gaan bestuderen.... Overigens zie ik ook veel vlees waar dit niet in zit. Ik denk dat het verschil misschien zit in het malen! Gemalen vlees bederft namelijk veel sneller als lappen vlees.

Re:Mager Runder gehakt van Super de Boer

Geplaatst: wo 06 jul 2005, 10:32
door Yvonne1961
ik heb het even opgezocht:
E300 is ascorbinezuur(=vit.c)
E330 is citroenzuur
E331 is natriumcitraten.

De eerste lijkt me onschuldig de volgende twee weet ik niet. Vallen allemaal onder de groep anti oxidanten.

Re:Mager Runder gehakt van Super de Boer

Geplaatst: wo 06 jul 2005, 22:54
door Doedels
Yvonne1961 schreef: ik heb het even opgezocht:
E300 is ascorbinezuur(=vit.c)
E330 is citroenzuur
E331 is natriumcitraten.

De eerste lijkt me onschuldig de volgende twee weet ik niet. Vallen allemaal onder de groep anti oxidanten.
Citroenzuur zit o.a. in citroenen enenals vit c. Is verder onschuldig. Natriumcitraat is ook een onschuldige verbinding. Behalve dan dat er natrium in zit. Dat is in grote hoeveelheden het minder gezonde gedeelte van zout. Op zich redelijk onschuldige stofjes, maar je vraagt er niet om als je vers vlees koopt. Als je een natrium beperkt dieet moet eten, is het wel handig als je het weet. Mijn moeder laat het vlees altijd door de slager malen waar ze bij stond of ze haalt het zelf door de molen. Dan weet je zeker wat er in zit.