houdbaarheid van gedroogd vlees

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

houdbaarheid van gedroogd vlees

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
rupa
4-sterren
Berichten: 441
Lid geworden op: Do 23 Jun 2011, 19:34

houdbaarheid van gedroogd vlees

Berichtdoor rupa » Wo 29 Jun 2011, 10:17

gr
Laatst gewijzigd door rupa op Di 19 Mar 2013, 13:48, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Nynke
5-sterren
Berichten: 7557
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: houdbaarheid van gedroogd vlees

Berichtdoor Nynke » Wo 29 Jun 2011, 10:25

Hoi Paulien, hoe magerder het vlees, hoe beter het droogt en hoe makkelijker het dus buiten de koelkast en vriezer houdbaar is :) . Als je dus kipfilet (bijvoorbeeld) kurkdroog droogt, is het prima in een trommel te bewaren, als het maar helemaal kurkdroog is en goed afgekoeld na het drogen voor je het in een afgesloten trommel doet.

Vet vlees droogt moeilijker, het duurt langer en het is slechter/korter buiten de koeling/vriezer te bewaren  :)
Gebruikersavatar
lauraV
5-sterren
Berichten: 3006
Lid geworden op: Di 06 Jan 2009, 00:41
Locatie: Weert , Limburg

Re: houdbaarheid van gedroogd vlees

Berichtdoor lauraV » Wo 29 Jun 2011, 10:27

spiervlees ,zonder vet,kun je zo droog krijgen dat je het zeker een maand kunt bewaren en als je het luchtdicht verpakt misschien langer
zolang het maar goed droog is
dit zelfde met orgaan
Gebruikersavatar
nienk
5-sterren
Berichten: 3881
Lid geworden op: Di 23 Mar 2010, 21:39

Re: houdbaarheid van gedroogd vlees

Berichtdoor nienk » Wo 29 Jun 2011, 11:14

hoe droger hoe beter, en als je het echt lang wilt bewaren zou je het het beste vacuum kunnen verpakken per portie zegmaar. dat je dus niet iedere dag de verpakking open en dicht doet.
Gebruikersavatar
Hetty_
4-sterren
Berichten: 367
Lid geworden op: Za 29 Mar 2008, 15:51
Locatie: Houten

Re: houdbaarheid van gedroogd vlees

Berichtdoor Hetty_ » Wo 29 Jun 2011, 11:21

Ik had eendenvoetjes en eendennekken gedroogd voor de vakantie en die waren na bijna 3 maanden nog prima. 
Gewoon in een curverbox en elke dag werden er een paar uitgehaald. :)

Dat doe ik voor thuis ook en daar blijft het ook maandenlang goed.
Gebruikersavatar
rupa
4-sterren
Berichten: 441
Lid geworden op: Do 23 Jun 2011, 19:34

Re: houdbaarheid van gedroogd vlees

Berichtdoor rupa » Wo 29 Jun 2011, 12:56

gr
Laatst gewijzigd door rupa op Di 19 Mar 2013, 13:48, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
beesteboelmona
4-sterren
Berichten: 255
Lid geworden op: Ma 28 Jun 2010, 10:33
Locatie: Vriescheloo
Contact:

Re: houdbaarheid van gedroogd vlees

Berichtdoor beesteboelmona » Wo 29 Jun 2011, 13:45

Ik droog alles minimaal 24 uur en bewaar alles buiten de koelkast.
Ik bewaar het ook niet luchtdicht.
De grote dingen bewaar ik zelfs in een schaal zonder deksel of wat dan ook.
En ik heb nog nooit problemen gehad met dat iets niet meer goed was.
Gebruikersavatar
nienk
5-sterren
Berichten: 3881
Lid geworden op: Di 23 Mar 2010, 21:39

Re: houdbaarheid van gedroogd vlees

Berichtdoor nienk » Wo 29 Jun 2011, 13:56

truc is trouwens ook om alles enorm goed af te laten koelen, voordat je het afgesloten opbergt.
Gebruikersavatar
rupa
4-sterren
Berichten: 441
Lid geworden op: Do 23 Jun 2011, 19:34

Re: houdbaarheid van gedroogd vlees

Berichtdoor rupa » Wo 29 Jun 2011, 18:36

rg
Laatst gewijzigd door rupa op Di 19 Mar 2013, 13:49, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Nynke
5-sterren
Berichten: 7557
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: houdbaarheid van gedroogd vlees

Berichtdoor Nynke » Wo 29 Jun 2011, 21:55

rupa schreef:als je klaar ben met het vlees drogen  is het dan misschien handiger om het gedroogde vlees eerst een paar uur op servetten te leggen zodat het vocht er nog uit kan trekken en dan in porties te verpakken?

groetjes paulien


Het vocht is er dan als het goed is al uit, maar ik zou het sowieso heel goed af laten koelen, echt urenlang, voordat je het verpakt  :)
Lonaa
5-sterren
Berichten: 780
Lid geworden op: Wo 07 Apr 2010, 19:10
Locatie: Enschede

Re: houdbaarheid van gedroogd vlees

Berichtdoor Lonaa » Wo 29 Jun 2011, 22:29

rupa schreef:als je klaar ben met het vlees drogen  is het dan misschien handiger om het gedroogde vlees eerst een paar uur op servetten te leggen zodat het vocht er nog uit kan trekken en dan in porties te verpakken?

groetjes paulien


servetten is slim. Voor het vet. Of een oude theedoek, dat doe ik hier.

Ik heb nog 1, wat mij betreft, gouden tip:
Leg je gedroogde vlees in een open bak. Bijv. een curverbak. Waar ook nog aan de zijkant "gaatjes" zitten zeg maar.
Dan kan er overal lucht bij, droogt het verder aan de lucht en als je vlees goed droog is, krijg je GEEN schimmel.

Alle andere bewaaroplossingen leverde hier schimmel op.
In de koelkast/ vriezer is ook geen aanrader, wat mij betreft (zeker vriezer niet) omdat er dan vocht bij komt, en dan maak je het droogproces ongedaan.
Gebruikersavatar
tess06
4-sterren
Berichten: 384
Lid geworden op: Di 17 Nov 2009, 21:26
Locatie: aalsmeer

Re: houdbaarheid van gedroogd vlees

Berichtdoor tess06 » Do 30 Jun 2011, 17:09

ik heb mijn gedroogde kippenekken en eendenekken ook in een curver box zitten,
en heb onderin de box een laag droge rijst gedaan dit absorbeert alle vocht
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: houdbaarheid van gedroogd vlees

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: malimaniac en 4 gasten