advies over dit verhaal

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

advies over dit verhaal

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
mvans
2-sterren
Berichten: 83
Lid geworden op: Zo 30 Jan 2011, 11:31
Locatie: De Meern

advies over dit verhaal

Berichtdoor mvans » Do 15 Dec 2011, 20:49

Wat vinden jullie van dit verhaal?? Dit is een voeding advies wat is uitgebracht. Voor iemand anders en die heeft het doorgestuurd naar mij.

Vaak wordt bij jeuk klachten gedacht aan een allergie, maar in de meeste gevallen is dat niet zo.

Meestal worden de klachten veroorzaakt door een verkeerde
opname van de voeding.
Uw rakker neemt naar verhouding te veel eiwitten op uit voeding, maar vooral uit de extraatjes.

Deze worden opgeslagen onder de huid en zorgen daar voor jeuk.


De eiwitten(ongeacht het merk) worden makkelijker opgenomen, de vetten en koolhydraten verlaten grotendeels ongebruikt het lichaam.

Een verstoring kan op verschillende manieren ontstaan: een niet bij de hond passende voeding, na diarree, na wormenkuur of antibiotica, verkeerde manier van voeren of te veel aan bijvoeding. 

SLECHTS EEN ENKELE KEER WORDEN JEUK OF HUIDIRRITATIES VEROORZAAKT DOOR ALLERGIE 

Graag willen we middels een goed en passend advies de hond weer in de juiste richting zetten.

Om nu een overstap te gaan maken naar andere brok heeft geen enkele zin.

Van belang is te starten bij de basis; de vertering en benutting van de maaltijden. We gaan eerst hem goed opschonen (ontgiften). Hiervoor adviseren we eerst een periode van vers diepvriesvlees TotalCare Super Plus Complete(kan prima de hond heeft immers geen allergie,)  dit in combinatie met goed gaar gekookte witte rijst. 

Waarom nu eerst dit vers vlees in combinatie met rijst:Deze combinatie zorgt voor een opschoning van maag en darmen. Geeft een herstel van het zuur/base evenwicht van de maag. Toegespitst op de behoefte van een hond. Schoonheid komt immers van binnen uit. (net als jeuk) Het vers vlees zorgt voor een aanmaak van enzymen waardoor ze een optimale darmflora kan creëren.

Door de hoge verteerbaarheid geen overbelasting van en voor het lichaam. De witte rijst doen we erbij om de eiwitten te verlagen.

De eerste dag het vers vlees even licht aankoken.(3 min in een klein laagje water) Omdat hij deze nog nooit eerder in zijn leven heeft gehad, kunnen de darmen eerst rustig aan wennen. Na deze dag het vers vlees rauw op kamertemperatuur aanbieden. Aankoken hoeft dan nooit meer in het hondenleven. Dit is alleen de allereerste keer in een hondenleven van belang.

U zult merken dat hij minder drinkt als hij vlees/rijst krijgt. Niet van schrikken hoor.

Dat komt omdat in het vlees veel vleesvocht zit dat via de bloedbaan direct naar de haarvaatjes gaat. Het werkt dus gelijk, met name voor huid en vacht. (lees voor de jeuk)

Ook kunnen de klachten voor een dag iets verergeren. Maar al snel moet dit gaan minderen.

Dit is voor deze periode (of langer als u dat wilt). Daarna van alle veranderingen en verbeteringen die er zijn ineens een overstap maken naar de juiste keuze brokken. Dat is wat u zelf kunt bepalen.

Dan nog even wat informatie over de voedingsmethodiek, de kleine details zeg maar. Want niet alleen goede voeding is van groot belang voor een goede vertering en benutting van de voeding maar ook de manier van voeren speelt hier een grote rol bij.
•Geef 3 keer per dag een maaltijd. Door de maaltijd goed over de dag te verdelen vindt er een minder zware maagbelasting plaats. Dit komt niet alleen de opname ten goede maar verminderd ook het risico op een maagkanteling. U kunt ook 's avonds voordat u gaat slapen nog wat te eten geven zodat uw viervoeter niet de hele nacht met een lege maag ligt. Daarom is het ook prima om bijvoorbeeld de vroege morgen, vroege avond en late avond aan te houden als het maar over drie maal daags gaat.
•Voor een goede vertering en betere benutting van de voedingstoffen is rust belangrijk. Laat daarom eerst goed uit, een kwartiertje rust dan een maaltijd en daarna een uurtje rust. Hiermee verkleint u ook het risico op een maagkanteling.
•Houd de ontlasting van uw viervoeter goed in de gaten, hier valt veel aan af te lezen. Een goede drol is goed van kleur, compact en stevig van structuur.
•Zorg altijd voor voldoende vers water op kamertemperatuur in de drinkbak. Koud water is een extra aanslag op de hondenmaag en kan een verstoring veroorzaken.
•Geef geen bijvoeding in de vorm van een boterham, kaas, buffelhuidstaafjes,pensstaven, oren, bullen pees, dentalsticks(ook de plantaardige variant) e.d. naast de maaltijden. Bijvoeding bevat veel eiwitten soms wel 80%. Dit kan een onbalans in de voeding veroorzaken. Hierdoor kan een verteringsprobleem in de maag en darmen ontstaan met alle gevolgen van dien.(lees jeuk) Brood bevat tarwegluten (gliadines) en tegenwoordig ook veel broodverbeteraars, waardoor het brood langer vers blijft. Honden kunnen hier gevoelig op reageren en een verstoring van krijgen.  (lees jeuk)
•Samen wandelen, spelen of een aai over de bol zijn ook een goede manieren van belonen.
•U kunt een hondenkoekje of een lam en rijststaaf in meerdere stukjes breken en deze verdeeld over de dag geven en tijdens het trainen. Het gaat niet om de hoeveelheid maar om het gebaar. Ook kunt u wat brokjes van de dagportie afhalen en deze verdeeld over de dag geven. Maak een apart beloningsbakje voor hem aan, zo kunt u goed in de gaten houden wat hij per dag aan lekkernijen mag hebben en op=op.
•Om hem wat langer plezier van het verse vlees/rijst en de brokken (geweekt) te geven kunt u deze ook in een Kong stoppen en verstop deze eens in huis of in de tuin zodat hij die moeten gaan zoeken, speuren vinden de meeste honden prachtig. Deze Kong werkt ook heel mooi als uitdaging. Door de rare vorm van de Kong is het een hele toer om het vlees/rijst of later geweekte brokken eruit te likken. En de Kong is aardig kauwbestendig. Laat u wel even adviseren over de juiste maat van Kong voor uw viervoeter. Ook kunt u als hij brokken krijgt deze weken in warm water uit de kraan en in de Kong stoppen. Kong leeg, weghalen dit voorkomt sloopgedrag.
•De brokvoeding kunt u ook in een brokkenbal doen, dit is ook een leuke en verantwoorde manier voor uw viervoeter om met voeding bezig te zijn.
•Neem de Kong en brokkenbal wel weg zodra deze leeg zijn. Dit voorkomt sloopgedrag en zo blijven het leuke en interessante speeltjes. 
•Indien uw viervoeter graag ergens op kauwt kunt u een Nylonbone  aanschaffen. Dit is van hard nylon en is niet makkelijk kapot knagen. Of een mergpijp. Het voordeel is dat er geen eiwitten, gluten e.d. aan zitten waardoor er geen verstoring van kan komen. Om het bot weer interessant te maken is het verstandig het regelmatig weg te halen, en leg het eens een dagje in de zak met brokken, zit er weer een smaakje aan.
•Alleen een klein schijfje appel, wortel, komkommer geven mag gerust(verder geen fruit). Of rasp een (klein)stukje en doe het in de Kong. Wat ook leuk en smakelijk is een scheutje (naturel)Yoghurt in de Kong, even in de vriezer, voor gebruik onder de kraan afspoelen en dan geven. Een succes nummer zonder meer.

Al deze manieren kunt u natuurlijk ook leuk afwisselen want elke dag een brokkenbal of Kong wordt ook weer zo.

Rundvlees of orgaanvlees is prima maar bevat geen vitamines e.d. Ik zal voor u een stukje van en over vlees mee sturen zodat u van alles op de hoogte bent. Dan is ons advies op een brokken dag geen vlees erbij en evenzo op een vlees dag geen brokken erbij. De spijsvertering van een hond is niet in staat om meerdere soorten op een dag te benutten, verteren en op te nemen. Wij hebben een totaal andere spijsvertering dan een hond
Boeffie Blafmans
5-sterren
Berichten: 2607
Lid geworden op: Vr 02 Okt 2009, 11:34

Re: advies over dit verhaal

Berichtdoor Boeffie Blafmans » Vr 16 Dec 2011, 17:09

Ik heb het maar even vluchtig gelezen, maar als ik het goed begrijp is de bedoeling dat er eerst ontgift wordt dmv rijst/kvv? En daarna kun je dan weer overstappen op brokken. Tja, ik zou het niet opvolgen met de ervaring die ik nu met voeding heb.
Het verhaal van teveel eiwit en jeukklachten heb ik vaker gehoord. Volgens mij wordt een teveel aan eiwit aan wel meer dingen gekoppeld, bv een roze uitslaande vacht, daarbij heb ik het ook wel eens gehoord. Ik geloof niet dat er iets van waarheid in zit, maar ik kan het mis hebben.
Gebruikersavatar
nienk
5-sterren
Berichten: 3881
Lid geworden op: Di 23 Mar 2010, 21:39

Re: advies over dit verhaal

Berichtdoor nienk » Vr 16 Dec 2011, 17:14

er zitten wel goede dingen in. maar van de uitwerking klopt (naar mijn idee) niet zoveel.
202Spots
5-sterren
Berichten: 4782
Lid geworden op: Di 09 Mei 2006, 17:51
Contact:

Re: advies over dit verhaal

Berichtdoor 202Spots » Vr 16 Dec 2011, 21:05

mvans schreef:Wat vinden jullie van dit verhaal?? Dit is een voeding advies wat is uitgebracht. Voor iemand anders en die heeft het doorgestuurd naar mij.

Reclame verhaal voor Prins??? zoek op Total Care :
http://www.prinspetfoods.nl/hond/voedin ... plete.html

Rundvlees of orgaanvlees is prima maar bevat geen vitamines e.d. Ik zal voor u een stukje van en over vlees mee sturen zodat u van alles op de hoogte bent. Dan is ons advies op een brokken dag geen vlees erbij en evenzo op een vlees dag geen brokken erbij. De spijsvertering van een hond is niet in staat om meerdere soorten op een dag te benutten, verteren en op te nemen. Wij hebben een totaal andere spijsvertering dan een hond

Misschien even opzoeken hoeveel en welke Vit er in orgaan zit, de vit in rundvlees is weinig maar de ander voedingsstoffen in vlees is gewoon nodig.
En als mijn honden maar 1 soort vlees per dag/maaltijd kunnen opnemen dan was 't niet best met ze, ze krijgen vaak kip met lam of rund,kalkoen of pens met vis, of welke combinatie ik die dag heb,
en alles word gegeten en verteerd hoor.
Dus wat ik van dit verhaal vind?? eigenlijk nie veel..  ::)
Gebruikersavatar
mvans
2-sterren
Berichten: 83
Lid geworden op: Zo 30 Jan 2011, 11:31
Locatie: De Meern

Re: advies over dit verhaal

Berichtdoor mvans » Vr 16 Dec 2011, 22:54

Dus wat ik van dit verhaal vind?? eigenlijk nie veel..  ::)
[/quote]

Hahahaha ;D
Lizzy
Moderator
Berichten: 60328
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: advies over dit verhaal

Berichtdoor Lizzy » Za 17 Dec 2011, 09:12

mvans schreef:Wat vinden jullie van dit verhaal?? Dit is een voeding advies wat is uitgebracht. Voor iemand anders en die heeft het doorgestuurd naar mij.

Vaak wordt bij jeuk klachten gedacht aan een allergie, maar in de meeste gevallen is dat niet zo.

Meestal worden de klachten veroorzaakt door een verkeerde
opname van de voeding.
Uw rakker neemt naar verhouding te veel eiwitten op uit voeding, maar vooral uit de extraatjes.

Deze worden opgeslagen onder de huid en zorgen daar voor jeuk.


De eiwitten(ongeacht het merk) worden makkelijker opgenomen, de vetten en koolhydraten verlaten grotendeels ongebruikt het lichaam.

Een verstoring kan op verschillende manieren ontstaan: een niet bij de hond passende voeding, na diarree, na wormenkuur of antibiotica, verkeerde manier van voeren of te veel aan bijvoeding.  

SLECHTS EEN ENKELE KEER WORDEN JEUK OF HUIDIRRITATIES VEROORZAAKT DOOR ALLERGIE  

Graag willen we middels een goed en passend advies de hond weer in de juiste richting zetten.

Om nu een overstap te gaan maken naar andere brok heeft geen enkele zin.

Van belang is te starten bij de basis; de vertering en benutting van de maaltijden. We gaan eerst hem goed opschonen (ontgiften). Hiervoor adviseren we eerst een periode van vers diepvriesvlees TotalCare Super Plus Complete(kan prima de hond heeft immers geen allergie,)  dit in combinatie met goed gaar gekookte witte rijst.  

Waarom nu eerst dit vers vlees in combinatie met rijst:Deze combinatie zorgt voor een opschoning van maag en darmen. Geeft een herstel van het zuur/base evenwicht van de maag. Toegespitst op de behoefte van een hond. Schoonheid komt immers van binnen uit. (net als jeuk) Het vers vlees zorgt voor een aanmaak van enzymen waardoor ze een optimale darmflora kan creëren.

Door de hoge verteerbaarheid geen overbelasting van en voor het lichaam. De witte rijst doen we erbij om de eiwitten te verlagen.

De eerste dag het vers vlees even licht aankoken.(3 min in een klein laagje water) Omdat hij deze nog nooit eerder in zijn leven heeft gehad, kunnen de darmen eerst rustig aan wennen. Na deze dag het vers vlees rauw op kamertemperatuur aanbieden. Aankoken hoeft dan nooit meer in het hondenleven. Dit is alleen de allereerste keer in een hondenleven van belang.

U zult merken dat hij minder drinkt als hij vlees/rijst krijgt. Niet van schrikken hoor.

Dat komt omdat in het vlees veel vleesvocht zit dat via de bloedbaan direct naar de haarvaatjes gaat. Het werkt dus gelijk, met name voor huid en vacht. (lees voor de jeuk)

Ook kunnen de klachten voor een dag iets verergeren. Maar al snel moet dit gaan minderen.

Dit is voor deze periode (of langer als u dat wilt). Daarna van alle veranderingen en verbeteringen die er zijn ineens een overstap maken naar de juiste keuze brokken. Dat is wat u zelf kunt bepalen.

Dan nog even wat informatie over de voedingsmethodiek, de kleine details zeg maar. Want niet alleen goede voeding is van groot belang voor een goede vertering en benutting van de voeding maar ook de manier van voeren speelt hier een grote rol bij.
•Geef 3 keer per dag een maaltijd. Door de maaltijd goed over de dag te verdelen vindt er een minder zware maagbelasting plaats. Dit komt niet alleen de opname ten goede maar verminderd ook het risico op een maagkanteling. U kunt ook 's avonds voordat u gaat slapen nog wat te eten geven zodat uw viervoeter niet de hele nacht met een lege maag ligt. Daarom is het ook prima om bijvoorbeeld de vroege morgen, vroege avond en late avond aan te houden als het maar over drie maal daags gaat.
•Voor een goede vertering en betere benutting van de voedingstoffen is rust belangrijk. Laat daarom eerst goed uit, een kwartiertje rust dan een maaltijd en daarna een uurtje rust. Hiermee verkleint u ook het risico op een maagkanteling.
•Houd de ontlasting van uw viervoeter goed in de gaten, hier valt veel aan af te lezen. Een goede drol is goed van kleur, compact en stevig van structuur.
•Zorg altijd voor voldoende vers water op kamertemperatuur in de drinkbak. Koud water is een extra aanslag op de hondenmaag en kan een verstoring veroorzaken.
•Geef geen bijvoeding in de vorm van een boterham, kaas, buffelhuidstaafjes,pensstaven, oren, bullen pees, dentalsticks(ook de plantaardige variant) e.d. naast de maaltijden. Bijvoeding bevat veel eiwitten soms wel 80%. Dit kan een onbalans in de voeding veroorzaken. Hierdoor kan een verteringsprobleem in de maag en darmen ontstaan met alle gevolgen van dien.(lees jeuk) Brood bevat tarwegluten (gliadines) en tegenwoordig ook veel broodverbeteraars, waardoor het brood langer vers blijft. Honden kunnen hier gevoelig op reageren en een verstoring van krijgen.  (lees jeuk)
•Samen wandelen, spelen of een aai over de bol zijn ook een goede manieren van belonen.
•U kunt een hondenkoekje of een lam en rijststaaf in meerdere stukjes breken en deze verdeeld over de dag geven en tijdens het trainen. Het gaat niet om de hoeveelheid maar om het gebaar. Ook kunt u wat brokjes van de dagportie afhalen en deze verdeeld over de dag geven. Maak een apart beloningsbakje voor hem aan, zo kunt u goed in de gaten houden wat hij per dag aan lekkernijen mag hebben en op=op.
•Om hem wat langer plezier van het verse vlees/rijst en de brokken (geweekt) te geven kunt u deze ook in een Kong stoppen en verstop deze eens in huis of in de tuin zodat hij die moeten gaan zoeken, speuren vinden de meeste honden prachtig. Deze Kong werkt ook heel mooi als uitdaging. Door de rare vorm van de Kong is het een hele toer om het vlees/rijst of later geweekte brokken eruit te likken. En de Kong is aardig kauwbestendig. Laat u wel even adviseren over de juiste maat van Kong voor uw viervoeter. Ook kunt u als hij brokken krijgt deze weken in warm water uit de kraan en in de Kong stoppen. Kong leeg, weghalen dit voorkomt sloopgedrag.
•De brokvoeding kunt u ook in een brokkenbal doen, dit is ook een leuke en verantwoorde manier voor uw viervoeter om met voeding bezig te zijn.
•Neem de Kong en brokkenbal wel weg zodra deze leeg zijn. Dit voorkomt sloopgedrag en zo blijven het leuke en interessante speeltjes.  
•Indien uw viervoeter graag ergens op kauwt kunt u een Nylonbone  aanschaffen. Dit is van hard nylon en is niet makkelijk kapot knagen. Of een mergpijp. Het voordeel is dat er geen eiwitten, gluten e.d. aan zitten waardoor er geen verstoring van kan komen. Om het bot weer interessant te maken is het verstandig het regelmatig weg te halen, en leg het eens een dagje in de zak met brokken, zit er weer een smaakje aan.
•Alleen een klein schijfje appel, wortel, komkommer geven mag gerust(verder geen fruit). Of rasp een (klein)stukje en doe het in de Kong. Wat ook leuk en smakelijk is een scheutje (naturel)Yoghurt in de Kong, even in de vriezer, voor gebruik onder de kraan afspoelen en dan geven. Een succes nummer zonder meer.

Al deze manieren kunt u natuurlijk ook leuk afwisselen want elke dag een brokkenbal of Kong wordt ook weer zo.

Rundvlees of orgaanvlees is prima maar bevat geen vitamines e.d. Ik zal voor u een stukje van en over vlees mee sturen zodat u van alles op de hoogte bent. Dan is ons advies op een brokken dag geen vlees erbij en evenzo op een vlees dag geen brokken erbij. De spijsvertering van een hond is niet in staat om meerdere soorten op een dag te benutten, verteren en op te nemen. Wij hebben een totaal andere spijsvertering dan een hondIk vind het niks. Er klopt van het hele advies weinig tot niks eigenlijk.

Zo moet je rijst voeren. Want? Rijst is allergie-veroorzaker nummer 1 en bovendien heeft je hond echt minder dan niks aan goedgekookte witte rijst. Dat is alleen maar goedkoop vulsel. Verder bevat rund en orgaanvlees natuurlijk wel vitamines. Ik snap echt in de verste verte niet hoe iemand bij zo'n idee komt. Dat zegt wel veel. Verder wordt er gepraat over 3 keer per dag voeren, verkleinen kans op maagtorsies: leuk, maar we hebben geen idee waardoor maagtorsies veroorzaakt worden, laat staan dat we weten hoe we het kunnen voorkomen. Drie keer per dag voeren als je brokken voert is leuk maar bij verse/rauwe voeding is dat helemaal niet leuk. Wil je een optimale vertering en wil je het lichaam van de hond niet te vaak en teveel belasten, voer je het beste niet vaker dan 1 keer per dag. En vanzelfsprekend is ongemalen voeding beter. En brokvoeding in een brokkenbal doen............? Ehhh.......

En zoals je weet is het wel waar dat rauwe voeding gezonde enzymen bevat.

En jeuk kan een allergie zijn, maar jeuk kan talloze oorzaken hebben. Een van de allerlastigste problemen bij honden, huidklachten/jeuk. Ook bovenstaande advies zal soms helpen. En soms helemaal nada.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: advies over dit verhaal

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten