piep bij snel opstaan

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

piep bij snel opstaan

Berichtdoor Barfplaats

sonnie1983
2-sterren
Berichten: 79
Lid geworden op: Za 01 Okt 2011, 10:54

piep bij snel opstaan

Berichtdoor sonnie1983 » Wo 11 Jan 2012, 22:52

sinds gister dat we nu denk in totaal 4x een piepje hebben gehoord bij een van de honden.
we konden de piep niet echt plaatsen als dat is de piep van ivan of diego.
vanmorgen dacht ik nog diego staat per ongeluk op ivan's staart ofzo met omdraaien terwijl we nog sliepen. want hoorde diego rond draaien.
Maar nu komt mike net naar boven dat diego piepte toen hij diego binnen liet na het werk. en net met vlug opstaan vanaf de bank ook.
Dus dat ie dus toch ergens pijn heeft.

Doe wel sinds een half jaar PH1 met hem (dat bijtwerk).
Diego's heupen/rug/ellebogen zijn goed bevonden een jaar geleden. Diego word in maart 4 jaar.

Nu is ph1 wel meer belastend voor hem dan het zoekhonden wat we voorheen deden.

iemand idee waar ik moet denken waar het hem zeer kan doen? leg hem voor training morgen toch maar stil. En ga hem nu een homeopatisch pijnstillertje geven.
sonnie1983
2-sterren
Berichten: 79
Lid geworden op: Za 01 Okt 2011, 10:54

Re: piep bij snel opstaan

Berichtdoor sonnie1983 » Do 12 Jan 2012, 09:20

hij heeft laatste weken wel 2 of 3x gehad dat hij na een tijd liggen op stond en op 3 poten liep. schopte hij paar keer met zijn poot en liep dan weer op 4 poten. wij deden het toen af als kramp/verkeerd gelegen. maar misschien hiermee te maken?
Lizzy
Moderator
Berichten: 60257
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: piep bij snel opstaan

Berichtdoor Lizzy » Do 12 Jan 2012, 13:59

Hij heeft dus toch ergens pijn. Dat kan de rug zijn (je ziet dit vaak bij een zwelling in de rug, waardoor er zenuwen klem komen) of in de heupen of waar dan ook maar ik zou denken "tijd voor een bezoekje aan de DA".
sonnie1983
2-sterren
Berichten: 79
Lid geworden op: Za 01 Okt 2011, 10:54

Re: piep bij snel opstaan

Berichtdoor sonnie1983 » Do 12 Jan 2012, 14:09

zou de zwelling dan te voelen moeten zijn?

hij loopt verder normaal. en het is niet elke keer als hij vlug op staat ofzo. hij heeft de afgelopen dagen in totaal denk ik 4x gepiept. kort piepje en verder niks.

Ik dacht er aan om hem eerst even stil te leggen van training, met fiets stellen dinsdag leek hij wel wat mee te rollen/draaien (zie dat van afstand want moet hem achter na hollen). dus misschien dat het met wat rust en de arnica pilletjes beter word?
En dan wou ik even tot na het weekend kijken.

Of lijkt het je toch beter om nu al een afspraak te maken? hij heeft dus niet veel gepiept. hij is actief verder wel.
Normaal gesproken ben ik wel van het even aan kijken en als het niet beter word dan de DA.
Alba
5-sterren
Berichten: 1634
Lid geworden op: Wo 29 Apr 2009, 18:16
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: piep bij snel opstaan

Berichtdoor Alba » Do 12 Jan 2012, 14:20

Als je niet naar de dierenarts wil nu, zou ik hem in elk geval op rust zetten. Alleen aan de lijn uitlaten, niet springen, spelen en gekdoen.

Van een zwelling door blessure in de rug of waar dan ook, voel je waarschijnlijk van de buitenkant niets. Ik zou 'm laten nakijken waar de pijn precies zit, hopen dat het een 'simpele' blessure is die met rust weer overgaat.
Lil

Re: piep bij snel opstaan

Berichtdoor Lil » Do 12 Jan 2012, 14:32

heb een hond gehad die dit deed. Ging na 2 weken rust vanzelf over. Half jaar later bleek het hernia te zijn (toen liep hij achteraf gezien barslecht, maar niet zo slecht dat mensen zo iets hadden van oooo dat is iets ergs. Zelfs 2 da's zeiden och hij loopt niet goed, maar ook niet zo heel slecht  ::)).
Ik zou tegenwoordig dus sneller naar de da gaan als mijn hond dergelijk gedrag heeft. Zeker omdat je niets kunt vinden. De osteopaat heeft bij ons wonderen verricht, hij is er helemaal vanaf gekomen. De osteopaat behandelde trouwens niet zonder dat er foto's waren, want het had ook spondylose kunnen zijn en dan mag je geen wervels manipuleren.
sonnie1983
2-sterren
Berichten: 79
Lid geworden op: Za 01 Okt 2011, 10:54

Re: piep bij snel opstaan

Berichtdoor sonnie1983 » Do 12 Jan 2012, 14:59

het is niet dat ik niet naar de DA wil gaan, maar ik ben altijd meer zo geweest van even aan kijken en word het niet binnen paar dagen beter dan naar de DA.
Zo sta ik met kennelhoest bijv. niet bij de DA maar geef ze rust en hou ze weg bij uitlaatgebieden/andere honden etc. en hoestsiroop.
Lopen ze mank, dan kijk ik dat een dag of 1 of 2 aan dan moet het toch wel een heel stuk beter zijn. laatste keer wilde ik wel naar da als dag later niet verbetering zou zijn omdat hij zijn voorpoot niet echt gebruikte. maar savonds was het al weer stukken beter omdat hij hele dag had gelegen rustig.

misschien vinden jullie dat ik met alles meteen naar de DA.... maar ik kijk goed naar mijn hond en wat voor gedrag hij aangeeft en kijk het eventjes aan en dan kan ik alsnog goed de DA bellen.

@ Lil: ik zie hem niet slecht lopen. als die 3 a 4x afgelopen weken dat hij na tijd liggen thuis op 3 poten liep en dan met zijn poot schopte (achterpoot praten we over) en dan was het goed. ook met uitlaten verder niet gezien afgelopen weken dat hij slechter loopt.
Foto's van een jaar geleden van heupen, rug en ellebogen waren goed. al wil dat niet zeggen dat hij nu niet artrose/spondylose zou hebben natuurlijk.
Ik ben vandaag zelf niet thuis dus vraag vanavond of mijn partner hem nog heeft horen piepen etc. en dan krijgt hij gewoon deze week rust.

dat ik het niet aan kan wijzen waar hij precies last heeft is dat ik 1x in het donker hem hoorde piepen (dacht toen nog dat hij op de andere hond was gaan staan). en gister was bij binnen laten dat diego piepte (mike liet ze binnen ik was later als hem thuis) en gisteravond toen ik boven met de was bezig was dus was mike er weer bij).

maar ik hou het zeker in de gaten wat je aangeeft. ik kijk even de komende dagen af of rust helpt. en anders bel ik maandag de DA voor overleg.

het is ook zo raar dat het zo weinig voor komt dat hij een piep geeft omdat hij wel meerdere keren gisteravond van de bank sprong en dan geeft ie niks aan zeg maar.
Lil

Re: piep bij snel opstaan

Berichtdoor Lil » Vr 13 Jan 2012, 08:03

Ik snap ook dat je het aankijkt, doe ik ook  ;)

Ik wil alleen aangeven: mijn hond liep gewoon op 4 poten en er bleek toen van binnen een hele hoop mis te zijn. Jaaaaa, hij ging in telgang en rende een stuk minder, maar dat vonden de meeste da's normaal. Dat was het helaas dus niet...

Wat niet wilt zeggen dat jou hond iets heeft. Wil alleen aangeven dat er niet altijd sprake hoeft te zijn van heel slecht lopen en er toch iets mis kan zijn (in mijn geval heel goed mis).
sonnie1983
2-sterren
Berichten: 79
Lid geworden op: Za 01 Okt 2011, 10:54

Re: piep bij snel opstaan

Berichtdoor sonnie1983 » Vr 13 Jan 2012, 11:11

gister ook op de club over gehad en die zeiden ook al van anders eerst 2 weken rust en dan weer verder kijken.
omdat hij ook zo raar op de fiets kwam dinsdag.

gister dus alleen gevolgd en een keer op de mouw gezet zodat ie toch een keer kon bijten. hij lag te loeien in de auto dat ie aan de slag wou arm menneke.

moeilijk hoor
Lil

Re: piep bij snel opstaan

Berichtdoor Lil » Vr 13 Jan 2012, 13:07

sonnie1983 schreef:gister ook op de club over gehad en die zeiden ook al van anders eerst 2 weken rust en dan weer verder kijken.
omdat hij ook zo raar op de fiets kwam dinsdag.

gister dus alleen gevolgd en een keer op de mouw gezet zodat ie toch een keer kon bijten. hij lag te loeien in de auto dat ie aan de slag wou arm menneke.

moeilijk hoor


kweet er alles van. ze willen willen en moeten moeten en moeten, maar mogen niet  :-X :-X :-X


ze worden vanzelf rustig werd er vroeger gezegd.... heb hier dagen dat men vraagt hoe het komt dat mijn hond al zo grijs is. He???? Is een dikke 10,5 jaar hoor. Owwwwww...  tja, zo gek dus nog op die leeftijd (helaas niet meer altijd).  :biggrin2:
Ik gan dan niet trainen, veeeeeels te zielig een hond die wil, maar niet mag.

Doe lekker veel met hem speuren en denkspelletjes en puzzels. Daar worden ze wel echt moe van, daarna slapen ze weer een hele tijd.

Ik zou heeeeeeeel voorzichtig zijn met op de mouw zetten. Ik heb IPO gedaan en ook op alleen een mouw kunnen behoorlijk blessures ontstaan. Ze staan toch op hun achterpoten en krijgen een klap op hun rug/nek. Ze komen enorm hard in.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: piep bij snel opstaan

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten