blijft mager, zal hij lintworm hebben?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

blijft mager, zal hij lintworm hebben?

Berichtdoor Barfplaats

bordie
5-sterren
Berichten: 512
Lid geworden op: Vr 22 Jul 2011, 23:26
Locatie: zaanstad

blijft mager, zal hij lintworm hebben?

Berichtdoor bordie » Wo 21 Sep 2011, 01:08

hoe kom ik erachter of Bumper lintworm heeft?
hij blijft mager, ik voer ruim een kg per dag verschillende soorten vlees en vis.
hij heeft niet een groot bewegingspatroon, gewoon de dagelijkse wandelingen en af en toe fietsen, maar niet langer dan 25 min. 2 x p week.
hij is slank zoals jullie kunnen zien op de foto's,
de mensen om me heen zeggen dat ie mager is.... weegt 50 kg....de meeste bddoggen wegen rond de 60 70 kg...
Gebruikersavatar
lauraV
5-sterren
Berichten: 3026
Lid geworden op: Di 06 Jan 2009, 00:41
Locatie: Weert , Limburg

Re: blijft mager, zal hij lintworm hebben?

Berichtdoor lauraV » Wo 21 Sep 2011, 02:25

hoe ziet je menu eruit en vooral de hoeveelheden?
hieronder een voorbeeldje :

Menu voor een bordeauxdog, reu, 1,7 jaar oud, 65 kilo. Hoeveelheid: 5% van 65 kilo = 3250 gram per dag / 22750 gram per week Rauw vleesbot 45% : 1463 gr. Groentes 10% : 325 gr. Orgaanvlees 15% : 488 gr. Spiervlees 30% : 975 gr.
(nu ga ik in dit menu wel uit van een ideaal gewicht , en zal je het evt nu de hoeveelheid eten op moeten bouwen )

anders de uitwerpselen even laten onderzoeken op wormen
Lizzy
Moderator
Berichten: 60328
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: blijft mager, zal hij lintworm hebben?

Berichtdoor Lizzy » Wo 21 Sep 2011, 08:30

Je kunt zijn ontlasting opsturen naar bijvoorbeeld het Woud. http://www.wormbestrijding.nl/. Dan weet je of hij wormen heeft of niet.

En verder heeft hij misschien toch meer voer nodig. Je voert hem nu 2% van zijn huidige gewicht (50 kg). Als dat te weinig is, moet je 2% van zijn ideale gewicht gaan voeren. Laten we even aannemen dat dit 60 kg is en hij 10 kg te mager is (da's wel erg veel), dan zou je hem 1200 gram moeten voeren. Ik zou zeker meer gaan voeren dan je nu doet. En als 1200 gram niet genoeg is, ga je 1400 gram voeren, net zo lang tot hij goed op gewicht is.
Malamoods
5-sterren
Berichten: 2131
Lid geworden op: Vr 17 Feb 2006, 15:23

Re: blijft mager, zal hij lintworm hebben?

Berichtdoor Malamoods » Wo 21 Sep 2011, 08:39

Is je hond altijd al mager geweest? Of is dit iets van de laatste tijd?

En hoe is hij qua gedrag? Ik heb hier honden die qua gedrag erg druk en onstuimig zijn (dat gaat nu al beter). Beiden waren ook heel mager en voerde ook ontzettend veel (ze aten onderhand een kilo per dag). Nu er meer rust in de koppies en de lijfjes komt, merk ik ook dat ze minder eten nodig hebben. Nu ben ik op 't punt dat ik denk er mag wel weer een kilootje (of 2) af.... Maar goed, ik ken jou hond niet en jij kunt 't beste zelf beoordelen of dit bij jou hond ook 't probleem zou kunnen zijn....

Een wormencheck kan sowieso geen kwaad denk ik.... Heeft hij ook andere klachten (spugen, diarree, etc.)?
bordie
5-sterren
Berichten: 512
Lid geworden op: Vr 22 Jul 2011, 23:26
Locatie: zaanstad

Re: blijft mager, zal hij lintworm hebben?

Berichtdoor bordie » Wo 21 Sep 2011, 10:09

lauraV schreef:hoe ziet je menu eruit en vooral de hoeveelheden?
hieronder een voorbeeldje :

Menu voor een bordeauxdog, reu, 1,7 jaar oud, 65 kilo. Hoeveelheid: 5% van 65 kilo = 3250 gram per dag / 22750 gram per week Rauw vleesbot 45% : 1463 gr. Groentes 10% : 325 gr. Orgaanvlees 15% : 488 gr. Spiervlees 30% : 975 gr.
(nu ga ik in dit menu wel uit van een ideaal gewicht , en zal je het evt nu de hoeveelheid eten op moeten bouwen )

anders de uitwerpselen even laten onderzoeken op wormen
we hebben hem sinds 16 juli 2011 en hij was zo toen we heb kochten, bij de vorige eig(iemand die veel porselein/parelmoer in huis had en waar de hond niet binnen kwam, de chihuahua's wel...) die hem al 10 maanden had...kreeg hij aldi en lidl brokken.... :boo: :boxing: :knuppel2: :nono2:    en hij zei dat Bumper dat gewend was...ik dacht echt niet dat ik dat ga voeren...  ik keek in zn paspoort en zag daar nog een telnr en naam staan ene Dana, die heb ik gebeld, zij was verbaast en boos dat ik haar Bumper had want zij had haar Bumper 4 weken geleden verkocht met een stretcher, volle ton dure brokken, halsband van 80 euro enz enz erbij voor 150,-...  de man zei dat hij 650,- had betaald (leugenaar >:( :rant:) ik vroeg aan Dana heb je nog foto's want dan kunnen we kijken of het dezelfde hond is...dus ze mailde mij foto's en idd het was dezelfde hond, ik mailde haar foto's terug en ze schrok van hoe mager hij was en hoe zielig hij keek...en bij haar was ie dus veel en veel dikker, at ook met de pot mee..hmm..hier niet...en kreeg dus brokken.
Dana was kwaad en zou die man bellen omdat hij haar plechtig beloofd had goed voor de hond te zorgen en hem nooit meer weg te doen...maar zn telnr was niet meer in gebruik...

nu zit Bumper dus bij ons en hij is al mee geweest op vakantie (dat zou hij ook gewend zijn net als slapen in een bench....niet dus) inmiddels is zijn bench zijn veilige plek.  en vertelde ik aan Dana dat ik met Bumper fietste, ze vond het geweldig en was toch ook wel weer blij dat we nu haar hond hadden.
hier woont en slaapt hij gewoon IN HUIS en niet buiten op straat hoefde te liggen met een teef die hij denk ik zou moeten dekken in de 4 weken dat hij daar heeft gewoont...(ssstt hij weet nog niet wat dekken is want heeft bij een loopse teef los gelopen en er is niks gebeurd..)  zn halsband was erg beschadigd door t liggen op de straat...wij hebben alleen een bench 2 slipkettingen halsband en flexilijn bij de hond gehad, (de rest kon hij wel gebruiken voor zn chihuahua's)  dus 17 juli zijn we meteen naar tuincentrum Ranzijn gegaan en hebben daar een dik kussen gekocht en voer en de rest. dat voer heb ik nog staan want we zijn na een week overgestapt op kvv en toen kwam barf erbij.
qua gedrag is hij rustig, je kan hem wel opnaaien zeg maar en dan springt ie tegen je op, dat mag niet... en speelt ie met zn touw trekken vind ie leuk.
racen naast de fiets vind ie ook geweldig.  als ik zit ligt hij ook. als ik opsta loopt ie met me mee waarheen dan ook, (geen trap op) op de camping lag ie vast aan een lijn van 10 meter want er waren toch weinig andere mensen we hadden een hoek met bomen, gras en bosjes helemaal voor ons zelf en elke avond na ons eten mocht ie even los om zn ronde te racen, hij bleef keurig op t veld zolang er geen andere honden in de buurt waren en kwam wanneer ik m riep want dan was het zijn etenstijd.  vlees en zalm hij smulde er heerlijk van. we hadden een bench geleend en die stond in de voortent, hij ging daar vanzelf in en we konden rustig naar de bingo.  de buurman heeft opgelet en hij heeft geen kick gegeven.
1 keer hebben we de bench achter de caravan gezet vanwege de warmte want daar was het koel en schaduw toen we boodschappen moesten doen.
dat ging ook prima.
ik ben 1 keer hier in t park geweest waar honden los mogen en dat ging ook goed met andere honden, Bumper wist niet wat water was en wou erover lopen en plons stond met zn voorpoten in de sloot maar kon er zelf weer uitklimmen.
hij gaat de confrontatie met andere grote honden uit de weg en bleef in de buurt van een ouder hondje, dat was wel leuk om te zien.
aan t eind van t rondje park kon ik m aardig goed weer aan lijnen. het park is rondom afgesloten en hij kan nergens weg.
hij is alleen erg gefocust op katten die voor m wegrennen....als we m hier uitlaten is hij steeds aan t zoeken, ik denk dat zn jaaginstinct dan omhoog komt.
dat zou ik wel graag verandert willen hebben.....
met de tijd wil ik de bench wel uit de kamer hebben denk ik.

zn ontlasting is lekker stevig, stuift bijna dus iets meer spiervlees voeren wat ik momenteel alleen nog in hert heb en orgaan.
kvv heb ik ook nog liggen en beetje smuldier voor noodgevallen. ik geef alles door elkaar dus paar dagen kvv en dan weer 1 dag smuldier.
23 sep ga ik naar vleesch du bois nek karkas en orgaan halen. en 30 sep komt sw in krommenie met grotendeels spiervlees.
ik ga er eens over nadenken of ik zn ontlasting op ga sturen.  hij krijgt al meer dan een kg voer per dag in 2 of 3 keer. 
saskia37
5-sterren
Berichten: 536
Lid geworden op: Ma 14 Sep 2009, 16:29

Re: blijft mager, zal hij lintworm hebben?

Berichtdoor saskia37 » Wo 21 Sep 2011, 11:00

Hoi Rianne, volgens de richtlijnen weegt een grote Zwitserse sennenhond ook rond de 55/60 kilo, onze Gillian weegt 50 kilo en is gewoon goed, zou hij volgens de richtlijnen 55/60 kilo wegen zou hij veel te dik zijn.
Wat ik wil zeggen sommige honden zijn wat kleiner en sommige zijn groter in het ras, en als ik Bumper zo zie dan vindt ik hem niet echt veel te mager, liever zo dan eentje die er hier loopt die te dik is.
En een ontlastings onderzoek kan altijd ;)
Fijn dat hij nu bij jullie is :)
smulpaap
5-sterren
Berichten: 8252
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2010, 13:14

Re: blijft mager, zal hij lintworm hebben?

Berichtdoor smulpaap » Wo 21 Sep 2011, 11:22

Ik geloof dat ik gelezen heb dat je ook uit N-H komt ?  Je zou idd eens een mest onderzoek kunnen laten doen . Maar je zou ook kunnen overwegen een uitgebreider onderzoek te laten doen . Het kan natuurlijk een vooroordeel zijn , maar als ik zo lees hoe de hond voorheen verzorgd werd ? Dan zou ik voor een uitgebreid onderzoek kiezen , en dan liefst bij een pro-rauw d.a Daar kan men bv ook even goed naar het gebit kijken , ook niet onbelangrijk als je wilt Barfen , en ze kunnen prima met je meedenken t.av voeding enz . Hier een linkje van een praktijk in Heiloo

http://anyanimal.nl/
TMG1961
5-sterren
Berichten: 3578
Lid geworden op: Zo 11 Jul 2010, 23:15

Re: blijft mager, zal hij lintworm hebben?

Berichtdoor TMG1961 » Wo 21 Sep 2011, 11:35

Fijn dat hij nu bij jullie is en zo te lezen heeft ie het super goed. Ik vindt hem zelf niet echt mager, slank wel maar absoluut niet mager.
sella
5-sterren
Berichten: 5153
Lid geworden op: Za 11 Sep 2010, 15:48
Locatie: Krommenie

Re: blijft mager, zal hij lintworm hebben?

Berichtdoor sella » Wo 21 Sep 2011, 12:55

Maar hij is niet mager vrouw, hij is een hond die nog uit moet zwaren.
Je kan hem niet vergelijke met Buffel, die lijkt heel wat door zijn lange haren.
Je hebt hem nu iets van 10 weken? Je moet het wat tijd geven, van rauw worden ze ranker omdat ze die vette kwabben van de brok kwijt raken. Het kan best wel een maand of 4 duren voor je hem wat voller ziet worden, omdat hij nu meer spierweefsel aanmaakt en hij wordt volwassen niet zo een logge vette brokkentank. Ook al weegt hij straks 70 kg, dan is hij nog gespierd en niet uitgezakt.
Ik zie nergens zijn ribben of ruggegraat.
Ik wil hem van de week wel even bevoelen hoe het met hem gesteld is qua magerte?
Gebruikersavatar
Kaela
5-sterren
Berichten: 9845
Lid geworden op: Do 24 Mar 2011, 19:00
Contact:

Re: blijft mager, zal hij lintworm hebben?

Berichtdoor Kaela » Vr 23 Sep 2011, 18:43

Uh, waar kan ik die foto's zien?
bordie
5-sterren
Berichten: 512
Lid geworden op: Vr 22 Jul 2011, 23:26
Locatie: zaanstad

Re: blijft mager, zal hij lintworm hebben?

Berichtdoor bordie » Vr 23 Sep 2011, 19:06

die waren ff te groot...
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: blijft mager, zal hij lintworm hebben?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten