Giardia?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Giardia?

Berichtdoor Barfplaats

geer
5-sterren
Berichten: 2502
Lid geworden op: Ma 28 Apr 2003, 17:15
Locatie: Amsterdam
Contact:

Giardia?

Berichtdoor geer » Vr 10 Feb 2012, 20:57

Een korte vraag;

Giardia bij honden... verloopt dat altijd volgens redelijk gelijke symptomen?

Soof is de laatste tijd nogal afgevallen. Ik weet het eerst aan de kou, iets ouder worden, veel beweging en/of het feit dat ze rond kerst na het eten van biefstuk (stom, kan haar maag niet aan) een paar dagen heeft gespuugd. Maar ik krijg er niets bij, hoeveel extra ik ook voer.

Verder is ze dezelfde gebleven, maar ondanks dat ze steeds meer eet, lijkt ze steeds dunner te worden. Af en toe heeft ze 1 of 2 dagen dunne ontlasting gehad, maar in de regel is haar poep gewoon goed. Ze is verder vrolijk, actief en drinkt ook niet meer dan normaal. Maar ze is echt magertjes.

Dat vonden wij, en dat vindt de dierenarts ook. Vandaag bloed laten prikken, maar daar kwam niets uit qua lever, nieren of suiker. Dus donderdag laten we een echo maken. En ik heb een kuurtje Panacur mee.

Maar zouden deze symptomen an sich - vermageren en héél sporadisch 1 dag diarree - op Giardia kunnen duiden? Of moet een hond dan continu diarree hebben?
Parelridder
5-sterren
Berichten: 3619
Lid geworden op: Ma 02 Aug 2010, 22:25
Locatie: Heerhugowaard
Contact:

Re: Giardia?

Berichtdoor Parelridder » Vr 10 Feb 2012, 21:51

Nee, ze hoeven niet continu diarree te hebben. Volgens de info op internet gaat het om terugkerende diarree. Ik vond dit wel een helder overzichtje qua symptomen etc. http://www.msd-animal-health.nl/nieuws/ ... ardia.aspx
Als je van 3 opeenvolgende dagene en monstertje neemt van de ontlasting, kun je op basis daarvan met zekerheid laten vast stellen of ze giardia heeft. Er is nu ook een snap test voor, waarmee je kunt wachten op de uitslag. Naar verluid zou dit een betrouwbare test zijn..
Chiraka
1-ster
Berichten: 9
Lid geworden op: Di 09 Mar 2010, 13:23

Re: Giardia?

Berichtdoor Chiraka » Wo 15 Feb 2012, 05:51

Zou inderdaad wel eens Giardia kunnen zijn . Ik laat de ontlasting van mijn honden altijd testen bij Het Woud , www.wormbestrijding .nl, en mijn pulipuppie van 14 weken bleek positief te zijn voor Giardia,geen wormbesmetting!. Doe dit altijd om te weten of ontwormen wel nodig is. De pup werd behandelt met een kuurtje van 5 dagen Panacur. Aangezien dit erg slecht kan zijn voor de darmflora, heb ik bij de Huisdierendokter, chinese kruidentabletten besteld, genaamd Giardex. Daar wordt hij verder mee behandeld.
Mijn puppie had 3 dagen slijmerige ontlasting met bloed. Na de behandeling met Panacur was dit binnen 2 dagen voorbij en sindsdien is de ontlasting weer vast. Ik ben nu nog bezig met de chinese kruidentabletten, omdat Giardia zeer hardnekkig kan zijn. Hierna wil ik opnieuw laten testen. De pup groeit regelmatig en is zéér vitaal.
Zou eerst ontlasting laten testen alvorens er allerlei spul in te mikken wat erg schadelijk kan zijn!
Lizzy
Moderator
Berichten: 60269
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Giardia?

Berichtdoor Lizzy » Wo 15 Feb 2012, 08:50

Ik neem aan dat je er geen panacur in je hond stopt zonder te weten of ze giardia heeft? Mij lijkt het vrij stug, bij heeeeel sporadisch diarree. De Giardia-besmette-honden die ik tot nu heb gezien, die hebben veel vaker diarree.
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: Giardia?

Berichtdoor Mevroi Kruim » Wo 15 Feb 2012, 10:31

Met Lizzy eens, wat ik gezien heb van giardia is zeer regelmatig forse diarree, dan weer een paar dagen minder, dan weer wel, niet heel af en toe. En verder is de lucht van de diarree redelijk onmiskenbaar.
miik
5-sterren
Berichten: 2742
Lid geworden op: Wo 30 Jan 2008, 22:10
Locatie: Delft
Contact:

Re: Giardia?

Berichtdoor miik » Wo 15 Feb 2012, 18:12

Vervelend zeg !
Je had het laatst over evt herplaatsen... zou het kunnen dat ze stres heeft- spanning voelt ? Want dat vreet ook energie !
Een tijdje terug is het hondje van een vriendin behandelt omdat de darmen lekte... dus ze kreeg wel voedingstoffen binnen, maar kon deze niet opnemen/ vasthouden. Dat zou misschien ook nog kunnen ?
OddyenSwiffer
1-ster
Berichten: 17
Lid geworden op: Zo 14 Mar 2010, 23:35
Locatie: Tiel

Re: Giardia?

Berichtdoor OddyenSwiffer » Wo 15 Feb 2012, 21:00

hoi hoi,
Vorig jaar hebben mijn honden ook Giardia gehad. Het is een vreselijk besmettelijke ziekte! Mijn honden zijn echt een aantal weken ziek geweest! diarree, overgeven etc. Panacur werkte wel, maar ze staken elkaar opnieuw aan. Maar de mijne aten ook weinig!

Ik heb alles ontsmet in huis, alles schoongemaakt met Dettol, zelfs de kussens heb ik ermee gewassen, speeltjes ermee schoongemaakt, voerbakken ontsmet.
Heel vreemd waarschijnijk, maar niet lang erna waren ze weg.

Hoop dat je er iets aan hebt

Groetjes Andrea
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Giardia?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten