Net als Sandra ben ik nieuw hier. Al enige maanden de wens om over te stappen van dat bakkie droge brokken naar barf. Heb vier terriers, Cairn, Jack, Border en York, de laatste drie kruisingen. 13, 10, 8 en 1 jaar.
Nieuwe diepvries besteld (had maar drie laden) en nu wil ik starten. Natuurlijk heb ik al veel gelezen, opgeschreven, hoeveelheden en welke soorten e.d. Toch nog koudwatervrees; het zou me wat meer op mijn gemak stellen door er over te kunnen vragen bij een ervaren persoon. Vragen stellen, ervaringen horen, enz.
Tot nu toe lees ik vrij veel over kant en klare menu's, terwijl ik juist mijn honden wil zien knagen en moeite doen voor het eten. Hoe doen anderen dat? Waar halen ze hun botten/karkassen vandaan? Plaatselijke slager, internet bestellen? Welke soorten?
Hoevaak per dag? Nu zijn ze gewend aan 2x daags bakkie brokken (7 uur en 19 uur), er liggen altijd runderstaarten door de kamer en paar keer per week een stuk gedroogde struisvogelnek. Heel soms een schenkel met groot stuk vlees er aan.
Vroeger als klein meisje stond ik het slagersmes te scherpen aan zo'n staaf metaal om de complete pens in lappen te snijden, voor elke hond een stuk. Nu is er alleen nog vermalen pens te krijgen??
Kortom, vragen te over dus ik hoopte eigenlijk op datgene dat Sandra ook vroeg: is er iemand in mijn omgeving die barft en mij het een en ander aan ervaringen wil vertellen?
Ik woon in Otterlo, maar kom voor het werk 4x per week in Leersum.
Vriendelijke groet, Sigrid.