Help!! veel te dik op Kvv

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: pluk

Barfplaats
Gesponsord bericht

Help!! veel te dik op Kvv

Berichtdoor Barfplaats

boulab
1-ster
Berichten: 7
Lid geworden op: Vr 17 Jun 2011, 12:20

Help!! veel te dik op Kvv

Berichtdoor boulab » Za 18 Jun 2011, 16:26

Eerst even voorstellen!

Ik heb een Boulab! Boulab is een gebruikers naam voor een kruising tussen een labrador en Berner sennen. Nero zijn moeder was een blonde lab. en zijn vader dus de berner.
Hij ziet er uit als een uit de kluiten gewassen zwarte labrador met een mooie krulstaart, ook zijn vacht is iets voller dan die van een labrador. Nero is bijna 6 jaar oud.
Nero is een slechte eter, van pup af aan al. Alle merken brokken hebben de revue gepasseerd, niets luste meneer. Een tijdje geperste brok geprobeerd nou dat ging aardig.
Op aanraden ben ik toen biofood dinner gaan voeren. Nou dat was een hit! Smullen dat Nero deed. Bak ging in één keer leeg! Na een beetje zoeken wat mijn hond nou eigenlijk at (zat wel veel mais in na mijn idee) kwam ik tot de ontdekking dat biofood dinner voor ruim! 50% uit granen bestaat! Dat kan toch ook niet de bedoeling zijn! Weer in overleg met de hondenschool en die rade mij Kvv aan. Nou eten deed Nero het prima. Eerst kreeg hij een goedkoper merk dat particulier verkocht wordt. Dit is vergelijkbaar met smuldier. Zij rade mij aan om 750 gram vlees te geven per dag. Nero zijn schoft is 62 cm en zijn streefgewicht 32 kilo. Omdat ik weet dat bij  Nero zijn vetopslagende labrador genen nog al de overhand hebben. Ben ik begonnen met 500 gram per dag. En toen begon de metamorfose... van een prachtige gespierde slanke hond naar een vette hijgende rolmops :(...
Toen maar over op Carnibest ik dacht misschien als hij een beter kwaliteit voer krijgt gaat het beter.. nog niet.. dus minder voeren 450 gram later 400 gram.. mensen bleven maar zeggen minder voeren! kan geen kwaad!

Tot ik zelf voor een voedselallergie bij de diëtist terecht kwam. Ik moest een voeding schema invullen. Ten eerste wees de diëtiste mij erop dat ik veel te weinig at! Ja maar.. mopperde ik.. als ik meer ga eten wordt ik ook zo dik..(ben zelf al best volslank dus meer wil ik er niet bij) Wat? Riep de diëtiste Wij hebben goeie voeding nodig! Afvallen doe je niet door weinig eten dan help je je hele gestel naar de knoppen, goed eten moet je echt wil je gezond blijven! Wil je afvallen moet je meer bewegen..maar zeker niet te weinig voeding innemen, je lichaam heeft die hoeveelheid nodig om sterk te blijven! Toen drong het tot me door. Shit ik verhonger mijn hond! Dit gaat niet goed zo. (hij liep ook al de hele dag met zijn bak te zeulen dus de signalen waren er)

Dus maar weer naar 450 gram + elke dag naast de fiets..(beweging kreeg hij daarvoor ook genoeg maar nu dus nog meer) iets is hij afgevallen maar hij is nog lang niet in de conditie die hij vroeger was. Nu heb ik een week ziek op bed gelegen met de griep. Iedere dag zie ik Nero weer groeien in een fatsig iets dat ooit mij knappert was.. Ik begrijp er werkelijk niets van! Vlees is toch minder vet dan brokken? Nu toch weer terug op Dinner uit wanhoop... Nero krijgt weer energie (wat dus een bevestiging was dat hij ondervoed werd  :-[) ook komt er weer een beetje postuur in zijn lijf...

Help! Heeft iemand hier een oplossing/verklaring voor! Het is kiezen tussen twee kwaden: Of een hond op brok en een fit en mooi postuur Of een hond op vlees maar veel te dik. Als ik nou 5 dagen brok voer en twee vlees is dat een mooie gulden middenweg? ik weet het echt niet meer... ik heb Nero nu een jaar op vlees gehad dus heb het zeker wel de kans gegeven...

Graag hoor ik reacties!
Gebruikersavatar
me and my boys
5-sterren
Berichten: 12152
Lid geworden op: Ma 06 Nov 2006, 11:42
Contact:

Re: Help!! veel te dik op Kvv

Berichtdoor me and my boys » Za 18 Jun 2011, 18:24

ga lekker aan de barf, dan weet je zeker wat ie krijgt, met kvv is het ook maar gissen...
lekker magere diersoorten geven en lekker fietsen en bezig zijn met je hond!
ondervoed lijkt me sterk hoor, cb is een goede kvv en ieder pondje gaat nog steeds door het mondje!
daarbij is het er sneller bij dan eraf..
daarbij zijn wij mensen geen honden he, en andersom, dus die vergelijking gaat niet op..
probeer anders eens een andere kvv, er zijn er vele, wel graag met een natuurlijke calciumbron..
ter vergelijking, mijn honden wegen zo rond de 25 kg en krijgen 700/800 gr per dag, en er zit geen vet op!
heb er eentje van 28 kg en die kreeg 350gr vlees!
Laatst gewijzigd door me and my boys op Za 18 Jun 2011, 18:37, 1 keer totaal gewijzigd.
boulab
1-ster
Berichten: 7
Lid geworden op: Vr 17 Jun 2011, 12:20

Re: Help!! veel te dik op Kvv

Berichtdoor boulab » Za 18 Jun 2011, 20:03

Dat barf.. weet niet hoor..
Ten eerste heb ik het idee dat er een gehele studie aan voorafgaat om een beetje te weten hoe het allemaal zit.
En op internet zie ik gewoon door de bomen het bos niet meer de één roept zus en de ander zo.
En daarbij zie ik mezelf nou eenmaal niet met geitenkoppen en hazen in de weer.
Ik vind KVV juist een mooi en handig product.. maar ik zie gewoon dat mijn hond honger heeft en overgewicht, en dat gaat toch meestal niet samen...
Misschien dat ik minder KVV kan voeren en dat dan aan kan vullen met barf producten om de honger wat tegen te gaan? suggesties? of wordt het dan juist weer een moeilijk verhaal..
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 25580
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: Help!! veel te dik op Kvv

Berichtdoor Angelique » Za 18 Jun 2011, 20:20

[quote="boulab"]
Dat barf.. weet niet hoor..
Ten eerste heb ik het idee dat er een gehele studie aan voorafgaat om een beetje te weten hoe het allemaal zit.
En op internet zie ik gewoon door de bomen het bos niet meer de één roept zus en de ander zo.
En daarbij zie ik mezelf nou eenmaal niet met geitenkoppen en hazen in de weer.
Ik vind KVV juist een mooi en handig product.. maar ik zie gewoon dat mijn hond honger heeft en overgewicht, en dat gaat toch meestal niet samen...
Misschien dat ik minder KVV kan voeren en dat dan aan kan vullen met barf producten om de honger wat tegen te gaan? suggesties? of wordt het dan juist weer een moeilijk verhaal..

[/quote]

Hier voeren we al jaren BARF, Zelf heb ik niet gestudeerd, Ja inlezen is wel handig natuurlijk. Geitenkoppen en hazen ben ik nog nooit mee in de weer geweest. Dus misschien is het handig als je je beeld wat betreft BARF wat bijsteld. Als je op ons zou vertrouwen dan komt het wel goed, maar inderdaad, als je overal alle meningen vandaan gaat halen, wordt het ingewikkeld. Maar dat is bij kvv exact hetzelfde natuurlijk. De één zegt dit, de ander dat en de één bejubelt merk x terwijl de ander het niks vind.
Je vindt kvv een mooi en handig product, maar voorlopig ben je van geluk terug naar de brokken gegaan.

Veel kvv is erg vet, dit om een hoge calorische waarde te verkrijgen en een prettige uitkomst in het vraagstuk...wat kost dat per dag, want van veel vet wordt je dik en weinig hoeven voeren vinden veel mensen een prettige eigenschap.

Ik zou als ik jou was toch me eens een avondje inlezen op het zelf samenstellen en dan kun je dan heel "beschaafd" doen met b.v. de enkelvoudige producten van Smuldier die je dan aanvult met wat beginnersbotjes zoals van eend en kip waardoor hij ook minder honger zal hebben. Dit enkel en alleen om voor jezelf uit te violeren waar jouw hond het goed op doet omdat je alleen als je zelf samenstelt weet wat je voert en waar je eventueel op bij moet stellen, want de resultaten die je tot nu toe op vers hebt behaald zijn echt niet zoals ze horen te zijn.

Vlees is overigens niet minder vet dan brokken. Het lastige van brokken is juist dat men er niet genoeg vet in kan stoppen omdat dat geen 2 jaar goed te houden is. En vet an sich is prima voor een hond, die kan daar goed mee omgaan, maar het moet ook niet overmatig worden natuurlijk, want waar in een voer vet zit, zitten geen andere nutriënten meer en dan gaat er op den duur toch iets niet goed.
Gebruikersavatar
suzanne 1
5-sterren
Berichten: 663
Lid geworden op: Do 12 Mar 2009, 17:56
Locatie: haaksbergen

Re: Help!! veel te dik op Kvv

Berichtdoor suzanne 1 » Za 18 Jun 2011, 20:56

Onze Rossi (Husky teef van 21 kg) kreeg altijd kvv en was 10 kg te zwaar. Toen ik mijn vriend leerde kennen kreeg ze dus kvv en was echt een rond tonnetje. Niks geen mooie slanke husky. Ze kreeg hier 400 gram van en dat zou de normale hoeveelheid moeten zijn voor haar. Maar niet dus. Heb haar eerst op 300 gram gezet maar nog steeds bleef ze te dik. Toen maar 200 gram gegeven. En warempel, ze viel af. Maar continu honger omdat ze zo weinig kreeg en kon me ook niet voorstellen dat dat goed was. Heb haar toen overgezet op zelf samenstellen en nu is ze een mooie slanke husky die gewoon 400 gram per dag krijgt en hier niet te dik van wordt. Dus overzetten op zelf samenstellen kan best wel eens de oplossing zijn. En het is zeker niet moeilijk. Gewoon de beginnersinfo lezen.
Lida. S
5-sterren
Berichten: 2082
Lid geworden op: Ma 14 Feb 2011, 15:54
Locatie: NO groningen

Re: Help!! veel te dik op Kvv

Berichtdoor Lida. S » Za 18 Jun 2011, 21:11

Ik zag enorm op tegen barf. Veel te lastig, veel te moeilijk, veel te veel werk. MAAR---- wat valt dat mee. Het is leuk, het is zo snel gewend (ook al heb ik 7 verschillende honden). En wat nog belangrijker is: wat doen ze het er enorm goed op. Het is eenmalig wat werk om alles uit te rekenen, maar als je de basis doorhebt gaat de rest vanzelf. Dus waarom zou je het niet proberen. Als het niet bevalt kan je altijd nog terug, maar dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen.
Overigens mijn grootste hond 39 kg krijgt 450 gram, één van de andere is 30 kg krijgt 600 gram. Het is dus heel moeilijk om een richtlijn te geven. Wordt de hond te dik dan moet je minder geven, dat is een kwestie van aanvoelen.  Succes.
boulab
1-ster
Berichten: 7
Lid geworden op: Vr 17 Jun 2011, 12:20

Re: Help!! veel te dik op Kvv

Berichtdoor boulab » Za 18 Jun 2011, 21:54

Bedankt voor de reacties! Ook fijn om te lezen dat KVV dus inderdaad wel vet is.. Het is ook wel logische natuurlijk dat hij van de dinner veel meer kreeg en toch slank bleef. Want met al die granen doet het lichaam niet. en poept hij dus de helft weer uit van wat hij eet... ook daar heb ik wel aan gedacht om de KVV aan te vullen met snijbonen gewoon om de hond wat maagvulling te geven.
Ik zal me toch maar eens in gaan lezen in het barf en dan nog het thuis front zien te overtuigen... wat geen makkelijke taak wordt ben ik bang..
wat mij ook een beetje tegenstaat is dat het er zo gevaarlijk uit ziet al die botten.. dan denk ik straks stikt ie der in of slikt ie een stuk door... ook onnodige angst?
Gebruikersavatar
Senna99
5-sterren
Berichten: 864
Lid geworden op: Zo 03 Jan 2010, 12:16
Locatie: Anloo

Re: Help!! veel te dik op Kvv

Berichtdoor Senna99 » Za 18 Jun 2011, 22:48

[quote="boulab"]
Bedankt voor de reacties! Ook fijn om te lezen dat KVV dus inderdaad wel vet is.. Het is ook wel logische natuurlijk dat hij van de dinner veel meer kreeg en toch slank bleef. Want met al die granen doet het lichaam niet. en poept hij dus de helft weer uit van wat hij eet... ook daar heb ik wel aan gedacht om de KVV aan te vullen met snijbonen gewoon om de hond wat maagvulling te geven.
Ik zal me toch maar eens in gaan lezen in het barf en dan nog het thuis front zien te overtuigen... wat geen makkelijke taak wordt ben ik bang..
wat mij ook een beetje tegenstaat is dat het er zo gevaarlijk uit ziet al die botten.. dan denk ik straks stikt ie der in of slikt ie een stuk door... ook onnodige angst? [/quote]
Ik had in het begin ook wel die angst hoor. Maar na heel veel inlezen ben ik langszaam aan gestart. Eerst vond ik bijvoorbeeld een rauw ei geven al heel wat. Toen begon ik met platgeslagen kippennekjes. Daarna eendennekken. Toen eens een kipkarkas. En in het begin hield ik het botwerk ook vast. Dan weet je ook zeker dat ie alles goed kauwt. En nu eet ie al van alles aan botwerk. Enne Raiko barft dan wel, maar ik ben ook echt niet met geitenkoppen in de weer. ;) Gelukkig is Raiko ook niet zo fan van eten wat hem aan loopt te staren. Ik bedoel: je kunt het zo maken als je zelf wilt. Als je geen koppen wilt voeren, er zijn genoeg alternatieven!
boulab
1-ster
Berichten: 7
Lid geworden op: Vr 17 Jun 2011, 12:20

Re: Help!! veel te dik op Kvv

Berichtdoor boulab » Za 18 Jun 2011, 23:19

Nou ik heb het thuis front al even voorzichtig ingelicht..
Ik vroeg aan mijn vriend: liefi... (ik ben vrouw dus voeg aan vriend ff voor de beeldvorming  ;)): Hey liefi wat is beter denk je.... wat zou jij doen als je kiezen mocht... of elke dag vers eten.. van alles wat je lekker vind.. of elke dag een paar pillen slikken waar alle voedingsstoffen inzit die je nodig ben... en die pillen zijn dan zn twee jaar houdbaar... wat zou jij doen? hihi tja antwoord stond klaar. Vers eten natuurlijk! hoezo?  8) dus toen het balletje opgooit dat we dat met de hond wel zo doen... maar eind conclusie was: je moet het zelf weten als ik er maar geen last van heb.... kijk en als het nou ook nog wat goedkoper is?

Nu mezelf nog overtuigen.. Wil Nero ook niet als proefkonijn gebruiken... wil gewoon het beste voor hem.  De man van de dierenspeciaal zaak maakte een opmerking die zei: gelukkig is je hond uitgegroeid en volwassen dus inhoudelijk kun je niet heel veel aan hem verpesten  ???, Nou ja ik snap hem wel.. waar een hond in de groei te kort krijgt zit het dier de rest van zijn leven mee...
Laatst gewijzigd door boulab op Za 18 Jun 2011, 23:26, 1 keer totaal gewijzigd.
boulab
1-ster
Berichten: 7
Lid geworden op: Vr 17 Jun 2011, 12:20

Re: Help!! veel te dik op Kvv

Berichtdoor boulab » Za 18 Jun 2011, 23:33

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Yes! gelukt om er een fotootje bij te zetten! Dacht altijd leuk om even mijn knappert voor  te stellen.!  :)

p.s: Ik lees trouwens dat best veel mensen KVV en Barf combineren. Ik denk dat dat wel wat voor mij is.. Mijn angst zit hem nou eenmaal in het feit dat wanneer ik zelf samen ga stellen de hond toch bepaalde voedingstoffen tekort krijgt..(niet dat dat zo is maar daar zit de angst) En wanneer ik een compleet voeder geef, weet ik dat er mensen die er verstand van hebben, en daar voor geleerd hebben dat hebben samen gesteld. Dus daar moet! alles wel inzitten wat hij nodig heeft...
Laatst gewijzigd door boulab op Zo 19 Jun 2011, 00:13, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Monoxxide
3-sterren
Berichten: 142
Lid geworden op: Za 06 Nov 2010, 13:55

Re: Help!! veel te dik op Kvv

Berichtdoor Monoxxide » Zo 19 Jun 2011, 04:06

[quote="boulab"]


Yes! gelukt om er een fotootje bij te zetten! Dacht altijd leuk om even mijn knappert voor  te stellen.!  :)

p.s: Ik lees trouwens dat best veel mensen KVV en Barf combineren. Ik denk dat dat wel wat voor mij is.. Mijn angst zit hem nou eenmaal in het feit dat wanneer ik zelf samen ga stellen de hond toch bepaalde voedingstoffen tekort krijgt..(niet dat dat zo is maar daar zit de angst) En wanneer ik een compleet voeder geef, weet ik dat er mensen die er verstand van hebben, en daar voor geleerd hebben dat hebben samen gesteld. Dus daar moet! alles wel inzitten wat hij nodig heeft...
[/quote]

Om die reden geef ik ook nog gedeeltelijk kvv, 4 dagen kvv (darf) en 3 dagen barf. Valt hier erg goed mee, Indy was in het begin ook 5kg te zwaar geworden op kvv. Is altijd wat gokken hoeveel ze nodig hebben, nu is ze terug goed op gewicht.
Indy is 17 maanden 25.5 kg en eet 450 gr kvv/barf (zij komt aan van lucht)
Amadeus is 7 maanden en eet 600 gr kvv/barf (op hem krijg ik geen grammetje vet)
Gebruikersavatar
me and my boys
5-sterren
Berichten: 12152
Lid geworden op: Ma 06 Nov 2006, 11:42
Contact:

Re: Help!! veel te dik op Kvv

Berichtdoor me and my boys » Zo 19 Jun 2011, 09:51

zo ben ik ook begonnen, door de weeks kvv en in de weekenden barf, maar barf aten ze met meer plezier en dan komt er nog een dag bij en nog eentje ...en zo zaten ze binnen no time op barf!
Jump
4-sterren
Berichten: 348
Lid geworden op: Zo 15 Mei 2011, 10:31
Locatie: Roermond

Re: Help!! veel te dik op Kvv

Berichtdoor Jump » Zo 19 Jun 2011, 09:58

Ik heb ook een half jaar KVV gegeven en toen geleidelijk steeds meer BARF  en me hier
zeker 2 maanden ingelezen voordat ik overging.
Met KVV moest ik steeds opletten dat ze niet te dik werden,400gr max. per dag per hond,nu met Barf krijgen ze ong.500gr per
dag en zijn ze afgevallen!
Lil

Re: Help!! veel te dik op Kvv

Berichtdoor Lil » Zo 19 Jun 2011, 10:55

Ik combineer ook kvv met barf en dat gaat prima. Mager voeren kun je alleen met barf. Mijn reu van 60 cm en 27 kg krijgt al jaren maar 350 gram. Dus rustig 400 gram blijven geven ;) boris werd op een gegeven moment ook dik. Toen overgestapt op een andere kvv en hij viel meteen super veel af. Dus andere merken proberen is echt een goede optie.
Martine-Tom

Re: Help!! veel te dik op Kvv

Berichtdoor Martine-Tom » Zo 19 Jun 2011, 11:34

Oh die angst had ik ook, ben ook begonnen met kvv, maar al snel ging het idee dat ik niet wist wat ik mijn hond voerde de boventoon voeren.
Ik deed mijn best om een goed menu te verzinnen maar dat wilde maar niet echt lukken, op een gegeven moment maar gewoon in het diepe gesprongen en begonnen en nu wil ik niet anders meer.

Lees gewoon eens bij het hoofdstuk menu's, kijk wat er zoal gevoerd word en kies een menu uit wat je wel wat lijkt, reken even uit (of vraag of iemand het wil doen) hoeveel je zelf van alles moet voeren en beginnen maar.
Dat idee van botten en eng is heel snel weg hoor.
Mijn hond is klein en hoe moest die nou ooit grote botten wegwerken?
Begonnen met kippenekken en langzaam uitgebouwd, nu eet hij met gemak lamsribben of een kippenkarkas weg...aan het stuk 8)

Van de week kreeg ik van een kennis van die rodi pens schijven, ik dacht ze maar te drogen en ze dan als beloning te geven...je wil echt niet weten hoeveel vet erin zat!
Veel teveel om ze aan mijn kleine hond te voeren in elk geval, ik heb een rotti pup in de buurt en daar kan het niet zo'n kwaad voor aangezien die een stuk groter is, die was me dan ook heel dankbaar, maar ik weet nu wel dat ik ze zelf nimmer nooit meer zou voeren.

Barf is echt niet eng hoor, hoogstens de drempel waar je even overheen moet, begin gewoon met zachte botten en sla die tot pulp als je het eng vind...dan komt de rest vanzelf :)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Help!! veel te dik op Kvv

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast