Pagina 1 van 1

Hoe doen jullie dat?

Geplaatst: zo 22 mei 2005, 11:37
door bas rouge
Ik heb ingevroren vlees gekocht. Ik wil daarvan porties maken en ook een deel verwerken in de groenteprutjes.

Daarvoor moet het vlees eerst geheel ontdooien, verwerkt worden en dan, tja, weer opnieuw in de vriezer.
Kan dat? Bij alle vleestypes?

Hoe doen jullie dat als je vlees besteld, of kopen jullie alleen niet ingevroren materiaal zodat je direct thuis porties kunt maken.

Kortom, van te voren heb ik er niet over nagedacht en nu sta ik in dubio wat te doen.

Re:Hoe doen jullie dat?

Geplaatst: zo 22 mei 2005, 11:38
door geer
Ik laat het altijd wat ontdooien, maak porties en vries het vervolgens weer in...

Re:Hoe doen jullie dat?

Geplaatst: zo 22 mei 2005, 11:41
door Lizzy
Ik koop eigenlijk alleen vlees dat niet ingevroren is. Om deze reden dus. Ik heb in het verleden wel ingevroren vlees gekocht. Dat liet ik dan ietsjes ontdooien en met een warm gemaakt mes (in heet water dopen) sneed Leo het vlees dan in porties. Dat ging met gemak weer terug de vriezer in en dat is altijd prima gegaan. Maar ja, handig is het niet....

Re:Hoe doen jullie dat?

Geplaatst: zo 22 mei 2005, 11:41
door bas rouge
Wat ontdooien, dus niet geheel begrijp ik maar net zoveel dat jer meer mee kan.

Maar zo'n keukenmachine kan vast niet overweg met half ontdooit (en dus nog steeds hard) vlees. Of vergis ik me daarin?

Re:Hoe doen jullie dat?

Geplaatst: zo 22 mei 2005, 11:43
door Lizzy
bas rouge schreef: Wat ontdooien, dus niet geheel begrijp ik maar net zoveel dat jer meer mee kan.

Maar zo'n keukenmachine kan vast niet overweg met half ontdooit (en dus nog steeds hard) vlees. Of vergis ik me daarin?
Nee, ik denk inderdaad dat je je keukenmachine sloopt wanneer je daar bevroren vlees in doet.

Het enige wat ik kan bedenken is dat je het vlees ietsjes zachter laat worden en met een goeie gehaktmolen maalt.

Ik zou het tenminste zelf niet zodanig laten ontdooien dat je het met een keukenmachine kan verwerken om het vervolgens weer in te vriezen. Dat lijkt mij (maar wie ben ik) teveel van het goede.

Re:Hoe doen jullie dat?

Geplaatst: zo 22 mei 2005, 11:55
door tieneke
Ik zou het zeker niet volledig laten ontdooien,heb je een scherpe ijzerzaag in huis?
Had mijn hakbijlt al ingepakt...stom,stom,stom....toen ik erachter kwam dat ik nog honden heb.....waar ik een grote lamsnek voor moest halveren....was zo gepiept ;)

Re:Hoe doen jullie dat?

Geplaatst: zo 22 mei 2005, 18:21
door k9
tieneke schreef: Ik zou het zeker niet volledig laten ontdooien,heb je een scherpe ijzerzaag in huis?
Had mijn hakbijlt al ingepakt...stom,stom,stom....toen ik erachter kwam dat ik nog honden heb.....waar ik een grote lamsnek voor moest halveren....was zo gepiept ;)

;D ;D kan me voorstellen... ;)