runderlip?

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

runderlip?

Berichtdoor Barfplaats

Wendi
4-sterren
Berichten: 392
Lid geworden op: Di 29 Jun 2010, 13:20
Locatie: Drenthe
Contact:

runderlip?

Berichtdoor Wendi » Di 16 Aug 2011, 00:08

Wat moet ik me hierbij voorstellen?
Jaaa ik weet wel hoe de lippen van een rund eruit zien, maar die worden dus afgesneden?
Zit er nog haar aan ofzo? Is het er gemakkelijk af te snijden?
(die slachters van de natuurgrazers doen geen kopvlees omdat dat teveel werk is, vandaar dat ik het vraag, en haar, tsja die hekrunderen en schotse hooglanders zijn soms van die ongeschoren types  :biggrin2:)

En in het topic van nadia staat dat het onder spiervlees valt? en dat jullie het vooral drogen?
waarom dan drogen en niet als spiervlees geven?

nouja, de vraag is eigenlijk wie vertelt me ALLES over runderlippen :-* ?
thanx
Gebruikersavatar
nova
5-sterren
Berichten: 4543
Lid geworden op: Zo 20 Mar 2005, 01:16
Locatie: Urmond, Limburg

Re: runderlip?

Berichtdoor nova » Di 16 Aug 2011, 00:29

De runderlippen van Nadia vind ik persoonlijk niet geschikt om te geven als spiervlees.  Er zit weinig tot geen rood vlees aan Maar als ze gedroogd zijn dan  vinden mijn honden  het heerlijk,  een runderlip is een feestje . Ik koop ze dus ook  om te drogen

De ru. lippen van Slagerij west?  die zijn dikker en hebben meer rood vlees. Die zijn minder geschikt om te drogen( te dik) , en dat zou je wel als spiervlees kunnen geven.
Er zit geen haar meeer op de runderlippen, wel kimmels. Dat zijn doornvorminge  uitsteekseltjes op  de lippen, de koe heeft dat nodig om het gras naar achter in de mond te werken als ik me goed herinner.
Nadia
5-sterren
Berichten: 6237
Lid geworden op: Ma 27 Jul 2009, 23:03
Locatie: Puth

Re: runderlip?

Berichtdoor Nadia » Di 16 Aug 2011, 14:07

Volgens mij (als ik me niet vergis) zitten de lippen aan de binnenkant van de mond van de koe. Vandaar dat ze ook zo slijmerig zijn :) Het word ook wel verkocht als runderwang.

'mijn' lippen zijn idd heel dun, ideaal om te drogen maar er is kwalitatief beter spiervlees. De lippen van SW zijn beter te doen als spiervlees, maar ook die vind ik kwalitatief minder goed dan pure afsnijsels.
Ik heb wel een plaatje ervan :)


http://94.100.121.217/911350001-9114000 ... _NGCc.jpeg
Wendi
4-sterren
Berichten: 392
Lid geworden op: Di 29 Jun 2010, 13:20
Locatie: Drenthe
Contact:

Re: runderlip?

Berichtdoor Wendi » Wo 17 Aug 2011, 13:21

aha, dit zit bij mij bij het kopvlees, dus ik herken het wel
dank voor het antwoord!
Gebruikersavatar
ulla
5-sterren
Berichten: 1961
Lid geworden op: Vr 27 Okt 2006, 19:26

Re: runderlip?

Berichtdoor ulla » Wo 17 Aug 2011, 19:47

Ik zag het ook als kopvlees, het is vrij taai en dik, ik heb het van het weekend gedroogd,maar moet wel lang.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: runderlip?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten