pup met longontsteking en bronchitis

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

pup met longontsteking en bronchitis

Berichtdoor Barfplaats

lellie
1-ster
Berichten: 7
Lid geworden op: Do 24 Feb 2005, 12:43

pup met longontsteking en bronchitis

Berichtdoor lellie » Do 24 Feb 2005, 13:03

hallo,

ik ben nieuw hier, en had een vraagje, wellicht kan iemand me helpen.
ik heb een pup gekocht met 10 weken(de mensen hadden haar gekocht bij een broodfokker en waren haar naar 1 weekje al beu).
we hadden onze twijfels eerst of we haar wel zouden nemen(want we kopen liever geen hond afkomstig van een broodfokker), maar we vonden haar zo zielig.
ze zat al aan de antibiotica toen we bij die mensen kwamen.
deze waren naar 2 dagen(na aankoop) er al mee naar de dierenarts geweest, ze had een ruisende ademhaling/hoesten/en pusneusje(volgens hun een simpele keelontsteking).
nu zijn we ook niet helemaal suf, dus we hadden er op gerekend dat het een kennelhoest zou zijn, dus we hadden al schrik want we hebben nog 3 hondjes.
wel met de antibiotica(doxoral 75 mg) die ik mee kreeg ging de pusneus weg, maar de ademhaling bleef beroerd.
toen naar onze dierenarts en ik gevraagd zit het niet op de longen, maar nee zei hij. wel uiteindelijk bleek dus van wel naar weken medicijnen(antibiotica doxoral 75mg), hadden we nog extra bijgehad)had hij toch een longfoto gemaakt,waarbij hij bij onze pup zo n beetje de poten uit de kom had getrokken :'(
ik zag aan de dierenarts dat hij niet wist wat hij ermee moest, dus had hij bricanyl gegeven, maar nog steeds geen verbetering. dus wij wilde doorgestuurt worden naar een specialist(internist) hoop gedoe maar uiteindelijk ging de dierenarts akkoord(we hadden absoluut geen vertrouwen meer in de da)
wel we zijn nu al 3 longfoto s verder en ze zit al tijden aan de antibiotica(clavubactin 250/62,5mg) maar er lijkt geen verbetering in te zitten.
onze pup is inmiddels 5 maanden.
de specialist zei dat je weleens zag dat de bacterien sterker zijn dan de antibiotica, maar ja wat moeten we dan doen??? ze had het nog over een broncho scopie, maar dit neemt risico s met zich mee..overlijden.
ze is ook nog steeds niet ingeent ivm haar ziek zijn.
verder oogt ze wel gezond en eet goed enz alleen hoest ze vaak(schommelt, ze heeft goede en slechte dagen) en soms piept ze net of ze pijn heeft(voornamelijk in rust heeft ze het benauwd en piept ze)
we gaan voortzo nog naar een of andere dierenparagnost ofzoiets, tja je probeert vanalles.
maar wellicht hebben jullie nog ideeen of ervaringen?
het is trouwens tot alle waarschijnlijkheid ontstaan bij die broodfokker dmv een kennelhoestje ofzo dat dus niet behandeld is.
we gaan volgende week weer terug naar de specialist met haar voor de 4 de longfoto, maar ben bang dat het nog niet veel beter is, we weten echt niet meer wat we nog kunnen doen.
ze is ook veels te ''gezond'' om in te laten slapen. maar ben bang dat we straks wel moeten.
wie heeft tips, of heeft dit ook eens gezien/meegemaakt?

vr gr mirella
Lizzy
Moderator
Berichten: 60290
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:pup met longontsteking en bronchitis

Berichtdoor Lizzy » Do 24 Feb 2005, 13:16

Hallo Mirella, wat een drama allemaal.... Ik vind het echt heel naar voor jullie. Wel lief dat jullie haar toch geadopteerd hebben!

Persoonlijk zou ik er voor kiezen om naar een holistischwerkend dierenarts te gaan, ipv een paragnost. Een holistischwerkend dierenarts kan de juiste homeopathische middelen voorschrijven, mogelijk iets doen als acupunctuur en de hond ook weerstandversterkende middelen voorschrijven.

Groetjes, Lizzy en veel sterkte!
Femke
5-sterren
Berichten: 3903
Lid geworden op: Za 21 Jun 2003, 23:14
Locatie: Almere

Re:pup met longontsteking en bronchitis

Berichtdoor Femke » Do 24 Feb 2005, 18:42

misschien kun je ondertussen flink je best doen om de weerstand op te krikken, die heeft hoogstwaarschijnlijk behoorlijk te lijden gehad van al die antibiotica. Ik zou dan zelf ook beginnen met Echinacea (ben altijd erg tevreden over de echinavea extra weerstand formule van Bloem, zit ook cat's claw e.d. in) en eventueel probiotica toevoegen.

Ik hoop dat je snel vindt wat er met je hond aan de hand is, er zit hier een aantal mensen die veel van gezondheid van honden weten, wellicht komen daar nog waardevolle tips vandaan.
gonny

Re:pup met longontsteking en bronchitis

Berichtdoor gonny » Do 24 Feb 2005, 19:04

eventueel als het pupje het benauwd heeft laten stomen, bij de douche gaan zitten, en de douche aanzetten met alleen heet water zodat het lekker gaat stomen...beterschap!!!! ;)
heleen
1-ster
Berichten: 3
Lid geworden op: Vr 18 Feb 2005, 23:13

Re:pup met longontsteking en bronchitis

Berichtdoor heleen » Do 24 Feb 2005, 20:36

Mirella,
Ik heb ook een chronische longontsteking meegemaakt met mijn pupje. Ik had haar zelf gefokt en de eerste paar weken kwam er steeds melk uit haar neusje. De DA zei dat ze te gulzig at. Uiteindelijk werd het dus een chronische longontsteking. De pup bleef iets achter in gewicht maar groeide verder goed. We konden wel merken dat ze veel minder energie had dan de anderen. Met mijn pupje is het uiteindelijk niet goed afgelopen, ze is ingeslapen toen ze 11 weken oud was. Het bleek uiteindelijk een slokdarmvernauwing. Ik bedoel hiermee te zeggen dat er een totaal, niet verwachte, andere oorzaak kan zijn van die longonsteking. Ik zou zeker naar een homeopatisch dierenarts gaan die de totale amnese bekijken. Misschien kun je toch nog wat info krijgen over haar eerste weken alhoewel, een broodfokker............. Veel sterkte.
Heleen
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:pup met longontsteking en bronchitis

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten