trillen na bevalling?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

trillen na bevalling?

Berichtdoor Barfplaats

hamada
5-sterren
Berichten: 2418
Lid geworden op: Zo 08 Aug 2004, 19:42
Locatie: Achterhoek

trillen na bevalling?

Berichtdoor hamada » Zo 11 Sep 2011, 22:21

In opvang hebben we een teefje dat vorige week afscheid heeft genomen van haar laatste pup en daarna ter herplaatsing werd aangeboden. Nu valt het op dat het een vrij actief hondje is dat er gezond uitziet, maar dat af en toe erg trillende achterpootjes vertoont.
De fokker gaf aan dat ze zo nerveus is en al snel van de zenuwen trilt, maar het valt ons op dat ze inderdaad trilt als ze aandacht ergens voor heeft, maar zonder dat ze een bange, nerveuze indruk maakt. Ze is in algemeenheid wel wat verlegen, en als fokhondje niet heel veel gewend aan bijzondere zaken, maar ze trilt ook als ze gewoon in huis is of in de tuin. Ze lijkt ook een wat zwakke achterhand te hebben. De dierenarts zag zo op het oog niets bijzonders aan dit hondje.
Nu vraag ik me af of er misschien na een dracht en het voeden van de pups een mogelijk tekort van het een of ander bij teefjes kan optreden waardoor dit verschijnsel kan optreden? Als ze voedingssupplementen kan gebruiken dan krijgt ze die natuurlijk.
Mogelijk dat de fokkers op dit forum hier iets over weten?
alvast bedankt.
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 25566
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: trillen na bevalling?

Berichtdoor Angelique » Ma 12 Sep 2011, 17:44

Trillen kan, maar dan echt in de zoogperiode, dan ga je aan eclampsie-achtige verschijnselen denken. Maar daar is het nu dus te laat voor. Als de hond er niet uitgewoond uitziet, dan kun je ervan uitgaan dat ze verder weinig tekort gekomen is. Trillen kan vele oorzaken hebben en de meesten worden helaas nooit gevonden. :-\
Maar goed, misschien kun je uitgaan van wat spierslapte, dat zou je zelf ook al een beetje kunnen voelen en dat moet met goed voer en looptraining wel weer goed komen. Anders ligt er vaak een neurologisch probleem aan ten grondslag en zie daar de oorzaak maar van te vinden.
hamada
5-sterren
Berichten: 2418
Lid geworden op: Zo 08 Aug 2004, 19:42
Locatie: Achterhoek

Re: trillen na bevalling?

Berichtdoor hamada » Ma 12 Sep 2011, 22:19

Bedankt voor de reactie. We zullen kijken hoe ze zich verder ontwikkelt. Maar het scheelt dat het dan waarschijnlijk niet nog van de pups komt. En met goed eten, een stressvrije omgeving en voldoende beweging moet ze toch al snel in conditie komen. Ze geniet in ieder geval met volle teugen van het kunnen spelen met de andere honden en ze is helemaal dol op speelgoed. :biggrin2: Alsof ze een tweede jeugd ingaat.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: trillen na bevalling?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten