Wat moet ik doen? (maagklachten) -> Osteopaat gezocht!

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Wat moet ik doen? (maagklachten) -> Osteopaat gezocht!

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Thirza
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Vr 05 Mei 2006, 08:34
Locatie: Limburg

Wat moet ik doen? (maagklachten) -> Osteopaat gezocht!

Berichtdoor Thirza » Vr 17 Feb 2012, 20:30

  Hoi Allemaal,

  Thirza, mijn 8 jaar oude Labrador, heeft vorig jaar oktober een stevige maagontsteking gekregen.
  Ze kreeg in eerste instantie Zitac (maagzuurremmer) voorgeschreven. Hier deed ze het niet goed op. Ze werd zieker tot ze zo ziek werd dat ze op een gegeven moment zelfs haar water niet meer binnen hield. Toen heeft ze een spuit tegen het overgegeven gehad en sinds die dag heeft ze ook niet meer gebraakt.
  Toch bleef ze niet lekker (veel smakken). De DA heeft haar toen op Omeprazol (losec= een andere maagzuurremmer) gezet. Dit werkte wel.
  Wel kon ze haar NSAIDs niet meer verdragen. Ze werd van de Loxicom (generieke middel van de Metacam) op de Previcox gezet, maar ook deze verdroeg ze niet. Daarnaast bleef ze maagpijn houden na het eten.
  In December ging het wel al beter met haar, maar het was nog niet over. Daarom werd een gastroscopie voorgeschreven. Toen heeft ze op het advies van een andere DA ook Tramadol tegen de pijn gekregen en Ulcogant als bescherming van de maag (beschermt het maagslijmvlies). De Omeprazol is toen langzaam afgebouwd. Hier doet ze het goed op. Door de Tramadol sleept ze niet meer met haar achterpoten, loopt sneller en langer en ook het spelen doet ze weer graag. Het afbouwen van de Omeprazol ging goed en de Ulcogant werkte. Opvallend was dat het smakken al verminderde toen ze twee dagen de tramadol nam. Dus waarschijnlijk was een deel van het smakken bij haar pijngerelateerd met betrekking tot haar wervels en gewrichten en niet alleen met betrekking tot haar maag.

  De gastroscopie is vorige week uitgevoerd.
  Resultaat: De maag was niet meer ontstoken, maar wel op plekken onrustig.

  Dit kwam overeen met wat ik bij Thirza observeerde: geen  pijn meer na het eten. Ze wilt zelfs spelen na het eten! (ja, mag niet, maar ik kan toch proberen of Joyce het per ongeluk toch doet. Kijk nou hoe leuk ik speel! ;D)

  Van de onrustige plekken zijn biopten genomen. Daar kwam gisteren de uitslag van:
  • er was littekenweefsel gevonden (van de perzikpit van vorig jaar die ze drie dagen in haar maag had? ::)) en
  • een afwijking in de witte bloedcellen op het gebied van allergieën.
  Nu vraag ik me af of dat wel van het eten komt, want ze heeft al een tijdje last van haar huisstofmijtallergie en de Els en de hazelaar stonden voor de vorst ook al in de bloei. Dus.. :confused1:

  Vandaag kon ik iets laten afhalen voor de allergie.

  Iemand gecharterd om het op te halen en die kwam terug met Prednisolon en Zitac. :confused1:
  Prednisolon werkt bij jeuk bij allergieën, maar voor de rest? Zitac is weer een maagzuurremmer; waarom daar weer mee beginnen als ze juist er van af is en het goed lijkt te doen?

  Bij de specialist (die geen internist blijkt te zijn) was al aangegeven dat Thirza niet reageerde op de Zitac, maar dat ze het op de Omeprazol goed deed. Volgens haar zou Omeprazol bij honden niet voorgeschreven worden (hoe heeft die van mij het dan twee maanden geslikt na een recept van de DA? :confused1: )

  Ik heb gebeld met de specialist, maar er was geen discussie mogelijk. Ik kreeg een "beetje gelijk" dat prednisolon en maagklachten niet goed samen gaan, maar daarom was het maar 1/4 van 5 mg en als ik het niet vertrouwde kon ik het onder haar eten doen.  ???
  Ik heb aangegeven dat de Zitac bij haar niet geholpen heeft en dat ik nog 182 stuks in huis had (en dus die van haar terug wilde brengen i.v.m. de kosten) Toch moest ik ze geven en ik kon de Zitac houden want die zou ze toch moeten blijven nemen.
  Over twee weken moet ik bellen om te zeggen of het beter gaat. Ik weet niet hoe ik dat moet doen als ze nu al geen klachten meer vertoond.  :-\

  Daarnaast vraag ik me heel hard af of ze deze middelen sowieso nodig heeft en of de prednisolon in haar geval niet meer kwaad dan goed zal doen. Ik ben niet perse tegen prednison. Ik heb het zelf ook af en toe nodig i.v.m. allergieën (jeuk) die uit de hand lopen.

  Ik kreeg heel erg het gevoel dat het om de verkoop gaat en niet om de gezondheid van Thirza. :-[

  Natuurlijk zou ik een eliminatiedieet kunnen doen, maar als je hond geen zichtbare klachten heeft, weet ik niet hoe ik de resultaten daar van moet zien. :-[

  Wat zouden jullie doen?[/list]
Laatst gewijzigd door Thirza op Ma 20 Feb 2012, 22:11, 1 keer totaal gewijzigd.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60715
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Wat moet ik doen? (maagklachten)

Berichtdoor Lizzy » Za 18 Feb 2012, 12:07

Bij welke specialist ben je geweest?

Ik moet je eerlijk bekennen (ik heb trouwens de tekstgrootte terug veranderd in standaard want het leest heel onprettig, van die koeieletters) dat ik je verhaal niet helemaal kan volgen....

Ik begrijp uit het eerste deel van je verhaal dat het behoorlijk veel beter gaat met Thirza. Waarom is er dan toch een gastroscopie gedaan? En dat daar "prednison + zintac" uitrolt, daar heb je inderdaad weinig aan.

Zou het een idee zijn om de pijn  bij de basis aan te pakken en eens naar een osteopaat te gaan? Hij/zij kan ook vaak veel betekenen bij maagklachten. Dus misschien vang je dan 2 vliegen in 1 klap.
Gebruikersavatar
Thirza
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Vr 05 Mei 2006, 08:34
Locatie: Limburg

Re: Wat moet ik doen? (maagklachten)

Berichtdoor Thirza » Za 18 Feb 2012, 12:21

Ik ben in Neerbeek geweest bij Mevrouw van Gestel.
De dierenarts stond op een Gastroscopie, anders zou ik ook geen tramadol meer voor Thirza krijgen. Daarbij zat er door omstandigheden een tijd tussen de December en nu. Toen ik de afspraak maakte voor de gastroscopie had ze wel nog lichte klachten. (soms wel, soms niet). Daarbij bouwden we toen na twee maanden de Omeprazol af, wat in het begin tot een (bij haar heel kleine) verergering van de klachten zorgt. Toen de gastroscopie werd genomen waren de klachten eigenlijk over.

Ik zou idd terug kunnen gaan naar de osteopaat. Het is jaren geleden geweest dat ik daar was. De laatste keer mocht er één ruggenwervel niet terug worden gezet en ik zag niet echt verbetering na de behandeling. Het zou misschien nu anders zijn.

Weet iemand een goede, doch betaalbare osteopaat in het Zuidoosten (liefst Limburg) van het land?
Laatst gewijzigd door Thirza op Za 18 Feb 2012, 14:08, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Thirza
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Vr 05 Mei 2006, 08:34
Locatie: Limburg

Re: Wat moet ik doen? (maagklachten)

Berichtdoor Thirza » Za 18 Feb 2012, 14:07

Lizzy schreef: (ik heb trouwens de tekstgrootte terug veranderd in standaard want het leest heel onprettig, van die koeieletters)


Hoi Lizzy,

Ik had de tekst grootte aangepast naar het voor mij goed leesbare type arial en grootte 12. Vroeger een standaard, maar tegenwoordig helaas niet meer.

Sorry dat het jou (en waarschijnlijk vele andere) stoorde. Ik heb mijn scherm al "vergroot", maar als ik nog groter maak dan moet ik heen en weer schuiven met de tekst en dan raak ik vaak de regel kwijt waarop ik lees. :-[
Vandaar dus mijn koeienletters. Die kan ik altijd lezen, ook als ik zoals nu heel vermoeid ben. Alleen niet er aan gedacht dat met mijn grote letters, jullie lettertjes nog altijd klein blijven.  :)
Oso-Bayou
4-sterren
Berichten: 391
Lid geworden op: Zo 16 Apr 2006, 13:20

Re: Wat moet ik doen? (maagklachten)

Berichtdoor Oso-Bayou » Za 18 Feb 2012, 14:41

Thirza schreef:Ik zou idd terug kunnen gaan naar de osteopaat. Het is jaren geleden geweest dat ik daar was. De laatste keer mocht er één ruggenwervel niet terug worden gezet en ik zag niet echt verbetering na de behandeling. Het zou misschien nu anders zijn.


De laatste behandeling van Thirza in Margraten bij een ostheopaat vond ik in het geheel niet zo goed als de voorafgaande behandelingen (ik was erbij), geen gek idee om te kijken of er nog iemand anders honden behandelt.

Thirza schreef:Ik had de tekst grootte aangepast naar het voor mij goed leesbare type arial en grootte 12.

Vandaar dus mijn koeienletters. Die kan ik altijd lezen.


:biggrin2: Grappenmaker... ook dan moet je zelf nog de tekst vergroten  :-*  :-*
Gebruikersavatar
Thirza
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Vr 05 Mei 2006, 08:34
Locatie: Limburg

Re: Wat moet ik doen? (maagklachten)

Berichtdoor Thirza » Za 18 Feb 2012, 17:59

Oso-Bayou schreef: :biggrin2: Grappenmaker... ook dan moet je zelf nog de tekst vergroten  :-*  :-*

Ja, slim he. Ben je nu niet trost op je oudste?  :D
Oso-Bayou
4-sterren
Berichten: 391
Lid geworden op: Zo 16 Apr 2006, 13:20

Re: Wat moet ik doen? (maagklachten)

Berichtdoor Oso-Bayou » Za 18 Feb 2012, 18:42

Thirza schreef:Ja, slim he. Ben je nu niet trost op je oudste?  :D


:offtopic2:  vooral trots omdat de meeste mensen verbaasd zijn dat jij slechter ziet. Het is in je functioneren niet te merken  :-*
Oso-Bayou
4-sterren
Berichten: 391
Lid geworden op: Zo 16 Apr 2006, 13:20

Re: Wat moet ik doen? (maagklachten)

Berichtdoor Oso-Bayou » Za 18 Feb 2012, 18:45

Is de carnaval al begonnen?

Hopelijk komt na het weekend nog een reactie en weet iemand een ostheopaat  :please:
Lil

Re: Wat moet ik doen? (maagklachten)

Berichtdoor Lil » Za 18 Feb 2012, 23:49

Oso-Bayou schreef:Is de carnaval al begonnen?

Hopelijk komt na het weekend nog een reactie en weet iemand een ostheopaat  :please:


kweet een hele goede, maar weet wel dat het zo ver weg is dat ik daar met mijn hondjes niet naar toe zou rijden  :-[ :-X

gegoogled, dus ken deze persoon niet!

http://www.aafkewuite.nl/?page_id=24
Laatst gewijzigd door Lil op Zo 19 Feb 2012, 00:20, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Thirza
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Vr 05 Mei 2006, 08:34
Locatie: Limburg

Osteopaat gezocht was Re: Wat moet ik doen? (maagklachten)

Berichtdoor Thirza » Ma 20 Feb 2012, 22:10

Lil schreef:kweet een hele goede, maar weet wel dat het zo ver weg is dat ik daar met mijn hondjes niet naar toe zou rijden  :-[ :-X

gegoogled, dus ken deze persoon niet!

http://www.aafkewuite.nl/?page_id=24


Bedankt Lil!

Heeft iemand ervaring met Aafke Wuite Uit Son en Breughel (komt alleen aan huis)?

Ervaringen met andere Osteopaten zijn ook welkom!
Laatst gewijzigd door Thirza op Ma 20 Feb 2012, 22:15, 1 keer totaal gewijzigd.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast