De enige die (volgens mij) duidelijk iets zegt over vet is Mogens Eliasen, namelijk:
1/3 rauw vlees en orgaanvlees
1/3 gepureerde rauwe groentes
1/3 rauw vet en botten
Qua hoeveel vet er in vlees of bot of orgaanvlees zit: dat is wel moeilijk te zeggen omdat dat voor iedere vleessoort weer anders is. Ik geef een paar voorbeelden:
100 gram rundvlees bevat 4,09 gram vet
100 gram paardenvlees bevat 2,67 gram vet
100 gram schapenvlees bevat 16,6 gram vet
100 gram runderhart bevat 6,0 gram vet
100 gram schapennieren bevat 3,03 gram vet
De vetpercentages van diverse botten kun je hier vinden:
http://www.barfworld.com/html/barfworld/analysis.html (kippenvleugels bijv. bestaan voor 12,33% uit vet).
100 gram olijf of zonnebloemolie en visolie bestaat voor 99,8% uit vet. Maar, het percentage olie dat je voert is zo laag (als het goed is), dat ik me daar geen zorgen over zou maken.
Overigens zijn de bovenstaande stukkken vlees wel gewoon normale stukken vlees. Er zijn snijlingen te koop die voor een veel groter deel uit vet bestaan.