Pagina 2 van 2

Re: zalm en witvis drogen

Geplaatst: ma 08 okt 2012, 13:15
door san :)
ik heb zalmplakken uit de vriezeronlangs gedroogd samen met kabeljauw en ook paga, koolvis etc. en dit ging allemaal goed

Re: zalm en witvis drogen

Geplaatst: di 09 okt 2012, 10:58
door Benjy en Misty
nova schreef: Zalm drogen  zal moeilijk gaan,  das erg vet. Witvis  mag niet té droog  worden, anders gaat  hij brokkelen.

Anders eens  vragen voor zalmhuiden,  die laten zich makkelijker drogen. Maar je moet ze wel eens draaien tijdens het droogproces en  ook deppen met keukenpapier, De zalmolie gaat er met dikke druppels in staan
Ik heb nu voor het eerst zalmhuiden gedroogd, ging prima. Inderdaad deppen met keukenpapier. Ik had het samen met ander vlees gedaan. Dit was niet zo'n goed idee omdat deze daardoor langer moesten drogen vanwege het vet dat van de zalm af kwam.

Witvis (pangiusfilet) ook eerder gedroogd. Ging prima. Bleef heel en niet vettig.

Re: zalm en witvis drogen

Geplaatst: di 09 okt 2012, 22:17
door Benjy en Misty
Vanavond op de cursus voor het eerst de gedroogde huiden getest. Mijn vingers zitter er nog net aan... ::)

Re: zalm en witvis drogen

Geplaatst: wo 10 okt 2012, 00:23
door BubbaBling
:D ;D ;D

De gedroogde visjes zijn hier een hit!!!!
Zeker voor hele snelle herhaling vatbaar  :biggrin2:

Re: zalm en witvis drogen

Geplaatst: wo 10 okt 2012, 00:27
door nova
Benjy en Misty schreef: Vanavond op de cursus voor het eerst de gedroogde huiden getest. Mijn vingers zitter er nog net aan... ::)
herkenbaar  :D ;)