Veelvraat

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Veelvraat

Berichtdoor Barfplaats

Lida. S
5-sterren
Berichten: 2082
Lid geworden op: Ma 14 Feb 2011, 15:54
Locatie: NO groningen

Veelvraat

Berichtdoor Lida. S » Wo 22 Jun 2011, 21:09

Mijn dwergschnauzer staat op dieet. Er 'moet' nog 2 kg af, maar..... ze pikte razend snel het eten van één van de andere honden.  Een paar weken geleden had ze, - na haar eten (200 gram)- een zalmkop van 540 gram gejat. Ik dacht toen : "laat haar maar een keertje lekker eten", maar ze heeft die zalmkop zonder enig probleem helemaal weggewerkt. Dat is toch niet normaal. Goed dat heb ik nu voorkomen door haar apart eten te geven, Ze pikte aardappels (rauw)  uit de kast als de deur niet goed dicht zat. Prima dus goed opletten en deuren dicht doen. Ze springt via de stoel op tafel om wat dan ook te pikken. Goed, dus absoluut geen eten meer op tafel. Maar we wonen aan het water, nu komt ze bijna iedere dag met een dooie stinkende vis thuis. Ze neemt de vis gelukkig?? mee naar haar mand, dus als ik het in de gaten heb gooi ik de vis of wat er van over is weer in het water, maar als ik pech heb heeft ze het beest al bijna helemaal opgegeten, om het soms ook weer -gezellig in de woonkamer- uit te spugen. Dit is niet 1x gebeurd, maar inmiddels al wel 10x ( in twee weken). Ik begrijp dat ze honger heeft (ik laat haar echt niet uithongeren hoor) maar hoe voorkom ik dat ze de hele dag opzoek is naar eten. Ze moet 9,5 kg wegen. Ze krijgt nu per dag 200 gram, 100 gram barf met 100 gram groente, terwijl ze hiervoor 150 gram barf kreeg (waarop ze aankwam). Hoe krijg ik het voor elkaar dat ze enigszins verzadigd raakt zonder dat ze moddervet wordt? Ze jat overigens ook de rucola en de peulen uit de moestuin. 's Avonds ligt ze uiterst voldaan uit te buiken in haar mand. Straks zijn de appels,peren en pruimen rijp. Ze krijgt haar buikje wel rond. Wat moet ik hiermee??
Barf
4-sterren
Berichten: 422
Lid geworden op: Vr 13 Mar 2009, 22:29
Contact:

Re: Veelvraat

Berichtdoor Barf » Wo 22 Jun 2011, 21:21

Hoeveel beweging krijgt ze ? en voer je de magere barfprodukten of de wat vettere ?
Barf heeft ook de neiging tot aanzetten dus die voer ik vaker mager, qua beweging komt ze verder absoluut niets te kort.
Lida. S
5-sterren
Berichten: 2082
Lid geworden op: Ma 14 Feb 2011, 15:54
Locatie: NO groningen

Re: Veelvraat

Berichtdoor Lida. S » Wo 22 Jun 2011, 21:52

Eigenlijk krijgt ze van alles wat, kip, haas, konijn, schaap, paard. Geen vis (vangt ze zelf), geen eend, duif, kwartel (lust ze niet). Ik haal het vet er vanaf.
Beweging krijgt ze genoeg. De honden zijn (net als ik)  de hele dag buiten en lopen mij continue achterna. Ze speelt niet echt veel (bijna 10 jaar), maar banjert lekker rond. Ze neigt wel naar gemakzucht. Ze heeft heel gauw in de gaten als ik een rondje loop. Dan blijft ze rustig wachten tot ik weer terug ben. Ook als ik naar de brievenbus loop ( ca 100meter) blijft ze op een kruispunt wachten. Pas als ik 'te lang' weg blijf komt ze me opzoeken. Ze houdt overigens iedereen op het terrein (5ha) in de gaten. Als we bezig zijn komt ze iedereen ca 1x per half uur opzoeken. Dus aan de beweging ligt het niet.

Maar ze eet nu ook meer groente en fruit dan vlees. Daar zou ze normaal gesproken niet dik van mogen worden. Maar ze heeft honger en schooiert net zolang tot ze haar buik vol heeft. Vis uit het water, groente uit de moestuin en straks al het rijpe fruit.
Barf
4-sterren
Berichten: 422
Lid geworden op: Vr 13 Mar 2009, 22:29
Contact:

Re: Veelvraat

Berichtdoor Barf » Do 23 Jun 2011, 09:17

Hoe zwaar weegt ze en wat moet ze wegen ?
Lida. S
5-sterren
Berichten: 2082
Lid geworden op: Ma 14 Feb 2011, 15:54
Locatie: NO groningen

Re: Veelvraat

Berichtdoor Lida. S » Do 23 Jun 2011, 09:57

Ze weegt nu 11,7 kg en ze 'moet'  9,5 tot 10 kg wegen.
Barf
4-sterren
Berichten: 422
Lid geworden op: Vr 13 Mar 2009, 22:29
Contact:

Re: Veelvraat

Berichtdoor Barf » Do 23 Jun 2011, 11:04

Lida. S schreef:Ze weegt nu 11,7 kg en ze 'moet'  9,5 tot 10 kg wegen.
fruit bevat suikers dus ik zou er niet al te zeker van zijn dat dit niet meespeelt ;)
Ik zou haar voorlopig op echt magere barfprodukten houden, goed kluifwerk zodat ze ook een voldaan gevoel houd ;)
Gebruikersavatar
Kaela
5-sterren
Berichten: 9855
Lid geworden op: Do 24 Mar 2011, 19:00
Contact:

Re: Veelvraat

Berichtdoor Kaela » Do 23 Jun 2011, 17:31

De beweging die je beschrijft is wel heel vrijblijvende beweging. Het is een pracht van een basis, maar je hond zal niet zomaar grenzen van zijn beweging op zoeken, tenminste als ik dat wat inschat in je bericht. Daarom zou ik haar toch ook dagelijks verplicht laten bewegen, zodat ze haar grenzen wat gaat opzoeken qua conditie.
Ik neem de hond graag mee naast de fiets. Dat past het mooiste bij hun eigen tempo en dan heb je in relatief korte tijd een goede workout. Ik ben geen deskundige hoor, maar ook bij honden heeft conditie en afvallen te maken met een verhoogde hartslag voor een bepaalde tijd. Lopend is dat vaak wat moeilijker te bewerken omdat wij mensen te langzaam lopen voor de hond (aangelijnd).

Is het ook een idee om een vastendag te doen zodat je de overige dagen een grotere portie kunt voeren? Misschien raakt ze daar iets meer tevreden van?
Lida. S
5-sterren
Berichten: 2082
Lid geworden op: Ma 14 Feb 2011, 15:54
Locatie: NO groningen

Re: Veelvraat

Berichtdoor Lida. S » Do 23 Jun 2011, 18:08

Fietsen is helaas geen optie. Ik denk ook niet dat zij dat zou kunnen. Het is een afgedankt fokteefje, die werkelijk nooit beweging heeft gehad. Ik ga dat niet forceren. Nu moet ze minimaal 1x per dag een rondje van ca een half uur meelopen. Soms gaat ze 2x mee. Maar idd alles in haar eigen tempo. Maar ze is wel de hele dag in de weer. Ze loopt nooit aangelijnd en bepaald haar eigen tempo. Wel wordt ze 'opgejaagd' door de andere honden. Vandaag had ze ook weer een vis mee naar binnen gesleept. Daarvoor moet ze toch zo'n 400 meter lopen 200 meter heen en 200 meter terug met een behoorlijk zware vis in haar bek. Ik zal haar morgen bij de da weer laten wegen. Misschien dat ze de afgelopen maand toch behoorlijk is afgevallen en nu misschien weer wat meer mag hebben. Maar ze krijgt nu  (van mij) meer groente dan vlees, dat kan toch niet goed zijn.  Een dag vasten durf ik haar niet aan te doen. Misschien een dag alleen groente. Maar hoe minder ik haar geef hoe meer ze op zoek gaat naar wat anders, en blijkbaar is er hier genoeg dooie vis, en ander doodspul voor haar te verkrijgen. Dus hoe weinig ik haar ook geef, ze (vr)eet toch teveel.
DJ_Doerak_Tucker
5-sterren
Berichten: 2120
Lid geworden op: Wo 26 Aug 2009, 09:10
Contact:

Re: Veelvraat

Berichtdoor DJ_Doerak_Tucker » Za 25 Jun 2011, 11:38

Ze krijgt 1x per dag te eten? En 's avonds lees ik, misschien een beter idee om 's morgens te voeren, zodat ze over de dag een meer verzadigd gevoel heeft?
Lida. S
5-sterren
Berichten: 2082
Lid geworden op: Ma 14 Feb 2011, 15:54
Locatie: NO groningen

Re: Veelvraat

Berichtdoor Lida. S » Za 25 Jun 2011, 11:41

Ze krijgt 's ochtends eten maar in de namiddag gaat ze schooieren en zoekt buiten ergens wat eetbaars op.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60371
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Veelvraat

Berichtdoor Lizzy » Za 25 Jun 2011, 11:46

Lida. S schreef:Mijn dwergschnauzer staat op dieet. Er 'moet' nog 2 kg af, maar..... ze pikte razend snel het eten van één van de andere honden.  Een paar weken geleden had ze, - na haar eten (200 gram)- een zalmkop van 540 gram gejat. Ik dacht toen : "laat haar maar een keertje lekker eten", maar ze heeft die zalmkop zonder enig probleem helemaal weggewerkt. Dat is toch niet normaal.

Ik kan me dat voorstellen, dat je dat denkt. Ik denk echter dat het wel normaal is. Een hond is een opportunist. En zal eten tot ie niet meer kan, als je hem de kans geeft.

Goed dat heb ik nu voorkomen door haar apart eten te geven, Ze pikte aardappels (rauw)  uit de kast als de deur niet goed dicht zat. Prima dus goed opletten en deuren dicht doen. Ze springt via de stoel op tafel om wat dan ook te pikken. Goed, dus absoluut geen eten meer op tafel. Maar we wonen aan het water, nu komt ze bijna iedere dag met een dooie stinkende vis thuis. Ze neemt de vis gelukkig?? mee naar haar mand, dus als ik het in de gaten heb gooi ik de vis of wat er van over is weer in het water, maar als ik pech heb heeft ze het beest al bijna helemaal opgegeten, om het soms ook weer -gezellig in de woonkamer- uit te spugen. Dit is niet 1x gebeurd, maar inmiddels al wel 10x ( in twee weken). Ik begrijp dat ze honger heeft (ik laat haar echt niet uithongeren hoor) maar hoe voorkom ik dat ze de hele dag opzoek is naar eten. Ze moet 9,5 kg wegen. Ze krijgt nu per dag 200 gram, 100 gram barf met 100 gram groente, terwijl ze hiervoor 150 gram barf kreeg (waarop ze aankwam). Hoe krijg ik het voor elkaar dat ze enigszins verzadigd raakt zonder dat ze moddervet wordt? Ze jat overigens ook de rucola en de peulen uit de moestuin. 's Avonds ligt ze uiterst voldaan uit te buiken in haar mand. Straks zijn de appels,peren en pruimen rijp. Ze krijgt haar buikje wel rond. Wat moet ik hiermee??


Is ze gecastreerd? Ik vermoed dat ze er zelf echt heel weinig aan kan doen, dat ze klappende honger heeft.... Hoe is de werking van haar schildklier?
Lida. S
5-sterren
Berichten: 2082
Lid geworden op: Ma 14 Feb 2011, 15:54
Locatie: NO groningen

Re: Veelvraat

Berichtdoor Lida. S » Za 25 Jun 2011, 14:46

Ze is een jaar geleden gecastreerd omdat ze een ontsteking had. Ze maakt een perfect gezonde indruk. Ik heb haar nu ruim 2 jaar. Ze is nu 10, maar veel gezonder en levendiger dan toen ik haar kreeg. Voor de zekerheid zal ik haar meenemen naar de DA om haar schildklier te laten onderzoeken, ik ben er niet eerder vanuit gegaan dat het iets lichamelijks zou kunnen zijn.
Gebruikersavatar
nienk
5-sterren
Berichten: 3881
Lid geworden op: Di 23 Mar 2010, 21:39

Re: Veelvraat

Berichtdoor nienk » Za 25 Jun 2011, 17:25

wellicht is inderdaad s ochtends voeren en dan s avonds iets kleins een goed idee, ik neem aan dat ze de vissen overdag vangt. je zou ook kunnen proberen om haar kluif werk wat lastiger te maken, dat ze een voller gevoel heeft doordat ze langer met haar eten bezig is. misschien kan je het spiervlees/orgaan in een kong oid stoppen? maar ben het ook wel met lizzy eens, medische oorzaak eerst uitsluiten.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60371
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Veelvraat

Berichtdoor Lizzy » Za 25 Jun 2011, 17:36

Lida. S schreef:Ze is een jaar geleden gecastreerd omdat ze een ontsteking had. Ze maakt een perfect gezonde indruk. Ik heb haar nu ruim 2 jaar. Ze is nu 10, maar veel gezonder en levendiger dan toen ik haar kreeg. Voor de zekerheid zal ik haar meenemen naar de DA om haar schildklier te laten onderzoeken, ik ben er niet eerder vanuit gegaan dat het iets lichamelijks zou kunnen zijn.


Die kans is ook niet zo groot hoor. Vaak zie je ook andere symptomen, wanneer de schildklier niet goed meer werkt. Maar ik vroeg het me af, of het toevallig getest was.

De castratie heeft mogelijk ook grote invloed op haar stofwisseling.

Voorlopig zou ik haar eten geven waar ze wel lekker lang mee bezig is (niet te vet maar ook weer niet te mager, een hond heeft toch ook vet nodig). Dus vleesbot en grote lappen vlees en orgaanvlees. En verder kun je inderdaad goed wat groentenmix geven en dat bijv. mengen met ei en yoghurt. En het klinkt misschien idioot maar het kan helemaal geen kwaad om daar ook wat biologische extra vierge kokos-olie doorheen te doen. Dit is lekker, geeft een lekker verzadigt gevoel en is erg gezond.
Lida. S
5-sterren
Berichten: 2082
Lid geworden op: Ma 14 Feb 2011, 15:54
Locatie: NO groningen

Re: Veelvraat

Berichtdoor Lida. S » Zo 26 Jun 2011, 02:43

Bedankt voor de tip. Ik zal maandag de kokos-olie kopen. Verder zal ik het vlees zo mager mogelijk houden en dan maar zoveel mogelijk laten knagen en kauwen.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Veelvraat

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten