bio industrie vlees en vlees in het algemeen.

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

bio industrie vlees en vlees in het algemeen.

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Lucky13
1-ster
Berichten: 6
Lid geworden op: Ma 03 Okt 2011, 22:22

bio industrie vlees en vlees in het algemeen.

Berichtdoor Lucky13 » Di 29 Nov 2011, 11:18

Regelmatig ontvangen wij vragen met betrekking tot voeding en/of het gebruik van supplementen.


Via deze weg willen wij u onze meest gestelde vragen en antwoorden met u delen.


Q: Waarom supplementen gebruiken, wanneer er heel goed voer voor honden voorhanden is waarin geclaimed word dat dit alles zou bezitten wat een werkende hond nodig heeft?

A: Omdat er 1; verschillende soorten honden sporten bestaan.
2: Niet iedere hond en/of ras dezelfde lichamelijke of geestelijke opbouw hebben.
Zo zijn er honden van hetzelfde ras die door hun genetische opbouw anders uit blinken in bepaalde sportieve of mentale kenmerken dan hun soort genoten. Dit vraagt om een andere samenstelling wat betreft vitamines mineralen en brandstoffen. De verschillende voeren zijn dus niet "custom made" voor het individu, maar voor de gemiddelde hond.
Hiermee kunnen supplementen een uitkomst en toevoeging bieden op mentaal en fysiek niveau.
Ook zit er in de beste voeren en of vers vlees dieeten niet de optimale hoeveelheden top kwaliteit supplementen verwerkt omdat die simpelweg te duur zijn om bij te voegen. Dierenvoer is per slot van rekening business.

Q: Wat vinden jullie van de tegenwoordig razend populaire vers vlees dieeten die volgens vele mensen beter zijn dan droog voer, omdat dit vanuit de oorsprong de natuur het dichtst zou benaderen?


A: Er is niets mis met vers vlees voeren mits er geen bio industrie vlees word gebruikt en in dat geval zeker niet rauw!. Bio industrie vlees benaderd de natuur in de verste verte niet.
Omwille de volgende redenen:

1: Omdat het om genetisch gemanipuleerd vlees gaat. Een voorbeeld is dat de bio industrie kippen al bij een leeftijd van 6 weken geslacht worden en dan al een halve kilo borst vlees bezitten. Hun voer bestaat o.a. uit verwerkte kippen resten en ander bio industrie verwerkt slachtafval dat is omgezet naar diervoer.
In het verleden heeft dit soort voer van dieren aan dieren die in de natuur helemaal geen dierlijke vlees producten eten al verschrikkelijke ziektes opgeleverd.
Van BSE (gekke koeien ziekte) tot Kreusfeld Jacob ziekte die van besmet vlees oversloeg naar mensen! dit omdat het vlees vaak niet goed verhit werd/wordt. En omdat slachtvee evolutionair niet ontwikkeld is om andere dieren te eten.
In plaats van dat we vlees eten en of produceren voor onze honden van dieren die het goede van het land eten zoals o.a. grassoorten en granen, mais en dergelijken die omgezet worden naar natuurlijk vlees,
kweken we ons slachtvee op met vlees van andere dieren. Hoe bedoel je tegen de natuur in! Als je dan denkt dat je gezond je hond aan het voeren bent heb je het mis.

Tevens krijgen de bio industrie dieren waaronder kippen en slachtvee een zeer hoog gehalte aan antibiotica en nog steeds hormonen toegevoegd in hun bestaan. De hoeveelheden die gebruikt worden zijn zo hoog dat jongstleden de Nederlandse overheid heeft besloten om het gehalte van deze producten met 50% terug te dringen omdat wereldwijd de mensheid en de bacteriologische infecties resistent worden voor antibiotica. En dit geld voor gebakken vlees!! Dus in rauwe vorm erg onwenselijk voor mens en dier. Dit is trouwens 1 van de redenen waarom dieren en/of honden er goed uit gaan zien bij een vers vlees dieet. Omdat de hoge concentraties aan antibiotica en hormonen die in vers vlees zitten de hond er goed uit laat zien. Dit is echter een vals gevoel van veiligheid en gezondheid. Want vraag jezelf eens af, als een kilo kippen vlees gemiddeld tussen de 2.50 en de 6 euro de kilo bij de slager kost die daar dan ook nog eens  50% winst op maakt, hoe is het dan in godsnaam mogelijk dat een bio industrie bedrijf in 6 weken tijd een echte kwaliteits kip kan opvoeden die alleen aan de borst al een kilo vlees produceert die 2 tot 3 euro per kip moet opleveren? Terwijl een vrij rond scharellende kip daar 6 maanden over doet. Toevoegen van groei hormonen is bij de wet verboden. We kennen de schandalen van vroeger maar worden nog steeds toegepast (doe een google search) Om het maar niet te hebben over de genetische manipulatie waarin de dieren zelf erg veel groei hormoon aanmaken om meer vlees te produceren. Moeilijker iets te verbieden als het dier het zelf aanmaakt! Wees dus erg voorzichtig met een vers vlees dieet en weet wat je koopt.

2: Dieren in de natuur zoals wolven / vossen die vaak worden aangehaald in discussies over vers vlees eten; Deze dieren hebben een heel ander bestaan en hebben niet veel meer te maken met de moderne gedomesticeerde honden. Ook al hebben we het hier over werkende honden die specifiek voor bepaalde werk functies zijn gefokt en dus lichamelijke prestaties moeten leveren. Wolven hebben een heel ander ingesteld vertering systeem ook al ziet het er vanuit de grond beginselen hetzelfde uit. Wolven kunnen tot wel 7 kilo aan vlees eten en wel 2 tot 3 weken zonder voeding leven zonder prestatie vermindering.


Ook vergeet men dat 80% van de wilde wolven vossen en/of honden in de natuur vroegtijdig overlijden door ondervoeding en te weinig inname aan mineralen en vitamines wat zich weer uit in, ziektes en huid aandoeningen. Niet echt een voorbeeld om de wolf dus te gebruiken als voorbeeld om vers vlees te voeren.
Tevens levert vers vlees bij lange na niet alle levensbehoeften en bouwstenen tot groei en een lang beschonken leven. Hiermee zullen mensen toch echt supplementen moeten gaan bijvoegen om de juiste balans te krijgen. Dit is onder andere in de werkende Greyhound wereld algemeen bekend.
Volgens sommige voeding experts is vers vlees voeren mits met het correcte vlees en juist gedaan het beste wat er is, maar tegelijkertijd het meest slechtste wat  je kan voeren wanneer je niet precies weet wat de juiste verhoudingen zijn en wat voor vlees je moet aanschaffen

Q: Wat adviseren jullie dan wel?


A: Wij adviseren in principe dat vers vlees voeren ok is waneer er geen bio industrie vlees gebruikt word. Vlees soorten die minder in deze categorie zitten zijn o.a. geit, hert en konijnen vlees en andere soorten vlees die minder commercieel voor handen zijn waarbij de nadruk “”niet”” ligt op productie en opbrengst. Dit met bijgevoegde supplementen is een prima voer voor honden. Echter zijn deze vlees soorten duurder en moeilijker voorhanden dan de goedkope overal aanwezige bio industrie vlees soorten. Je zult dus boven op de vers vlees bereiding voor je hond meer geld uit moeten geven en vaak wat verder weg van huis moeten gaan om het goede vlees in handen te krijgen.

Uit persoonlijke ervaring kunnen we wel stellen dat een menging van een hoge kwaliteits droogvoer zoals "Connoly`s Red Mills" in combinatie met deze vers vlees soorten toch op het gebied van onderhoud, vertering, bereiding en kosten de beste resultaten geeft! Dit in combinatie met een supplement wat de juiste amino zuren bevat; Performer RPM Health Tonic maakt een geweldig en gezond menu.

Q: Waarom dan toch mengen met droogvoer?


A: Omdat droogvoer te alle tijden een beter uitgebalanceerd voer is waarin iedere maaltijd qua gewicht de juiste hoeveelheid voedingsstoffen bevat. Zowel qua gewicht wat betreft eiwitten, vetten en koolhydraten. Ook word vaak het zelfde bio industrie vlees gebruikt. Echter word dit wel verhit en/of gekookt om de toegevoegde antibiotica`s en dergelijken af te breken.
In de betere en duurdere voeren worden vaak betere grondstoffen gebruikt dan in goedkopere voedingen. En word er in sommige kwaliteits voeren zelfs pro/Biotic toegevoegd wat de vertering optimaliseert.
Een lager gehalte aan eiwit droogvoer is echter wel vereist wanneer men vers vlees toevoegt. Dit ter voorkoming van eiwit vergiftiging.

Q: Wat is eiwit vergiftiging?


A: Eiwit vergiftiging is een te hoog gehalte aan eiwit wat zich uit in een minder tolerante hond die ook nog eens te kampen krijgt met huidproblemen!!.
Dit word “”vaak”” toegeschreven aan zgn slechte kwaliteit van droogvoer en of allergie op droogvoer door de zogenaamde niet natuurlijke bijproducten zoals granen en dergelijken wat word beweerd door de vers vlees fabrikanten en fans. Met overtuiging kunnen we stellen dat 75% van deze beweringen niets met allergie te maken heeft.
Bepaalde honden van bepaalde rassen die weer uit bepaalde bloedlijnen komen die generaties lang op een eiwit arm of schraal dieet hebben gestaan en/of op een minder kwaliteit eiwit voer, worden door de generaties heen minder tolerant voor hoge kwaliteit en/of percentage eiwit.
Nieren en lever kunnen dit niet verwerken.
De honden gaan wat betreft gezondheid achteruit en vaak uit dit zich in diarree en huidproblemen.
Ook een tekort aan de juiste amino zuren en andere mineralen zijn daar vaak de oorzaak van.
Die met een simpele verandering van droogvoer met minder eiwit en een toevoeging van bepaalde supplementen snel kunnen worden verholpen...
Honden zijn van nature uit "scavengers" oftewel alleseters. Zij kunnen perfect voorverteerde graan soorten en dergelijke die verwerkt zijn als energie bron in droog voer hebben. En hebben die ook nodig!


Q: Hoe herken je dan een goed droogvoer?


A: Een goed merk droogvoer herken je aan het feit dat de ingredienten die gebruikt worden op de verpakking beginnen met Vlees, Vis, Kip en/of dierlijke producten. In 9 van de 10 gevallen worden de meest gebruikte grondstof in het voer qua gewicht  als eerste vermeld!.
Vervolgens de daaropvolgende stof in mindere maten etc. Ook kunnen bepaalde foute ingredienten inderdaad verantwoordelijk zijn voor bepaalde huidallergien bij honden.
Hieronder een paar voorbeelden van een slecht/ medium/ en 2 top voeren zonder de merknaam te gebruiken.


Hieronder volgt een voorbeeld van een slecht 1 ster voer. Merknaam niet genoemd.


Ingrediënten: volkoren graan, gevogelte bijproduct, dierlijk vetgeconserveerd met gemengde tocoferolen (vorm van vitamine E),maïsglutenmeel, vlees-en beendermeel, brouwers rijst, sojameel, gerst,volkoren tarwe, dierlijk verteren,calciumcarbonaat, zout, calciumfosfaat, kaliumchloride, l-lysine monohydrochloride, choline chloride, zinksulfaat, vitamine E supplement, zink proteinaat, ijzersulfaat, toegevoegde kleur (rood40, geel 5, blauw 2, geel 6), dl-methionine,mangaan sulfaat, mangaanproteinaat, niacine, vitamine A supplement, kopersulfaat,calciumpantothenaat,koperproteinaat, knoflook olie, pyridoxinehydrochloride, vitamine B-12 supplement, thiamine mononitraat, vitamine D-3 supplement, riboflavine aan te vullen, calciumjodaat, menadionnatriumbisulfiet complex (bron van vitamine K-activiteit), foliumzuur, biotine, natrium seleniet


Zoals men kan zien word pas op de zesde de plaats vlees gebruikt wat wil zeggen dat de 5 producten er voor in grotere hoeveelheden aanwezig zijn. zelfs als het eiwit gehalte vrij hoog is. Eiwit kan uit verschillende bronnen worden gehaald niet alleen uit dierlijke producten!


Hieronder volgt een medium 3 sterren voer. Merknaam niet genoemd.


Ingrediënten: Kip, brouwers rijst, kip maaltijd, rijst, maïsglutenmeel, havermout, kippenvet, natuurlijke smaak kip, gedroogde bietenpulp, gedroogde biergist, ansjovis olie (bron van DHA), sojaolie, kaliumchloride, zout, lijnzaad , DL-methionine, choline chloride, natriumtripolyfosfaat, vitaminen [dl-alfa-tocoferol acetaat (bron van vitamine E), L-ascorbyl-2-polyfosfaat (bron van vitamine C), biotine, d-calcium pantothenaat, niacineaan te vullen, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), vitamine A-acetaat, vitamine D3 supplement, thiamine mononitraat (vitamine B1), vitamineB12supplement, riboflavine supplement (vitamine B2), foliumzuur], zalm meel, gedroogde eiproducten, magnesiumoxide, mineralen, spoorelementen [zinkproteinaat, zinkoxide, ijzersulfaat, koperproteinaat, kopersulfaat, mangaanproteinaat,mangaanoxide, natriumseleniet, calciumjodaat], Tagetes extract (Calendula officinalis L.), L-Carnitine, geconserveerdmet natuurlijkegemengde tocoferolen (bron van vitamine E ) en citroenzuur, rozemarijn-extract


Bij dit betere voer worden er meer vlees producten gebruikt, maar nog steeds een compromis met mindere producten dit voer leent zich wel voor gebruik om vers vlees toe te voegen.

Hieronder volgt een goed 5 sterren voer. Merknaam niet genoemd.


Ingrediënten: Verse zalm zonder been, zalm meel, haring eten, verse haring zonder been, vers zonder been walleye,roodbruine aardappel, zoete aardappel, erwten, zalm olie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), vers zonder beenmeer witvis, zon-cured alfalfa, verse zonder been bot , verse zonder been snoek, erwtenvezels, organische kelp, pompoen, wortelen, spinazie, raapstelen, appels, veenbessen, bosbessen, zoethout, engelwortel, fenegriek, goudsbloem, zoete venkel, pepermunt blad, kamille,paardenbloem, bonenkruid , rozemarijn, vitamine A, vitamine D3, vitamine E, niacine, thiaminemononitraat, riboflavine, calcium pantothenaat, pyridoxine, foliumzuur, biotine, vitamine B12, zink proteinaat, ijzerproteinaat, mangaanproteinaat, koperproteinaat, selenium gist, Lactobacillus acidophilus,Enterococcus faecium


Of


Ingrediënten: Kalkoen ingewanden (Kalkoen lever en harten kalkoen), kalkoenmeel, kalkoen, kip maaltijd, tapioca,erwten eiwit, vet van gevogelte (kalkoenen kip, geconserveerd met gemengde tocoferolen), gedroogde hele eieren, helelijnzaad, menhaden visolie, natuurlijke kip smaak, erwten,zonnebloemolie, zout, l-carnitine, kaliumchloride, zinkproteinaat, ijzerproteinaat, vitamine E supplement, l-ascorbyl-2-polyfosfaat (bron van vitamineC), choline chloride,biotine, koper proteinaat, mangaan proteinaat, niacine, calcium pantothenaat, natriumseleniet, vitamine A supplement, riboflavinesupplement, vitamine D3 supplement, thiamine mononitraat, vitamine B12supplement, calciumjodaat,pyridoxine hydrochloride, foliumzuur


Hierboven een op vis product gebaseerd kwaliteits hondenvoer en een op kalkoen/kip gebaseerd voer
Beide zijn 5 sterren. Vers vlees toevoegen en/of bij voeren is in dit geval niet nodig en totaal overbodig.
We kunnen dus zien op verpakkingen wat een goed voor is of niet en of de prijs kwaliteits verhoudingen klopt.


De lijst hieronder bevat een opsomming van een aantal controversiele producten. Het is bijna onmogelijk deze niet terug te vinden in de verschillende merken droogvoer. Wel is het zo dat hoe minder het voer hiervan bevat, des te beter de kwaliteit.


volkoren graan,,,,, pluimvee door-product maaltijd,,,,,,,, dierlijk vet,,,,,,,maïsglutenmeel,,,,,,, vlees-en beendermeel,,,,,, brouwers rijst,,,,,,, sojameelbrouwers rijst,,,,,,, volkoren tarwe,,,,,, dier te verteren,,,,,,

toegevoegde kleurstoffen (rood 40,,,,,,,,,, geel 5 blauw 2,,,,, geel 6,,,,, knoflookolie,,,,,menadion,,,,, natrium,,,, bisulfiet complex,,,, vitamine K

ik heb dit van de website: http://www.greenriverworkingdogsupplies.nl/faq

wat zijn jullie meningen hierover?

Iemand vertelde een ander zelfs op een forum over dikke staart:

Ok niet schrikken nu maar ik herkende het vers vlees gedeelte aan de lange haren op de staart. dit komt door te veel toegevoegde hormonen en anti biotica in bio industrie vlees. chek link http://www.greenriverworkingdogsupplies.nl/faq ......2 Q


Thnx for the tip maar waarom hebben mn andere gheen lanhe haren aan hun staart? ze eten hetzelfde

De eene hond is er meer vatbaarder voor dan de andere iedere hond is een individu. hetzelfde geld voor alle zoogdieren en mensen.... er zijn mensen die 2 pakjes sigaretten per dag roken en 80 jaar oud worden. er zijn ook mensen die gezond leven niet roken en drinken en toch long kanker krijgen!. waarschijnlijk heeft jou hond van nature een hogere productie van hormonen die ecstra geboest word door het toegevoegde vers vlees!!!!.
Jump
4-sterren
Berichten: 348
Lid geworden op: Zo 15 Mei 2011, 10:31
Locatie: Roermond

Re: bio industrie vlees en vlees in het algemeen.

Berichtdoor Jump » Di 29 Nov 2011, 13:11

;D ;D ;D
"t blijft een giller dat artikel.
En dan die haren op de staart!  :biggrin2:
mijn honden krijgen dus duidelijk te veel hormonen binnen :2funny: :2funny:
Lizzy
Moderator
Berichten: 60349
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: bio industrie vlees en vlees in het algemeen.

Berichtdoor Lizzy » Di 29 Nov 2011, 14:12

1: Omdat het om genetisch gemanipuleerd vlees gaat. Een voorbeeld is dat de bio industrie kippen al bij een leeftijd van 6 weken geslacht worden en dan al een halve kilo borst vlees bezitten. Hun voer bestaat o.a. uit verwerkte kippen resten en ander bio industrie verwerkt slachtafval dat is omgezet naar diervoer. In het verleden heeft dit soort voer van dieren aan dieren die in de natuur helemaal geen dierlijke vlees producten eten al verschrikkelijke ziektes opgeleverd. Van BSE (gekke koeien ziekte) tot Kreusfeld Jacob ziekte die van besmet vlees oversloeg naar mensen! dit omdat het vlees vaak niet goed verhit werd/wordt. En omdat slachtvee evolutionair niet ontwikkeld is om andere dieren te eten.
In plaats van dat we vlees eten en of produceren voor onze honden van dieren die het goede van het land eten zoals o.a. grassoorten en granen, mais en dergelijken die omgezet worden naar natuurlijk vlees,
kweken we ons slachtvee op met vlees van andere dieren. Hoe bedoel je tegen de natuur in! Als je dan denkt dat je gezond je hond aan het voeren bent heb je het mis.

In de regel gaat er gewoon bio-industrie-vlees in de hondenbrok. Er is derhalve dus geen enkele reden om dit soort onrust te zaaien over verse/rauwe voeding. En als je dan geen bio-industrievlees wilt voeren, voer dan lekker biologisch rauw vers vlees he!

Tevens krijgen de bio industrie dieren waaronder kippen en slachtvee een zeer hoog gehalte aan antibiotica en nog steeds hormonen toegevoegd in hun bestaan. De hoeveelheden die gebruikt worden zijn zo hoog dat jongstleden de Nederlandse overheid heeft besloten om het gehalte van deze producten met 50% terug te dringen omdat wereldwijd de mensheid en de bacteriologische infecties resistent worden voor antibiotica. En dit geld voor gebakken vlees!! Dus in rauwe vorm erg onwenselijk voor mens en dier. Dit is trouwens 1 van de redenen waarom dieren en/of honden er goed uit gaan zien bij een vers vlees dieet. Omdat de hoge concentraties aan antibiotica en hormonen die in vers vlees zitten de hond er goed uit laat zien. Dit is echter een vals gevoel van veiligheid en gezondheid. Want vraag jezelf eens af, als een kilo kippen vlees gemiddeld tussen de 2.50 en de 6 euro de kilo bij de slager kost die daar dan ook nog eens  50% winst op maakt, hoe is het dan in godsnaam mogelijk dat een bio industrie bedrijf in 6 weken tijd een echte kwaliteits kip kan opvoeden die alleen aan de borst al een kilo vlees produceert die 2 tot 3 euro per kip moet opleveren? Terwijl een vrij rond scharellende kip daar 6 maanden over doet. Toevoegen van groei hormonen is bij de wet verboden. We kennen de schandalen van vroeger maar worden nog steeds toegepast (doe een google search) Om het maar niet te hebben over de genetische manipulatie waarin de dieren zelf erg veel groei hormoon aanmaken om meer vlees te produceren. Moeilijker iets te verbieden als het dier het zelf aanmaakt! Wees dus erg voorzichtig met een vers vlees dieet en weet wat je koopt.

Dat geldt dus ook voor brok. Slecht argument. En zie boven, voer lekker rauwe/verse biologische kippetjes.

2: Dieren in de natuur zoals wolven / vossen die vaak worden aangehaald in discussies over vers vlees eten; Deze dieren hebben een heel ander bestaan en hebben niet veel meer te maken met de moderne gedomesticeerde honden. Ook al hebben we het hier over werkende honden die specifiek voor bepaalde werk functies zijn gefokt en dus lichamelijke prestaties moeten leveren. Wolven hebben een heel ander ingesteld vertering systeem ook al ziet het er vanuit de grond beginselen hetzelfde uit. Wolven kunnen tot wel 7 kilo aan vlees eten en wel 2 tot 3 weken zonder voeding leven zonder prestatie vermindering.

Dat kan een gedomestiseerde huishond ook. Een wolf en een hond zijn van binnen nog 99.99% gelijk aan elkaar.

Ook vergeet men dat 80% van de wilde wolven vossen en/of honden in de natuur vroegtijdig overlijden door ondervoeding en te weinig inname aan mineralen en vitamines wat zich weer uit in, ziektes en huid aandoeningen. Niet echt een voorbeeld om de wolf dus te gebruiken als voorbeeld om vers vlees te voeren.
Tevens levert vers vlees bij lange na niet alle levensbehoeften en bouwstenen tot groei en een lang beschonken leven. Hiermee zullen mensen toch echt supplementen moeten gaan bijvoegen om de juiste balans te krijgen. Dit is onder andere in de werkende Greyhound wereld algemeen bekend.
Volgens sommige voeding experts is vers vlees voeren mits met het correcte vlees en juist gedaan het beste wat er is, maar tegelijkertijd het meest slechtste wat  je kan voeren wanneer je niet precies weet wat de juiste verhoudingen zijn en wat voor vlees je moet aanschaffen

Dat is dus gewoon een leugen. Het grootste deel van de wolven komt vroegtijdig te overlijden door de mens. In de breedste zin des woords. Wilde honden in streken waar nog geen mensen komen, kunnen net zo makkelijk 20 jaar worden, als ze niet dood gaan door vechtpartijen en dergelijke.

A: Wij adviseren in principe dat vers vlees voeren ok is waneer er geen bio industrie vlees gebruikt word. Vlees soorten die minder in deze categorie zitten zijn o.a. geit, hert en konijnen vlees en andere soorten vlees die minder commercieel voor handen zijn waarbij de nadruk “”niet”” ligt op productie en opbrengst. Dit met bijgevoegde supplementen is een prima voer voor honden. Echter zijn deze vlees soorten duurder en moeilijker voorhanden dan de goedkope overal aanwezige bio industrie vlees soorten. Je zult dus boven op de vers vlees bereiding voor je hond meer geld uit moeten geven en vaak wat verder weg van huis moeten gaan om het goede vlees in handen te krijgen.

Gut, die lui zijn nog nooit op een hertenboerderij of konijnenfokkerwij wezen kijken zeker :-X

En wat adviseren ze dan? Om gewoon je hond maar helemaal geen eten te geven? Want of je vlees nou in een brokje stopt of in een KVV'tje of via BARF aan je hond geeft: vlees is vlees is vlees en blijft vlees. En door vlees dood te koken (zoals in brok) verdwijnt de rottigheid zoals AB niet hoor!

Uit persoonlijke ervaring kunnen we wel stellen dat een menging van een hoge kwaliteits droogvoer zoals "Connoly`s Red Mills" in combinatie met deze vers vlees soorten toch op het gebied van onderhoud, vertering, bereiding en kosten de beste resultaten geeft! Dit in combinatie met een supplement wat de juiste amino zuren bevat; Performer RPM Health Tonic maakt een geweldig en gezond menu.

Tuurlijk :biggrin2:

A: Omdat droogvoer te alle tijden een beter uitgebalanceerd voer is waarin iedere maaltijd qua gewicht de juiste hoeveelheid voedingsstoffen bevat. Zowel qua gewicht wat betreft eiwitten, vetten en koolhydraten. Ook word vaak het zelfde bio industrie vlees gebruikt. Echter word dit wel verhit en/of gekookt om de toegevoegde antibiotica`s en dergelijken af te breken.
In de betere en duurdere voeren worden vaak betere grondstoffen gebruikt dan in goedkopere voedingen. En word er in sommige kwaliteits voeren zelfs pro/Biotic toegevoegd wat de vertering optimaliseert.
Een lager gehalte aan eiwit droogvoer is echter wel vereist wanneer men vers vlees toevoegt. Dit ter voorkoming van eiwit vergiftiging.

Ja sorry, hier moet ik echt ontzettend om lachen :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2:. Een eiwitvergiftiging, hoe verzinnen ze het :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2:. Daarmee maak je jezelf wel in hoge mate belachelijk :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2:. Het eiwitgehalte (droog en nat gemeten) en de eiwitfractie van een goed samengestelde KVV of prooidier is zelfs nog lager dan die van brok. En dan bevat zelfsamengesteld nog eens de enige echte juiste eiwitsoort, die het lichaam het allerminst belast: vlees (en vleesbot en orgaanvlees).

A: Eiwit vergiftiging is een te hoog gehalte aan eiwit wat zich uit in een minder tolerante hond die ook nog eens te kampen krijgt met huidproblemen!!.
Dit word “”vaak”” toegeschreven aan zgn slechte kwaliteit van droogvoer en of allergie op droogvoer door de zogenaamde niet natuurlijke bijproducten zoals granen en dergelijken wat word beweerd door de vers vlees fabrikanten en fans. Met overtuiging kunnen we stellen dat 75% van deze beweringen niets met allergie te maken heeft.
Bepaalde honden van bepaalde rassen die weer uit bepaalde bloedlijnen komen die generaties lang op een eiwit arm of schraal dieet hebben gestaan en/of op een minder kwaliteit eiwit voer, worden door de generaties heen minder tolerant voor hoge kwaliteit en/of percentage eiwit.
Nieren en lever kunnen dit niet verwerken.
De honden gaan wat betreft gezondheid achteruit en vaak uit dit zich in diarree en huidproblemen.
Ook een tekort aan de juiste amino zuren en andere mineralen zijn daar vaak de oorzaak van.
Die met een simpele verandering van droogvoer met minder eiwit en een toevoeging van bepaalde supplementen snel kunnen worden verholpen...
Honden zijn van nature uit "scavengers" oftewel alleseters. Zij kunnen perfect voorverteerde graan soorten en dergelijke die verwerkt zijn als energie bron in droog voer hebben. En hebben die ook nodig!

Ja sorry, nogmaals, doldrieste lulkoek. Ze hebben hun huiswerk niet gedaan. En dat vind ik eigenlijk wel heel kwalijk. En om je eerlijk de waarheid te zeggen, voel ik er weinig voor om je exact het tegendeel uit te gaan leggen. Ik zou zeggen, lees eens wat boeken van dierenartsen als Tom Lonsdale, Ian Billinghurst, Tannetje Koning enzo. Bij hun eigen grote brokconcurrent weten ze nog beter hoe het zit met eiwit, daar kunnen ze dan nog wat van leren: http://www.evopet.com/ ::). Maar nogmaals, vlees, vleesbot en orgaanvlees zijn helemaal niet zo rijk aan eiwit.


Iemand vertelde een ander zelfs op een forum over dikke staart:

Citaat
Ok niet schrikken nu maar ik herkende het vers vlees gedeelte aan de lange haren op de staart. dit komt door te veel toegevoegde hormonen en anti biotica in bio industrie vlees. chek link http://www.greenriverworkingdogsupplies.nl/faq ......2 Q


Thnx for the tip maar waarom hebben mn andere gheen lanhe haren aan hun staart? ze eten hetzelfde

De eene hond is er meer vatbaarder voor dan de andere iedere hond is een individu. hetzelfde geld voor alle zoogdieren en mensen.... er zijn mensen die 2 pakjes sigaretten per dag roken en 80 jaar oud worden. er zijn ook mensen die gezond leven niet roken en drinken en toch long kanker krijgen!. waarschijnlijk heeft jou hond van nature een hogere productie van hormonen die ecstra geboest word door het toegevoegde vers vlees!!!!.

Allemachtig, wat een niveau ::)
Mijn Dalmatische Honden hebben inderdaad HELE lange haren op de staart ::). Zie mijn onderschrift.

Enne, met dit argument moet je ook geen brokkies meer voeren. 99.99% van de brokkies bestaat uit bio-industrie vlees. En als je dat dan niet wenst te voeren, voer je (nogmaals) toch lekkere rauwe/verse voeding van biologische afkomst! Of wild!

Dus kortom, als je het niet heel erg vindt, vind ik het niveau van dit hele artikel ontzettend bedroevend.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60349
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: bio industrie vlees en vlees in het algemeen.

Berichtdoor Lizzy » Di 29 Nov 2011, 14:15

Leesvoer: http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 296.0.html

Om op eiwit terug te komen: de gemiddelde eiwitfractie van brok en blik is 25% tot 30%. De eiwitfractie van een gemiddeld prooidier is 21%. En zoals je kunt zien (1 + 1 = 2) loopt je hond dus een groter risico op een 'eiwitvergiftiging' met brok ;)
Lizzy
Moderator
Berichten: 60349
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: bio industrie vlees en vlees in het algemeen.

Berichtdoor Lizzy » Di 29 Nov 2011, 14:17

En nog meer leesvoer: http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 767.0.html

(ook een artikel van een brok fabrikant die met slappe argumenten het zelf samenstellen van voeding af wil branden, met ongeveer dezelfde stompzinnige argumenten)
Martine-Tom

Re: bio industrie vlees en vlees in het algemeen.

Berichtdoor Martine-Tom » Di 29 Nov 2011, 14:38

Mijn mening? Dat ik blij ben dat ik Barf  :biggrin2:
Ik heb verre van de diepgaande kennis als sommigen hier dus inhoudelijk kan ik er niet zoveel over zeggen, gelukkig heb ik wel een dosis gewoon gezond verstand.
Mijn hond is een carnivoor, een carnivoor eet vlees en geen gebakken granen.

Hoe harder dit soort mensen schreeuwen hoe overtuigder ik raak  :)
Anne in Zweden
5-sterren
Berichten: 10185
Lid geworden op: Wo 29 Jul 2009, 13:47

Re: bio industrie vlees en vlees in het algemeen.

Berichtdoor Anne in Zweden » Di 29 Nov 2011, 14:59

:2funny: :2funny: :2funny:

Wahaha, bedankt voor dit topic! Heb tranen in m'n ogen van het lachen, en niet alleen vanwege de wetenschappelijk zeer goed onderbouwde inhoud  ::), maar ook om de manier waarop het geschreven is:

Tevens levert vers vlees bij lange na niet alle levensbehoeften en bouwstenen tot groei en een lang beschonken leven.
Doe mij maar een voer dat in levensbehoeften voorziet, in plaats van dat het nog meer levensbehoeften levert ;D, en wat dat lange beschonken leven betreft...  :drink::beerchug: laat dat maar aan mijzelf over, daar hebben mijn honden geen behoefte aan! ;D


Echt, Lucky13, het is allemaal zo slecht geschreven dat je van de inhoud niet wakker hoeft te liggen, die is gewoon niet meer serieus te nemen.
O heerlijk, ik zou nog uren kunnen quoten uit dit stuk, alle onlogica en tegenspraken eruit vissen en die toelichten. Maar helaas, ik moet nu dringend "verder weg van huis gaan om het goede vlees in handen te krijgen" weer aan het werk. :biggrin2:
Laatst gewijzigd door Anne in Zweden op Di 29 Nov 2011, 15:39, 1 keer totaal gewijzigd.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60349
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: bio industrie vlees en vlees in het algemeen.

Berichtdoor Lizzy » Di 29 Nov 2011, 15:04

Lucky13, dat we het een slecht artikel vinden, moet je je niet persoonlijk aantrekken he :-*
Anne in Zweden
5-sterren
Berichten: 10185
Lid geworden op: Wo 29 Jul 2009, 13:47

Re: bio industrie vlees en vlees in het algemeen.

Berichtdoor Anne in Zweden » Di 29 Nov 2011, 15:18

Kent iemand dit ingrediënt trouwens (uit het "goed 5 sterren voer")

Ingrediënten: Verse zalm zonder been, zalm meel, haring eten...En inderdaad, het is niet persoonlijk bedoeld hoor! Ik denk dat iedereen hier op bp wel onzeker werd gemaakt door dit soort artikelen toen we nog maar net met barf waren begonnen. Het enige wat ik wil zeggen is: laat je niet gek maken, kijk kritisch naar de wetenschappelijke onderbouwing van dit soort teksten (die is in dit geval afwezig natuurlijk, maar soms komen er artikelen voorbij waar wel referenties bij staan, en als je dan gaat kijken wie die referenties heeft geschreven, dan blijkt het vaak om mensen te gaan die gelieerd zijn aan een brokkenfabrikant, om een voorbeeld te noemen), en zoek naar tegenstrijdigheden, leugens en onlogica - zoals in dit geval het feit dat brokken net zo goed van bio-industrievlees worden gemaakt, en dat verhitting de antibiotica niet verwijdert, etc.

Geloof me, over een tijdje zit je zelf ook te gieren van het lachen om dit soort verhalen! :biggrin2:
Anne in Zweden
5-sterren
Berichten: 10185
Lid geworden op: Wo 29 Jul 2009, 13:47

Re: bio industrie vlees en vlees in het algemeen.

Berichtdoor Anne in Zweden » Di 29 Nov 2011, 15:28

Van dezelfde site:

Dit voer is een COMPLEET droogvoer voor sport en werkhonden die  zich lenen   voor “”langere”” periodes van “”Itensief”” trainen het hele jaar door. Een voer uitermate geschikt voor de "duursporter" zwangere teven en opgroeiende pups. Red Mills Xcel bevat het hoogste gehalte aan eiwit en olie. Vers vlees bijvoeren is totaal overbodig. Lees onze FAQ

LET OP!

Om het maximale uit elke voeding te halen geeft u Performer RPM Health Tonic


Dit is zo'n tegenstrijdigheid: het is - in hoofdletters nota bene - een compleet voer, en vers vlees bijvoeren is totaal overbodig, maar om het maximale eruit te halen moet je er wél een scheut Snelle Engelse Termen overheen gieten.

En als je dan het verhaal bij die Performer etc. leest, dan staat daar ijskoud:

n regard to the "complete" dry foods and their protein content.
It is of some concern to me that while a range of types of proteins are listed on the packaging of some, that due to the heat and cooking processes involved in the manufacturing of these products, the bioavailability of the Amino Acids in the protein content of these foods is extremely poor, causing an imbalance of essential Amino Acids in the diet.


Red Mills is een brok en dus ook verhit geweest. Hoezo "COMPLEET", met hoofdletters, denk ik dan...
Laatst gewijzigd door Anne in Zweden op Di 29 Nov 2011, 15:30, 1 keer totaal gewijzigd.
millyckk
5-sterren
Berichten: 1958
Lid geworden op: Za 02 Aug 2008, 22:16
Locatie: overijssel

Re: bio industrie vlees en vlees in het algemeen.

Berichtdoor millyckk » Di 29 Nov 2011, 22:29

Mijn hond heeft heeeeeele lange haren aan zijn staart :o Ik stap over :biggrin2:
Martine-Tom

Re: bio industrie vlees en vlees in het algemeen.

Berichtdoor Martine-Tom » Wo 30 Nov 2011, 09:47

Mijn persisch lanhaar heeft ook lange haren aan zijn staart...maar die eet brokken...ohjee heb ik nu een mutant??? :nerves:
Gebruikersavatar
nienk
5-sterren
Berichten: 3881
Lid geworden op: Di 23 Mar 2010, 21:39

Re: bio industrie vlees en vlees in het algemeen.

Berichtdoor nienk » Wo 30 Nov 2011, 11:32

OH NEE ik moet Reus meer hormonen of zoiets gaan voeren! (hij heeft zijn staartje een beetje kaal geknabbeld door vlooienbeten)

serieus: Lizzy heeft keurig netjes alle 'argumenten' die in het artikel gegeven worden van tafel geveegd. niets aan toe te voegen.
Gebruikersavatar
Lucky13
1-ster
Berichten: 6
Lid geworden op: Ma 03 Okt 2011, 22:22

Re: bio industrie vlees en vlees in het algemeen.

Berichtdoor Lucky13 » Wo 30 Nov 2011, 11:35

Lizzy schreef:Lucky13, dat we het een slecht artikel vinden, moet je je niet persoonlijk aantrekken he :-*


hahha nee snap ik. ik vond het meeste zelf ook lariekoek. maar weet niet van alles wat af. dus ik was eigenlijk benieuwd naar meningen en kennis van andere;)
Laatst gewijzigd door Lucky13 op Do 01 Dec 2011, 10:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Hetty_
4-sterren
Berichten: 392
Lid geworden op: Za 29 Mar 2008, 15:51
Locatie: Houten

Re: bio industrie vlees en vlees in het algemeen.

Berichtdoor Hetty_ » Wo 30 Nov 2011, 16:03

Hieronder volgt een goed 5 sterren voer. Merknaam niet genoemd.


Ingrediënten: Verse zalm zonder been, zalm meel, haring eten, verse haring zonder been, vers zonder been walleye,roodbruine aardappel, zoete aardappel, erwten, zalm olie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), vers zonder beenmeer witvis, zon-cured alfalfa, verse zonder been bot , verse zonder been snoek, erwtenvezels, organische kelp, pompoen, wortelen, spinazie, raapstelen, appels, veenbessen, bosbessen, zoethout, engelwortel, fenegriek, goudsbloem, zoete venkel, pepermunt blad, kamille,paardenbloem, bonenkruid , rozemarijn, vitamine A, vitamine D3, vitamine E, niacine, thiaminemononitraat, riboflavine, calcium pantothenaat, pyridoxine, foliumzuur, biotine, vitamine B12, zink proteinaat, ijzerproteinaat, mangaanproteinaat, koperproteinaat, selenium gist, Lactobacillus acidophilus,Enterococcus faecium


Norah krijgt regelmatig verse zonder been bot, daar is toch niks mis mee?  ::)

Maar even serieus, als je zulke tekst publiceert, dan ben je voor mij al niet geloofwaardig meer.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: bio industrie vlees en vlees in het algemeen.

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten