Epilepsie en voeding

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: pluk

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Epilepsie en voeding

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Sann_
1-ster
Berichten: 7
Lid geworden op: Wo 13 Jul 2011, 20:30

Epilepsie en voeding

Berichtdoor Sann_ » Do 14 Jul 2011, 21:30

Hallo,

ik zou me eerst even voorstellen. Mijn naam is Sanne en we hebben een kruising Jack Russell met epilepsie.
Hij heeft dit gekregen op 5,5 jarige leeftijd, ondertussen is hij ruim 8 jaar. Eerst zijn we begonnen met homeopathische medicijnen.
Helaas heeft dit niks geholpen. In deze tijd heb ik ook ruim een half jaar alleen maar vers vlees gegeven, omdat ik had gelezen dat dit ook nog wel kon helpen. Ook dit heeft geen verandering gebracht. Hij kreeg toen Prins te eten.
Nu zit Jack sinds eind vorig jaar aan de medicijnen van de DA. Met zijn aanvallen gaat het al een stuk beter gelukkig. Maar nu ben ik me toch weer meer gaan vediepen in KVV. Nu las ik dat honden met epilepsie dus ook geen gluten en granen mogen hebben (en er zitten dus wel granen in Prins). Maar ik las ook dat o.a. Carnibest of Energique nr 4 word aangeraden. Alleen zit hier dus wel rijst in.. Nu is mijn vraag dus ook, hoe zit dat? Iemand ervaring daar mee in combinatie met epilepsie?
Ook heb ik gekeken naar Duck Dynamiek. Deze is glutenvrij. Heb hun ook gemaild of er dus echt geen granen en gluten in zitten, en ze zeggen van niet.

Ik weet even niet meer wat ik nou het best kan proberen.. :confused1:
M@rina
5-sterren
Berichten: 2282
Lid geworden op: Ma 04 Dec 2006, 23:08
Locatie: Leiden
Contact:

Re: Epilepsie en voeding

Berichtdoor M@rina » Do 14 Jul 2011, 21:42

Welkom Sanne!

Zelf heb ik er geen ervaring mee maar een kennis van me met een amerikaans cockertje met epilpsie heeft hem bijna aanvalsvrij door kvv zonder granen/gluten te voeren.

Carnibest bevat rijst en zou wat mij betreft dan niet in aanmerking komen. Er zijn zat kvv's die geen gluten bevatten. Smuldier heeft 1 glutenvrije soort (rode verpakking) maar tinlo (behalve de kip die kan een verloren maiskorrlebevatten uit de maag van de kip) en haaksbarf bijv bevatten geen gluten. en zo zijn er nog meer.
charmed
5-sterren
Berichten: 3884
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re: Epilepsie en voeding

Berichtdoor charmed » Vr 15 Jul 2011, 00:38

Onze Savannah heb ik aanvalsvrij gekregen met homeopathie en gluten/granenvrij. Eerst zijn wij een homeopatische behandeling begonnen, deze leek niets te helpen totdat wij moesten stoppen met de homeopathie en de ene na de andere aanval kwam. Toen zijn we weer terug gegaan op het homeopatische middel. We zijn toen verder gaan denken en het enige wat de dierenarts nog kon bedenken was gluten en granenvrij te voeren. Wij zijn toen overgestapt op Carnibest, (hier zitten wel rijstgluten in, maar die zijn niet zo schadelijk als andere gluten) Je zag haar zienderogen opknappen, zowel in uiterlijk van Onderdanig naar een blije en vrolijke sheltie. En ze was meteen een lange tijd aanvalsvrij voor haar doen. Na 14 dagen vond ze haar oude brok ergens onderin een kast en gelijk had ze 3 aanvallen.

We hebben toen ook gezorgd dat ze niet meer in aanraking kwam met ontwormingsmiddelen, geen anti-vlooienmiddelen meer. Eigenlijk alles wat bekend stond als wat een trigger kon zijn hebben wij vermeden. Tevens zijn we gestopt met enten (alleen gezonde honden mogen geent worden, een hond met epilepsie is niet gezond). Ze is 14 jaar geworden en op 3 mei 2011 overleden op 14 jarige leeftijd, ze heeft geen aanval meer gehad, de totale aanvalsvrije tijd was 3 jaar en 9 maanden.

Als je denkt dat jou hond wel kan triggeren op rijstgluten dan zou je kunnen gaan barfen of een andere KVV uitzoeken, maar je moet wel uitkijken dan met dieren die granen te eten krijgen, omdat ze vaak toch de magen mee verwerken.
Zelf geef ik nu kiezebrink mixen (en gemalen spiervlees van Kiezebrink) daar heb ik een menu van.
Laatst gewijzigd door charmed op Vr 15 Jul 2011, 01:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Sann_
1-ster
Berichten: 7
Lid geworden op: Wo 13 Jul 2011, 20:30

Re: Epilepsie en voeding

Berichtdoor Sann_ » Vr 15 Jul 2011, 11:05

Bedankt voor jullie reacties. Ik ga me eens verdiepen in het vlees.
Zou het dan ook beter zijn om te stoppen met anti-vlo, worm middelen? Jack krijgt hier namelijk geen aanvallen van.
Of zijn er dan andere methoden wat beter zou zijn om dit te voorkomen?
charmed
5-sterren
Berichten: 3884
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re: Epilepsie en voeding

Berichtdoor charmed » Vr 15 Jul 2011, 11:25

Anti-vlo middelen werken op het zenuwstelsel, hier kunnen ze lang nadien nog aanvallen van krijgen. Eén van mijn Epileptische honden krijgt 8 weken lang aanvallen van een anti-vlo middel, maar ook van de zgn. veilige middelen als Etherische oliën die ze gebruiken om parasieten bij de hond weg te houden daar krijgt ze aanvallen van. Een enting bijv. kunnen ze een half jaar (of nog langer) nadien nog aanvallen van krijgen, zo lang het in het lichaam zit, kan het aanvallen triggeren.

Het hoeft niet zo te zijn dat een hond gelijk aanvallen van iets krijgt, maar al die gifstoffen kunnen zich op gaan stapelen en dan kan je wel een aanval krijgen.

Ontvlooien alleen doen als het echt nodig is en er vlooien aanwezig zijn. Teken kan je afzoeken, doen wij ook elke dag. Ontwormen heeft geen nut als er geen wormen zijn, dus als je denkt dat je hond wormen heeft, kan je de ontlasting laten onderzoeken op wormen, en als die dan daadwerkelijk wormen heeft, moet je wel ontwormen. Mijn honden zijn het laatst ontwormd een jaar of 7 geleden, daarna niet meer. En toen heb ik niet eens alle honden ontwormd. Alleen pups en moeders van de pups. Tussendoor heb ik 2 x een wormonderzoek gedaan en daar zijn geen wormen in aangetroffen.

Wat ook belangrijk is geen geurtjes in huis te hebben zoals brise (of etherische oliën, deze kunnen ook aanvallen triggeren)

Het is niet zo dat elke hond per definitie aanvalsvrij wordt van Gluten en granenvrij vers vlees, maar het is altijd beter voor een hond om zo min mogelijk dingen binnen te krijgen die niet voor een hondenspijsvertering is weggelegd. Ik heb 1 hond aanvalsvrij gekregen met Gluten en granenvrij voeren, maar een andere hond van mij is niet aanvalsvrij geworden, bij haar is alleen de jeuk overgegaan die ze had van de brokken.

Ook de specialist zal het beamen dat vers (zonder gluten en granen) altijd beter is voor een hond, dan een brok vol chemische afvalstoffen.
Cindy de Wolf
5-sterren
Berichten: 2916
Lid geworden op: Vr 09 Sep 2005, 21:39
Locatie: Den Haag

Re: Epilepsie en voeding

Berichtdoor Cindy de Wolf » Vr 15 Jul 2011, 17:14

De diabetes versies van Carnibest zijn vrij van rijst en vrij van zetmeelhoudende groenten. Carnibest zou ik zeker boven Duck stellen helemaal daar in Duck grotendeels een calciumsupplement zit en Carnibest gebruikt een natuurlijke calciumbron waarbij tegenwoordig in de eend en kalkoen versies ook alleen maar die diersoort zit en de overige zit kip als calciumbron.

Succes!
Gebruikersavatar
Sann_
1-ster
Berichten: 7
Lid geworden op: Wo 13 Jul 2011, 20:30

Re: Epilepsie en voeding

Berichtdoor Sann_ » Vr 15 Jul 2011, 17:29

Oke, maar dat kan dus geen kwaad aangezien Jack geen diabeet is?
Gebruikersavatar
suzanne 1
5-sterren
Berichten: 663
Lid geworden op: Do 12 Mar 2009, 17:56
Locatie: haaksbergen

Re: Epilepsie en voeding

Berichtdoor suzanne 1 » Vr 15 Jul 2011, 17:38

[quote="Sann_"]
Oke, maar dat kan dus geen kwaad aangezien Jack geen diabeet is?
[/quote]

Nee hoor dat kan geen kwaad, dit voer KUN je gebruiken voor honden met diabetes, maar het hoeft dus niet. Het is gewoon normaal voer alleen dan zonder zetmeel etc. Je mag het dus gewoon voeren, succes
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Epilepsie en voeding

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast