Opnieuw invriezen

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Opnieuw invriezen

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Limbabnees
3-sterren
Berichten: 205
Lid geworden op: Vr 23 Dec 2011, 14:10

Opnieuw invriezen

Berichtdoor Limbabnees » Wo 11 Jan 2012, 16:36

Hoe vaak mag ontdooit vlees opnieuw ingevroren worden?
Ik had begrepen dat je pens 3 keer mag invriezen.
Hoe zit het met ander vlees?
202Spots
5-sterren
Berichten: 4782
Lid geworden op: Di 09 Mei 2006, 17:51
Contact:

Re: Opnieuw invriezen

Berichtdoor 202Spots » Wo 11 Jan 2012, 16:40

Meestal is na de eerste keer ontdooien het vlees makkelijker in porties te verdelen, dus ik vries eigenlijk maar 1 keer opnieuw.
Bentley80
1-ster
Berichten: 8
Lid geworden op: Do 29 Dec 2011, 10:56

Re: Opnieuw invriezen

Berichtdoor Bentley80 » Wo 11 Jan 2012, 16:42

Ik vries ook maar 1x opnieuw in, uit gewoonte / aangeleerd. Weet eigenlijk niet of het vaker kan.
Gebruikersavatar
pearlsofpassion
Moderator
Berichten: 5715
Lid geworden op: Di 26 Jul 2011, 16:20
Locatie: Herzele (België)

Re: Opnieuw invriezen

Berichtdoor pearlsofpassion » Wo 11 Jan 2012, 16:49

Tegen dat het bij je komt is het vaak al een paar keer in- en uitgevroren. (euh, klopt dat?  ???  ;D)
Dus die keer extra maakt volgens mij weinig uit.  Probeer het wel niet volledig te laten ontdooien, maar gewoon voldoende om te portioneren en vries het dan zo snel mogelijk terug in. Zo verlies je het minste voedingswaarde.
Portioneren gaat naar het schijnt ook gewoon gemakkelijker als het nog half bevroren is.
Gebruikersavatar
Limbabnees
3-sterren
Berichten: 205
Lid geworden op: Vr 23 Dec 2011, 14:10

Re: Opnieuw invriezen

Berichtdoor Limbabnees » Wo 11 Jan 2012, 16:57

Dus invriezen is niet een probleem in de zin van verrotting, maar meer het verlies van voedingswaarde?
Gebruikersavatar
beesteboelmona
4-sterren
Berichten: 255
Lid geworden op: Ma 28 Jun 2010, 10:33
Locatie: Vriescheloo
Contact:

Re: Opnieuw invriezen

Berichtdoor beesteboelmona » Wo 11 Jan 2012, 17:23

Ik vries het zo vaak in als nodig is.
ook ons eigen vlees.
Zo had ik laatst 5 kilo bevroren gehakt.
Dat heb ik ontdooid om in porties de doen.
Laatst had ik wat haast en wou nog even snel de kippenvleugeltjes voor die avond uit de vriezer halen.
Alles zit bij mij in dezelfde bakjes en ik had niet goed gekeken.
Bleek sàvonds dat het gehakt was.
Dat heb ik gewoon weer ingevroren.
Nu is het weer aan het ondooien zodat ik morgen de helft kan gebruiken en de rest gaat weer in de vriezer.

Ik maak me er niet zo druk om, nooit gedaan.
En ik leef nog steeds.
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 12416
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: Opnieuw invriezen

Berichtdoor koekje » Wo 11 Jan 2012, 18:33

[quote="Limbabnees"]
Dus invriezen is niet een probleem in de zin van verrotting, maar meer het verlies van voedingswaarde?
[/quote]

Ja. Rotten gaat door bacteriën onder invloed van zuurstof. Bacteriën zijn in de vriezer in hele diepe slaap en in de vriezer is ook geen vrije zuurstof.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Opnieuw invriezen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten