een heleboel vragen over bijvoeren, ontlasting, gewicht / gezondheid kittens /mo

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht
marjolein73
1-ster
Berichten: 10
Lid geworden op: Zo 03 Jul 2011, 23:56

een heleboel vragen over bijvoeren, ontlasting, gewicht / gezondheid kittens /mo

Berichtdoor marjolein73 » Wo 06 Jul 2011, 07:02

Hallo allemaal,


Ik ben nieuw hier op dit forum en ik heb eigenlijk een hoop te vragen. Daarom hoop ik hier antwoorden te krijgen van mensen die er veel ervaring / verstand van hebben.

Ik zal even proberen uit te leggen waar het om gaat:
Mijn poes (ragdoll van twee jaar) is een maand geleden bevallen van een nestje kittens.  Mevrouw had namelijk in een onopgemerkt moment via een bovenraampje de benen genomen en bleek dus bezwangerd te zijn door een buurtkater..... Het lag niet in de bedoeling, maar ja... Hartstikke welkom natuurlijk. Iedereen zei dat ik me nergens druk om hoefde te maken (ook de da niet), alles zou vanzelf gaan en ik moest me niet met de natuur bemoeien. Nou prima, dan zorg ik wel voor een fijne plek en lees van tevoren over wat ik moet doen. Dus ik, als nitwit, liet de natuur haar gang gaan. Dacht dat het allemaal zo hoorde te gaan als het ging, totdat ik een kitten dood vond. Gelijk naar de da gegaan. Wat is dat nou?

Bleek dus dat ze veel te mager was en de kittens veel te klein. Ze was altijd al rank en klein, maar ze at goed dus ik dacht dast het zo hoorde. Het bleek dat ze amper twee kilo woog. Ook heeft ze van de da een ab kuur gehad omdat ze hoog in de temp zat en iets van nies vermoedde. Maar dat had ze ook al altijd gehad en toen ik daar eerder mee naar de da ging was er niks aan de hand, dus weet ik veel. Ze zeiden dat dat normaal was en er wel overheen zou groeien als ze ouder werd. Dus ja, dat geloofde ik.

Maar nu dus een wake-up call.

Gelijk de poes en kittens apart van andere katten (rovers) gezet, om ze goed in de gaten te houden. Bijvoeren was het devies, met kittenmelk.

Nu lees ik deze site, en dat roept veel vragen op:

Ik lees dat hier veel mensen bepaalde producten aanraden die goed zijn om te geven.

Wat zou ik kunnen doen? Ik doel daarbij op hoe kan ik volgens jullie bevorderen dat de kittens (nu nog 3)  goed groeien en moeder ook, zodat ze meer melk kan geven en zelf aankomt? Ik ben bang dat ik haar / hun verlies.

Wat mag ik ze geven?

En hoe zit dat met de rauwe voeding? Zou iemand mij een beetje willen inpraten? Het lijkt mij erg goed te zijn als ik het hier zo lees, maar voor een leek als ik tamelijk abacadabra.

Sowieso ga ik vandaag nog een keer met hun naar de da, want het lijkt me handig om ook met haar te checken of ik nu goed met ze bezig ben en hoe de gezondheid is? Bovendien is er al eentje 3 dagen op hetzelfde gewicht en ook dat voelt niet okee (ondanks dat deze speelt en aanhankelijk is).

De ontlasting van mijn poes was namelijk eerst een witgele brei en stonk gigantisch en was heel veel (spetterde en maakte een herrie, we werden er letterlijk misselijk van die lucht) dat ik ga vragen of ze de ontlasting nog wil checken. Sinds gisteren (geen ab meer) wordt de ontlasting minder, wat steviger en minder geurend. Toch vertrouw ik het nog niet. Ik lees over giardia enzo, dat maakt me wel bezorgd. Ook tov de kittens.
Moeder had gisteravond een temp van 38,6. Internet zegt dat dat normaal is. Klopt dat?

Hier zie ik tips over probiotica? Maar hoe werkt dat dan? Ik ben echt een leek.

En ook over middelen die natuurlijk werken op parasieten enzo?

En ik wil ook wel dingen zellf gaan samenstellen enzo, maar moet je het nou wel of niet koken?

En waar koop je dat en hoe ziet het er dan uit? Kun je gewoon ook producten kopen bij slager / poelier en wat moet je dan hebben?

Hopenlijk ben ik niet te lastig en krijg ik tips, en waar kan ik hier een boek over kopen? Hoe heet dat?

Of is dit een slecht idee?

Groetjes
fem fatale
5-sterren
Berichten: 1059
Lid geworden op: Wo 07 Apr 2010, 20:09

Re: een heleboel vragen over bijvoeren, ontlasting, gewicht / gezondheid kittens /mo

Berichtdoor fem fatale » Wo 06 Jul 2011, 08:09

Rauw voeren is zeker een goed idee, alleen weet ik niet zeker of overzetten op dit moment een goed idee is. Wat eet ze normaal? Is daar een kittenuitvoering van? Dan zou ik die in eerste instantie geven. En ook KVV aanbieden, maar het kan best dat ze dat niet meteen eet, en dit is niet het moment om haar te dwingen om het te gaan eten.

Verder heb ik geen ervaring met nestjes, dus ik kan je niet verder helpen.
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: een heleboel vragen over bijvoeren, ontlasting, gewicht / gezondheid kittens /mo

Berichtdoor Mevroi Kruim » Wo 06 Jul 2011, 11:32

Hoi en welkom hier!
Wat een toestanden joh! Da's allemaal idd een wake-up call  :P

Kijk, wij hier zijn natuurlijk allemaal overtuigd van de waarde van vers voeren. Dat dat het beste is voor elke kat staat buiten kijf. Maar of het handig is om een zogende moederpoes over te zetten  :-\ ik zou het niet durven zeggen, daarvoor het ik te weinig verstand van moeders en kittens. Zeker omdat katten nogal eens behoorlijk lastig kunnen zijn wb nieuw voer. Ik zou contact opnemen met Tannetje Koning (Hitam hier op het forum) of Any Animal in Heiloo (zie advertentie). Dat zijn dierenartsen die echt verstand hebben van vers voeren en je gedegen advies kunnen geven.

Overigens zit dat verhaal over die ontlasting me helemaal niet lekker. Giardia zou idd kunnen, dat kan behoorlijk stinken, maar volgens mij kunnen pancreas-problemen ook dat soort poep opleveren. Ik zou zeker de da raadplegen.

En verder: rauw voeren betekent dus niet koken  ;) In de natuur lopen katten ook niet met een kooktoestelletje op hun rug, rauw is de natuurlijke manier van eten. Zelf samenstellen is heel goed te doen als je de basiskennis in huis hebt, zeg maar de schijf van 5 voor carnivoren (ook wel de percentages genoemd). Het is eenvoudiger dan voor een mens een goede maaltijd samenstellen, je vraagt gewoon aan Ma Nature hoe zij nou de voeding van de kat bedoeld had en maakt dan als het ware een prooidier na, met botten, spiervlees en orgaan in ongeveer de juiste verhoudingen.

Voor beginners en makkelijken is er dan de kvv oftewel de komplete vers voeding. Daarvan zijn er tig merken, het is gemalen 'complete' (in de zin van de voedingsmiddelen waarvan bekend is dat de kat ze nodig heeft zitten er in de juiste verhoudingen in) diepvriesvoeding die je alleen maar hoeft te ontdooien en te geven. Bij de supermarkt hebben ze meestal Smuldier en/of Rodi, de cheap-ass merken zeg maar. Veel dierenwinkels verkopen Carnibest, Duck, Bibi, Prins, noem maar op, de wat betere merken met gemalen bot ipv een premix aan synthetische mineralen en vitamines. Om te beginnen is dat veilig, handig en een manier om te kijken wat de kat ervan vindt.

Het nadeel van kvv is 1. het is gemalen dus de gebitten hebben niks te doen: niet zo goed voor de tandjes en de vertering. 2. je weet niet wat er in zit. 3. er zijn katten die gemalen meuk 3x niks vinden maar het echte werk, barf dus, fantastisch.

Probiotica: kunnen zeker werken, als de darmen uit balans zijn. Maar als er bv parasieten of infecties in de darmen zitten los je dat met probiotica alleen niet op. Het zijn ondersteunende middelen.

Natuurlijke anti-parasietenmiddelen zijn er wel maar heel eerlijk gezegd zie ik er niet vaak goede resultaten van. Wel vind ik dat je alleen parasieten moet bestrijden die er daadwerkelijk zijn en dus niet standaard elke paar weken er een dosis gif in jassen. Voor kittens geldt dat niet, die hebben nl vrijwel altijd standaard spoelwormen en die zou ik zeer zeker ontwormen met een geschikt middel (dierenarts).

Tannetje Koning heeft een boekje geschreven dat heel geschikt is om in te lezen: Voer voor Carnivoren. Maar de beste en meest uitgebreide informatie vindt je gewoon gratis hier op het forum  ;)
fem fatale
5-sterren
Berichten: 1059
Lid geworden op: Wo 07 Apr 2010, 20:09

Re: een heleboel vragen over bijvoeren, ontlasting, gewicht / gezondheid kittens /mo

Berichtdoor fem fatale » Wo 06 Jul 2011, 14:19

Overigens zou ik mamapoes zo snel mogelijk laten helpen, krols zijn kost enorm veel energie, dan kan ze nog zo goed eten, maar komt ze niet goed aan. Voor mijn Plien, tenger straatkatje, scheelde het een kilo, maar ragdolls zijn flinke katten, dat kan wel meer uitmaken.
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 13393
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: een heleboel vragen over bijvoeren, ontlasting, gewicht / gezondheid kittens /mo

Berichtdoor koekje » Wo 06 Jul 2011, 19:05

Ik zou moederpoes (gedeeltelijk) op vers zetten, bij voorkeur een goed merk kvv met natuurlijke calciumbron en die een versie hebben speciaal voor katten (dat is fijner gemalen, zitten minder tot geen granen in en meer spiervlees tov de hondenversie). Barfen is natuurlijk helemaal goed, maar vergt een stuk inlezen en dingen uitproberen en dat zou ik met een moederpoes die al niet lekker in haar vel zit, niet doen.
Ook naar de dokter voor ontlastingonderzoek op allerlei enge parasieten (van wormen tot giardia).
Moederpoes ook zeker laten steriliseren. Krols zijn put haar niet alleen weer teveel uit, maar maakt de melk ook mogelijk van iets mindere kwaliteit. Dat moet je nu niet hebben met de kittens. En nu nog een nestje betekent einde poes, ze is te zwak.
Om de kittens bij te voeren, neem contact op met een asiel of opvangorganisatie die veel en goede ervaringen hebben met kittens bijvoeden. dat is niet altijd zo makkelijk en kan met de verkeerde houding of methode veel schade bij de kittens geven.

Over het oeps-nestje: dit had niet hoeven gebeuren.
Poezen ook ook gesteriliseerd worden als ze zwanger zijn. Katten hebben namelijk geen mogelijke principiële bezwaren tegen abortus. Ieder jaar worden de asielen in NL en BE letterlijk overspoeld met kittens en oeps-nestjes en dit nest heeft daar ook aan bijgedragen. Zelfs als jouw kittens niet naar het asiel gaan, nemen de mensen die een kitten van jou afnemen, geen uit het asiel.
Maar wat is gebeurd, kan je niet meer terugdraaien. Je kan wel moederpoes laten steriliseren, nu al. Er zijn ook dierenartsen die aan vroegcastratie doen. Deze kunnen de kittens straks laten helpen voordat ze naar een nieuw huis gaan en dan heb je de zekerheid dat zij niet meer gaan bijdragen aan de enorme kattenpopulatie in de asielen in NL en BE en het zwerfkattenoverschot.

Moederpoes getest op fiv, felv PKD en hcm?
marjolein73
1-ster
Berichten: 10
Lid geworden op: Zo 03 Jul 2011, 23:56

Re: een heleboel vragen over bijvoeren, ontlasting, gewicht / gezondheid kittens /mo

Berichtdoor marjolein73 » Di 12 Jul 2011, 01:31

Hoi femme fatale,

Bedankt voor je reactie. Normaal eet ze brokjes en ja daar is ook een kittenuitvoering van, en nu dus de kittenuitvoering. Laatst heb ik een kipfilet in stukjes gesneden, de rovers beneden vraten er echt van (hap slik weg). Bibi at er een klein stukje van en zelfs een kitten ook! Verder volg ik voor nu maar eerst het advies van de da, nl brokjes van royal canin sensible (paars). Volgens de da gaat dat ook helpen qua stank van de ontlasting en nu vond ze het testen ervan nog niet aan de orde. Dit gaan we over 3 weken doen, maar dan moet ik zien dat ik ontlasting zonder kattenbakgrit zie op te vangen.... Help, hoe doe ik dat?
marjolein73
1-ster
Berichten: 10
Lid geworden op: Zo 03 Jul 2011, 23:56

Re: een heleboel vragen over bijvoeren, ontlasting, gewicht / gezondheid kittens /mo

Berichtdoor marjolein73 » Di 12 Jul 2011, 01:43

Hoi mevrouw Kruim,

Bedankt voor je waardevole reactie. Vond het erg fijn dat je zoveel tips geeft. Zie ook mijn reactie op femme fatale, denk dan dat het idd handiger is om even te wachten met vers totdat ze weer allemaal goed op gewicht zijn en het zogen ed achter de rug is.... Kijk gewoon goed hier rond dan of ga het weer vragen...
Met de da houd ik echt contact wb de ontlasting. Deze wordt nu nl wel steviger, dat ze dus drollen draait, maar misselijkmakend die lucht. Dat lijkt me echt niet okee. Goede tip om dan later idd eerst de kvv uit te proberen t.a.v. smaak enzo. Dan kan ik een beetje achterhalen wat ze lekker vindt ter voorbereiding op de barf. Het lijkt me zo op het eerste gezicht knap ingewikkeld dat barfen of valt dat mee? Ik loop nu op de zaken vooruit, ik weet het, maar waar koop je eigenlijk barf producten die dus vers zijn? Het enige wat ik uit mijn jeugd me nog kan herinneren is dat de honden vroeger rodi pens of hart kregen en zeewier. Maar dat was altijd maar af en toe. Ja de kittens en alle andere dieren ook zijn ontwormd.
fem fatale
5-sterren
Berichten: 1059
Lid geworden op: Wo 07 Apr 2010, 20:09

Re: een heleboel vragen over bijvoeren, ontlasting, gewicht / gezondheid kittens /mo

Berichtdoor fem fatale » Di 12 Jul 2011, 01:55

Hoe is het nu met de kittens? Groeien ze al een beetje? Als ze straks afgespeend gaan worden, kun je ze meteen afspenen op kvv, dit is veel beter voor ze dan brokjes of blikvoer, en ze zullen het er vast beter op doen en beter aankomen.

KVV is bij steeds meer dierenwinkels te koop, het makkelijkst is om even te kijken op de site van de producenten. Carnibest is een goed merk, Haaks Barf is goed (let op, als volledig voer moet je van haaks minstens 5 smaken voeren) en bandit ook. Verder hoor ik hier wel mensen positief over bibi, carnivoer en tinlo, maar die ken ik zelf niet, dus weet ik niet voldoende van.
marjolein73
1-ster
Berichten: 10
Lid geworden op: Zo 03 Jul 2011, 23:56

Re: een heleboel vragen over bijvoeren, ontlasting, gewicht / gezondheid kittens /mo

Berichtdoor marjolein73 » Di 12 Jul 2011, 02:02

koekje schreef:Ik zou moederpoes (gedeeltelijk) op vers zetten, bij voorkeur een goed merk kvv met natuurlijke calciumbron en die Over het oeps-nestje: dit had niet hoeven gebeuren.
Poezen ook ook gesteriliseerd worden als ze zwanger zijn. Katten hebben namelijk geen mogelijke principiële bezwaren tegen abortus. Ieder jaar worden de asielen in NL en BE letterlijk overspoeld met kittens en oeps-nestjes en dit nest heeft daar ook aan bijgedragen. Zelfs als jouw kittens niet naar het asiel gaan, nemen de mensen die een kitten van jou afnemen, geen uit het asiel.
Moederpoes getest op fiv, felv PKD en hcm?


Hoi Koekje,

Bedankt voor je reactie. Het is alweer even gelden dat moeders op bovenstaande is getest, dat neem ik zeker mee. Wat de kittens betreft ga je ervan uit, dat ik de kittens bij andere mensen plaats. Dat is een misvatting, want ze zijn bij ons meer dan welkom en just in case: ze worden geholpen zodra ze oud genoeg zijn. Dat mijn ragdoll niet is gesteriliseerd is puur vanwege de eenvoudige reden dat zij een zeer zeldzame kleur heeft en dat ik graag een bijdrage had willen leveren aan het ras door haar een ragdoll nestje te laten krijgen op oudere leeftijd in die zeldzame kleur. Ik heb haar nu met kittens en al bij ons op de slaapkamer gezet, zodat zij door mij goed in de gaten gehouden kan worden en alle aandacht krijgt die ze verdient. Dus niet dat je denkt dat ik haar daarmee maar wat laat vegeteren in haar eentje, dat is zeker niet zo. Het is ook omdat ze dan de rust heeft om haar eten in fases op te eten, wat ze graag doet. De rovers gaan er anders met de buit vandoor...
Dwangvoeren is inmiddels niet meer aan de orde. Het gaat hartstikke de goede kant op met ze. Moeders heeft inmiddels borstjes (geen mastitis hoor) en de kittens komen tussen de 10 en 30 gram per dag aan. Ik weeg ze elke dag. Ook zie ik ze nu inmiddels met elkaar "ravotten" en ook drinken ze uit het bakje met kittenmelk. Zo heel af en toe nemen ze een likje van zo'n bakje patée-blikvoer en ook van de brokjes wordt al voorzichtig een klein beetje gesnoept. Maar nu nog wel vnl moedermelk, wat ik inmiddels echt hoor (gutsend geluid). En sinds gisteren gebruiken ze de kittenkattenbak.
marjolein73
1-ster
Berichten: 10
Lid geworden op: Zo 03 Jul 2011, 23:56

Re: een heleboel vragen over bijvoeren, ontlasting, gewicht / gezondheid kittens /mo

Berichtdoor marjolein73 » Di 12 Jul 2011, 02:10

fem fatale schreef:Hoe is het nu met de kittens? Groeien ze al een beetje? Als ze straks afgespeend gaan worden, kun je ze meteen afspenen op kvv, dit is veel beter voor ze dan brokjes of blikvoer, en ze zullen het er vast beter op doen en beter aankomen.

KVV is bij steeds meer dierenwinkels te koop, het makkelijkst is om even te kijken op de site van de producenten. Carnibest is een goed merk, Haaks Barf is goed (let op, als volledig voer moet je van haaks minstens 5 smaken voeren) en bandit ook. Verder hoor ik hier wel mensen positief over bibi, carnivoer en tinlo, maar die ken ik zelf niet, dus weet ik niet voldoende van.
Hoi Femme fatale,

Nou iedereen is gegroeid. Moeders is nu inmiddels meer dan 2,5 kilo. Nog steeds weinig natuurlijk, maar gezien het feit dat ze tegelijkertijd zoogt vind ik het eigenlijk best een grote stap vooruit, 500 gram in een week.... De kittens zijn qua leeftijd, althans wat ik op internet vond zouden ze nu zo rond de 633 gram moeten zijn, op iets meer dan de helft cq 2 zijn er zo rond de 230 gram. Echter, gelet op hun levendigheid nu heb ik er veel vertrouwen in. Meer dan vorige week. Ze zijn ook heel alert, komen op me af en kijken me zo vragend aan of kriebelen mijn voet...Door de kamer hollen en springen. Steviger lopen, dat gewankel op de pootjes is niet meer. Dat vond ik eerst wel eng eigenlijk.
Dat afspenen, gaat dat vanzelf of moet je daar bij helpen? Het leek mij nl. wel een plan idd om ze met die kvv o.i.d. te laten kennis maken, maar ja, alles door elkaar lijkt me ook weeer niet verstandig.... Ik wil gewoon graag goed voor die beestjes zijn...
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: een heleboel vragen over bijvoeren, ontlasting, gewicht / gezondheid kittens /mo

Berichtdoor Mevroi Kruim » Di 12 Jul 2011, 12:22

Fijn dat het zoveel beter gaat met moe en koters!
Dan lijkt me nu het moment om de kinderen langzaam aan vers te wennen. Met een beetje mazzel gaat moeder ook meedoen. Gewoon een kwestie van een heel klein beetje goede kvv (Carnibest bv) mengen met kittenmelk en de peuters voorschotelen. Op die manier kun je ze geleidelijk aan afspenen, dat gaat dan vanzelf. Hoe meer ze zelf eten hoe minder bij moeders.

Toevallig hier net twee moederloze kittens van wsch 5 a 6 weken die ik van blikvoer aan het overwennen ben op kvv (straks gaan ze aan de barf). Dat werkt prima door steeds een beetje meer kvv door de kittenmelk met blikvoer te mengen. De poep stinkt al aanmerkelijk minder gelukkig en wordt ook steeds vaster, en de frummels worden steeds energieker (zie filmpjes in de bar).

Barfen is niet ingewikkeld gelukkig, zoals ik al schreef is het makkelijker dan voor jezelf en je gezin een goede verantwoorde maaltijd samen te stellen. Think prey. Hou in je achterhoofd hoe een natuurlijke prooi in elkaar zit: zo'n 15 a 20% bot (kaal gewogen), 15% orgaan en de rest spiervlees. Dat zijn dan de beroemde percentages. Omdat kaal bot a. niet te krijgen is en b. helemaal niet handig voeren rekenen we hier met zgn vleesbot, dat bestaat gemiddeld uit de helft spier en de helft bot. De meeste karkassen zien er zo uit, de ene keer wat meer bot, de andere keer wat meer bevleesd.
Die koop je niet bij de slager of de super, de meeste mensen betrekken hun barf van een van de leveranciers. Voor adressen kun je in de hondenafdeling terecht. Spiervlees en orgaan kun je wel bij de super en de slager en ook vaak goed bij de poelier op de markt scoren maar de leveranciers hebben vaak betere prijzen en meer variatie.
Nodig: vriezerruimte. Zo sla je nl je barf op, ipv in zak of blik. Voor een kat heb je niet zoveel plek nodig, al geldt meestal wel dat het goedkoper wordt naarmate je meer in een keer kwijt kunt.
marjolein73
1-ster
Berichten: 10
Lid geworden op: Zo 03 Jul 2011, 23:56

Re: een heleboel vragen over bijvoeren, ontlasting, gewicht / gezondheid kittens /mo

Berichtdoor marjolein73 » Di 12 Jul 2011, 23:50

Mevroi Kruim schreef:Toevallig hier net twee moederloze kittens van wsch 5 a 6 weken die ik van blikvoer aan het overwennen ben op kvv (straks gaan ze aan de barf). Dat werkt prima door steeds een beetje meer kvv door de kittenmelk met blikvoer te mengen. De poep stinkt al aanmerkelijk minder gelukkig en wordt ook steeds vaster, en de frummels worden steeds energieker (zie filmpjes in de bar).


Wb de vriezer zit het wel snor, we hebben een joekel, al zeg ik het zelf. Dan gaan we maar eens met jouw tip aan de slag! Ben benieuwd. Dat wordt lezen, lezen en nog eens lezen dan LOL.
Waar vind ik jouw filmjes over die kleine poezeschatjes? Qua computers stam ik echt uit het stenen tijdperk, waar moet ik klikken?
Wat een toeval idd dat je 2 moederloze kittens hebt? Is er wat ergs gebeurd of doe je aan opvang o.i.d.? Klopt het als ik opmaak uit jouw verhaal dat hun ontlasting nu stinkt? En komt dat dan door dat blikvoer?
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: een heleboel vragen over bijvoeren, ontlasting, gewicht / gezondheid kittens /mo

Berichtdoor Mevroi Kruim » Wo 13 Jul 2011, 10:41

marjolein73 schreef:Wb de vriezer zit het wel snor, we hebben een joekel, al zeg ik het zelf. Dan gaan we maar eens met jouw tip aan de slag! Ben benieuwd. Dat wordt lezen, lezen en nog eens lezen dan LOL.
Waar vind ik jouw filmjes over die kleine poezeschatjes? Qua computers stam ik echt uit het stenen tijdperk, waar moet ik klikken?
Wat een toeval idd dat je 2 moederloze kittens hebt? Is er wat ergs gebeurd of doe je aan opvang o.i.d.? Klopt het als ik opmaak uit jouw verhaal dat hun ontlasting nu stinkt? En komt dat dan door dat blikvoer?


In dit topic staan de Frummels in vol ornaat index.php/topic,88932.msg2056664.html#new met foto's en filmpjes.
De frummeltjes zaten bij Connie (conleeuw) die als nood-opvang fungeert voor de dierenbescherming bij haar in de buurt. Er kwamen ineens meer dan 20 hele jonge kittens binnen zonder moeders (die waren erg wild) en voor de socialisatie hebben die dan goeie opvang nodig. Dus ik ging ff kijken, alleen maar kijken, en kwam thuis met een grote bench met 2 hummeltjes  :D Ach ja, 2 jaar geleden had ik nog 5 katten, nu nog 2 van 16 dus er was wel plek, en het moest gewoon zo zijn  ::)

Ik vind de poep van blikvoer en brokken altijd enorm stinken, je ruikt de geurstoffen heel duidelijk. Een van mijn honden vindt deze poep ook superlekker terwijl hij de barfdrollen van de grote katten negeert.

Idd, inlezen en dan gewoon klein beginnen. Een keer wat rundergehakt of tartaar van de super, kipfilet, kalkoenfilet, soepvlees ... als het maar geen varken is kun je het gewoon uitproberen. En ff kijken waar bij jou in de buurt een leverancier van Carnibest zit http://www.carnibest.nl/verkoop.htm en wat rollen inslaan.
Als jij en de katten de smaak te pakken hebben kijk je in de hondenhoek een keer bij Vraag en Aanbod index.php/board,4.0.html en/of Vrezamelplaats index.php/board,6.0.html voor de leuke aanbiedingen en de samenbestellers. Voor kattenmensen is samen bestellen heel handig omdat je meestal maar weinig nodig hebt in verhouding tot de hondenmensen en dan wordt laten bezorgen vaak lastig en/of duur.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast