Welk vlees zou dit zijn?

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Welk vlees zou dit zijn?

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
FlatcoatNoa
1-ster
Berichten: 22
Lid geworden op: Do 24 Nov 2011, 19:52
Locatie: Ieper (België)
Contact:

Welk vlees zou dit zijn?

Berichtdoor FlatcoatNoa » Wo 28 Dec 2011, 18:10

Hallo iedereen

Onlang ben ik gestart met Barfen. Ik heb hier al heel veel geleerd en alles verloopt erg goed. Ik zie mijn hondje echt veranderen, wat een verschil in vacht en stoelgang!

Gisteren kon ik aan rundsvlees geraken en vandaag een deel ontdooid. Toen kwam ik dit tegen:

Afbeelding

Wat zou dit zijn? Dit zit er mij geen spiervlees uit! Lever is het niet, denk ik.  En mag ik het geven? Ze heeft haar eerste portie orgaan namelijk al gehad deze week. (ik voer 4x/week bot/spiervlees, 2x/week bot/orgaan, 1x/week pens)
Laatst gewijzigd door FlatcoatNoa op Wo 28 Dec 2011, 18:37, 1 keer totaal gewijzigd.
Lizzy
Moderator
Berichten: 55317
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Welk vlees zou dit zijn?

Berichtdoor Lizzy » Wo 28 Dec 2011, 18:16

Ik vind diverse stukken wel op lever lijken.
K&D
5-sterren
Berichten: 3030
Lid geworden op: Do 16 Feb 2006, 21:08
Contact:

Re: Welk vlees zou dit zijn?

Berichtdoor K&D » Wo 28 Dec 2011, 18:21

Ik ook. Als je zeker wilt zijn even een klein stukje bakken en kijken of het naar lever smaakt (ruikt).
Gebruikersavatar
FlatcoatNoa
1-ster
Berichten: 22
Lid geworden op: Do 24 Nov 2011, 19:52
Locatie: Ieper (België)
Contact:

Re: Welk vlees zou dit zijn?

Berichtdoor FlatcoatNoa » Wo 28 Dec 2011, 18:26

Ja, inderdaad, ik twijfel nu ook of het toch geen lever is. Ik zal een stukje bakken. Mm, smakelijk!  :biggrin2:
En als het lever is, mag ik het dan wel geven? Heb nu niets anders liggen natuurlijk :o (Dan laat ik haar tweede portie orgaan vallen verder deze week. Ik maak telkens een mix van lever/nier/hart)
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 12425
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: Welk vlees zou dit zijn?

Berichtdoor koekje » Wo 28 Dec 2011, 18:29

Ik kan het niet zo goed zien, de foto is te donker en de structuur is niet zo zichtbaar.
Ik doe ook een eerste gok op lever. Als het echt geen lever is, dan is het wel spiervlees denk ik zo.
Lever is gladder en glibberiger van structuur. Spiervlees is grover en meestal zit het vet daar in ipv op (geaderd).
Gebruikersavatar
lauraV
5-sterren
Berichten: 3008
Lid geworden op: Di 06 Jan 2009, 00:41
Locatie: Weert , Limburg

Re: Welk vlees zou dit zijn?

Berichtdoor lauraV » Wo 28 Dec 2011, 18:29

hoe voelt t aan ?
ziet er in ieder geval goed uit  :)
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 24074
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: Welk vlees zou dit zijn?

Berichtdoor Angelique » Wo 28 Dec 2011, 18:30

Dit herken ik ook als lever
Martine-Tom
5-sterren
Berichten: 10196
Lid geworden op: Vr 11 Feb 2011, 19:21

Re: Welk vlees zou dit zijn?

Berichtdoor Martine-Tom » Wo 28 Dec 2011, 18:34

Als het "dunner" voelt dan spiervlees gok ik ook op lever, als het als spiervlees voelt gok ik op hert...maar dat lijkt me raar in rundvlees ;D
Gebruikersavatar
FlatcoatNoa
1-ster
Berichten: 22
Lid geworden op: Do 24 Nov 2011, 19:52
Locatie: Ieper (België)
Contact:

Re: Welk vlees zou dit zijn?

Berichtdoor FlatcoatNoa » Wo 28 Dec 2011, 18:37

lauraV schreef:hoe voelt t aan ?
ziet er in ieder geval goed uit  :)


Het voelt glibberig zoals orgaan. Ik herken er echt geen spier in. Rozigrood vanbinnen, geen naden ofzo.

Ik heb de belichting op de foto wat aangepast. (Ik mag het voorlopig niet bakken, aangezien alle vuren in beslag zijn voor ons avondmaal  :biggrin2:) Zie eerste bericht
Martine-Tom
5-sterren
Berichten: 10196
Lid geworden op: Vr 11 Feb 2011, 19:21

Re: Welk vlees zou dit zijn?

Berichtdoor Martine-Tom » Wo 28 Dec 2011, 18:39

Ik denk dan lever, of long mss, maar beiden mag je voeren  ;)
Anne in Duitsland
5-sterren
Berichten: 8864
Lid geworden op: Wo 29 Jul 2009, 13:47

Re: Welk vlees zou dit zijn?

Berichtdoor Anne in Duitsland » Wo 28 Dec 2011, 18:46

Is de binnenkant echt dieprood en de buitenkant wat naar paars neigend? Dan is het de milt. Dat was tenminste het eerste wat ik dacht toen ik de foto zag. Milt kun je overigens gewoon voeren.

Edit: je schreef rozig rood. Tja, dan geef ik 't op! :biggrin2:
Gebruikersavatar
miik
5-sterren
Berichten: 2553
Lid geworden op: Wo 30 Jan 2008, 22:10
Locatie: Delft
Contact:

Re: Welk vlees zou dit zijn?

Berichtdoor miik » Do 29 Dec 2011, 02:22

Het meest linkse stukje lijkt op lever, het meest rechtse stukje op milt.
robbiekomvoor
5-sterren
Berichten: 1163
Lid geworden op: Za 11 Aug 2007, 21:53

Re: Welk vlees zou dit zijn?

Berichtdoor robbiekomvoor » Do 29 Dec 2011, 02:58

Ik denk dat het milt is ;)
Gebruikersavatar
FlatcoatNoa
1-ster
Berichten: 22
Lid geworden op: Do 24 Nov 2011, 19:52
Locatie: Ieper (België)
Contact:

Re: Welk vlees zou dit zijn?

Berichtdoor FlatcoatNoa » Do 29 Dec 2011, 16:23

Ik heb een klein deeltje gebakken gisteren  ;D Het was duidelijk geen lever. Lever heeft toch een duidelijk geur en structuur eenmaal gebakken. Ik gok dus op milt. Vooral met die blauwige schijn.
Lonaa
5-sterren
Berichten: 780
Lid geworden op: Wo 07 Apr 2010, 19:10
Locatie: Enschede

Re: Welk vlees zou dit zijn?

Berichtdoor Lonaa » Do 29 Dec 2011, 21:09

Ik ga ook voor milt. :)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Welk vlees zou dit zijn?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten