monster schreef:
Geweldig, dat is precies wat ik heb gekocht. Maar ja, ik ben natuurlijk al 40 jaar vegetarier, weet ik veel dat dit kippendijen zijn. Heel erg bedankt voor de duidelijke foto met percentages. Precies wat ik nodig had. Ik moet er dus gewoon bot bijgeven, i.p.v. nog meer spiervlees.
Wat op de foto staat is geen kippendij maar een kippenpoot, met rugstuk.
Het onderste deel van de poot heet drumstick, het bovenste deel is de dij. Tussen beide zit dus een gewricht. En bovenaan de dij daaraan vast zit in dit geval een stukje van de rug.
Als je een kippedij koopt zit daar nooit rug aan (heb ik tenminste nog niet meegemaakt)
Op de foto's is het goed te zien:
bovenaan midden zie je het bot van de dij met een stukje rug eraan, rechts het vlees dat daar af komt
de foto's daaronder zie je het bot van de drumsstick met daarnaast het vlees wat daar weer af komt
en onderaan rechtszie je een foto van de afgehakte drumstick
Met dank aan Dory die deze foto's gemaakt heeft. Ze komt helaas al heel lang niet meer op het forum.