D4nte L4gotto schreef: ↑vr 27 mar 2020, 07:38
Dante is 1 jaar 1 maand oud
Hoeveelheid: 4% van 16.5 kilo = 660 gram per dag / 4620 gram per week
Rauw vleesbot 45% : 297gr p/dag (kippennekken)
Groentes 10% : 66gr p/dag (4 á 5 soorten groente)
Orgaanvlees 20% : 132gr p/dag (konijnnenniertjes, runderhart en kippenlever)
Spiervlees 25% : 165gr p/dag (lam, rund en hertenvlees)
Op zich ziet je menu er goed uit hoor! Maar alleen kippennekken is niet goed genoeg. Je hebt hier echt meer afwisseling nodig zowel in diersoort als in deel van het lichaam van het dier dat je voert. Alleen nekken is serieus niet de bedoeling. Ze bevatten ook teveel calcium trouwens. Ik raad je echt aan om dingen als kwartelkarkas, konijnkarkas, parelhoenkarkas, kipkarkas, eendkarkas en dergelijke te gaan voeren! Verder mis ik dingen als vette vis en rauwe eitjes.
Zo ziet er de menu uit. Over welke mineralen dat zei ze niet. Ze zei dat ik dit echt moet doen, anders wordt de hond niet oud, aldus ze.
Ik heb altijd een beetje moeite met mensen die zulke incomplete rare dingen roepen, eerlijk gezegd. Om te beginnen zou zo iemand dan moeten zeggen over welke mineralen ze het heeft. Want als ik nu naar je menu kijk, vind ik het niet helemaal 100% in orde maar komt je hond niet echt mineralen tekort.
Maar.... over het algemeen heb ik tot nu toe nooit probleem met de menu die ik heb gemaakt op basis van wat ik heb gelezen vanuit uw boek en heb goed gevoel met waar ik mee bezig ben.
Mijn hond is ook tevreden met die menu en vindt geen probleem qua gezondheid. Als het tot nu goed gaat, hoef ik dat in principe toch niet veranderen?
Oja nog een andere vraag: het vlees dat is ontdooid en weer in diep vries, mag ik het aan de hond geven?
Alvast bedankt.
Groeten,
Lizzy
Zie boven. Ik vind wel dat je aanpassingen moet doen in vleesbot. En ik vind ook dat je vette vis moet geven. En ik weet niet in hoeverre je groenten ook afwisselt? Ook daar zoveel mogelijk afwisseling in zien te bereiken is mijn advies. En twee rauwe eitjes per week, ook belangrijk.
Persoonlijk ben ik ook met het ontdooien van vlees voor de honden heel voorzichtig. Ik laat het nooit helemaal ontdooien, altijd tot een punt dat het nog echt flink koud/deels bevroren is maar ik het kan verdelen in porties (en dat gaat dan altijd best moeizaam, omdat het nog deels bevroren is). Ik gebruik daarbij echt dingen als schroevendraaiers (die ik alleen voor het hondenspul gebruik), flinke messen die ik steeds in gekookt water onderdompel (bij het snijden van bevroren vlees), etc. Op zich kan een hond echt een hoop hebben hoor, maar ik neem ook geen onnodige risico's.