Heupprobleem??

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Heupprobleem??

Berichtdoor Barfplaats

Veerle-scrappyToo
5-sterren
Berichten: 876
Lid geworden op: Wo 07 Okt 2009, 13:01

Heupprobleem??

Berichtdoor Veerle-scrappyToo » Vr 10 Jun 2011, 09:37

pfff ik heb niet echt een goed gevoel.
In een eerder topic haalde ik al aan dat er bij Gizmo iets niet goed zat met de pootjes.  Hij kaiïtte soms als hij neerlag en zich verlegde maar hij mankte niet. Hij was nog even speels en zot met Nena, laat het niet na om op zijn achterpoten te gaan staan tegen het hek als we thuis komen of om op te springen bij bezoek ( wordt aan gewerkt om het hem af te leren) zelfs niet nu hij mankt.
Ondertussen zijn we bij de DA gegaan want hij begon dus te manken met zijn linker achterpootje.  Ze heeft hem onderzocht en bij het manipuleren van zijn heup kwam er een grote kaït...hij heeft dus wel degelijk een probleemke ter hoogte van de heup.  Het viel haar ook op dat de bespiering aan die poot veel minder was dan aan de rechterpoot.  Wat er volgens haar op wees dat hij zijn pootje blijkbaar al langer ontzag zonder het echt te laten merken.
De eerste stap die ze nu wou nemen was een kuur Rimadyl om eventuele ontsteking te remmen en de pijn wat weg te nemen.  Hij had 39,2° koorts maar die verhoging zou kunnen komen omdat hij wel wat opgewonden was.  dat moet ik vandaag dus opnieuw checken.  Ik laat hem nu eerst maar even lekker slapen en over een uurtje is hij klaar voor een bezoekje van de thermometer  :biggrin2:
EDIT: net de temperatuur genomen en die is mooi 38° C
Als de kuur niet aanslaat worden er foto's genomen om te zien wat er eventueel mis is daar binnen.
Ik heb er niet echt een goed gevoel bij  :-\  Eerder hadden we steeds het gevoel dat er iets mis was met zijn linker voorpootje.  Een gevoel dat er nog steeds is maar hij mankt niet of zo...

Enfin, ik ben dus gisteren verder aan het lezen gegaan over hoe en wat ik nu zelf kan doen. Alleen...heb ik wel enorme schrik dat ik iets verkeerds zou doen en het nog slechter maak.  Gizmo is een rottweilerpup van 6 maand.

Ik heb al heel wat gelezen over vitamine C dat een belangrijke factor zou kunnen zijn bij heupdysplasie.  Dus ik denk dat ik maar even wat extra fruit ga geven ( nu beperkte zich dat tot eens een aardbei of een stukje banaan als wij iets aten en dat is niet zo vaak. Of is het beter om toch een supplement te halen hoewel ik vaak lees dat je dat beter niet kan doen omdat honden het zelf aanmaken. Maar hoe weet je of je hond voldoende aanmaakt en kan dagelijks een stukje fruit kwaad?

Als het echt over de heup gaat en dus een gewricht zou glucosamine en chondroitine ook kunnen helpen.  Alleen wil ik nu nog nakijken hoeveel hij dan moet hebben. Hier in kruidvat staan lucovitaal gluco/chondro aan 1500/500 mg.  Of ga ik voor een samenstelling waar ook MSM in zit?  Dat moet ik vanavond normaal wel vinden in de natuurwinkel.Maar zit dat dan allemaal goed in verhouding pupsgewijs?

Ik las ook over groenlipmossel en denk dat dit eigenlijk beter zou zijn dan een goeie visolie.  En dan las ik ook nog dat honing goed is voor het bindweefsel...koudgeslingerd want anders zou een hond er niet veel mee kunnen?  Maar om nu een tijd lang honing te geven...ja of neen?  Bedoeling is dat hij niet te zwaar wordt.  Hij is vrij zwaar gebouwd en breed wat de botten betreft, maar is niet te dik. (DA heeft dit ook bevestigd)  Elke extra belasting voor de poot wil ik nu toch voorkomen.

Ik lees zelf nu nog verder over wat ik eventueel kan doen ter ondersteuning op natuurlijke manier maar wou mijn vraag hier tochnog posten.  Ik ga vanavond te nlaatste morgenochtend naar de natuurwinkel om voorraad propolis en zilverwater terug aan te vullen dus wie ideeën heeft of tips...roept u maar.
We wonen in ZElzate dat met Nederland grenst ter hoogte van Sas van Gent ( bij Terneuzen)  Goeie artsen ( richting heupproblemen) die ook vertrouwd zijn met het barfen mogen altijd door gegeven worden. Misschien dat we dan beter bij hem/haar de foto's laten maken.

Oh en komt er nog een vraag binnen geschoten...we waren van plan om Gizmo te laten castreren aangezien we hélemaal geen nestje willen met Nena en Gizmo.  Nu  was de DA daar wat terughoudend in.  Gekende uitleg: mogelijks kans op verzwaren en dat wil je niet als je hond heupproblemen heeft.  Iemand die daar iets zinnigs over kan vertellen?  Ik gaf aan bij de Da dat je daar dan natuurlijk rekening mee dient te houden bij het voeren maar of dat voor haar voldoende was...
We zouden Nena ook kunnen laten steriliseren maar ik heb schrik dat dit haar karakter danig in de war schopt aangezien ze nu al zo angstig - nerveus - onderdaning is ...
Laatst gewijzigd door Veerle-scrappyToo op Vr 10 Jun 2011, 10:00, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Kaio
5-sterren
Berichten: 6789
Lid geworden op: Za 20 Aug 2005, 12:01
Locatie: Duitsland

Re: Heupprobleem??

Berichtdoor Kaio » Vr 10 Jun 2011, 10:48

Ik zou in dit geval zeker foto's laten maken. Zeker bij zo'n snelgroeiend ras. Klinkt mij niet zo goed in de oren dat aan de ene kant de bespiering minder is, dan wordt idd die poot niet gebruikt.
Geen idee wat de goed artsen bij jou in de buurt zijn.
Dat van de vitamine C heb ik ook wel eens gelezen. Tegenhangend verhaal is dat honden het zelf aanmaken en door veel C geven, het lichaam van de hond stopt met het zelf produceren van C. Tijdelijk geven kan wel.
Overigens als schade is aan zijn heup zal dit niet herstellen met vitamine C. Tja om te weten wat je nu moet gaan doen en zo zou ik zelf willen weten hoe de heup er daadwerkelijk uitziet. Ondiepe kom, zwaar misvormd, stukje bot afgebroken? Of misschien valt het wel mee.

Castreren, ja ik vind hem nu nog te jong ervoor. Hormonen zorgen voor de groei en het sluiten van de groeischijven en het uitwaren. Jong gecastreerd blijven de honden slungeriger en kans tot langer doorgroeien.
Veerle-scrappyToo
5-sterren
Berichten: 876
Lid geworden op: Wo 07 Okt 2009, 13:01

Re: Heupprobleem??

Berichtdoor Veerle-scrappyToo » Vr 10 Jun 2011, 12:20

Wij gingen dus inderdaad ook naar de DA met het gedacht: er worden foto's gemaakt maar zij wil eerst  zien wat die kuur doet vooraleer ze hem onder narcose moet brengen.
Als er geen duidelijke verbetering optreed willen we nog voor het eind van de kuur terug bij haar gaan (  De kuur duurt 13 dagen) of stellen we ons dan aan?
We hebben zoiezo afgesproken dat we met hem terug gaan op 28 juni ( ze zit ergens op congres tussendoor)
Of gaan we gewoon beter meteen naar een specialist?
Ik vind het eigenlijk rot dat we niets concreets weten nu.  Loop je verder te denken en vraag ik mezelf af of het zou kunnen dat hij zich in het spel met Nena bezeerd heeft en het niet heeft laten merken met deze gevolgen van dien... Zou ook kunnen toch of denk ik maar meteen richting heupdysplasie?
koffie
1-ster
Berichten: 30
Lid geworden op: Wo 09 Dec 2009, 09:15
Locatie: Vorstenbosch
Contact:

Re: Heupprobleem??

Berichtdoor koffie » Vr 10 Jun 2011, 13:38

Deze klachten komen veel voor bij grote(re) rassen. Ze groeien onregelmatig en bij overbelasting krijgen zij snel last. Zodra accute pijn optreedt wordt de poot ontlast. Dit is natuurlijk goed om de poot te helpen herstellen maar het nadeel is dat de spieren atrofieren. Dit gaat vrij snel. Het kan ook snel weer worden opgebouwd. Ben verbaasd dat jullie DA niet heeft voorgesteld om met hem te zwemmen. Ga desnoods naar een hydrotherapie praktijk. Bij jonge honden komt de mitose snel op gang en ontwikkelen spieren ook snel. Dit help bij het ondersteunen van gewrichten en anatomisch correct bewegen. Resultaten zijn vaak verbluffend. Zorg er wel voor dat de hond rustig mag wennen aan zwemmen. Eenmaal gewend zal hij intens genieten. Als hij de kans niet krijgt om te wennen zal hij angstig worden ten nadele van de tonus in zijn spieren. Probeer het. Ik geef ook altijd tips en advies mee voor thuisoefeningen.
Veerle-scrappyToo
5-sterren
Berichten: 876
Lid geworden op: Wo 07 Okt 2009, 13:01

Re: Heupprobleem??

Berichtdoor Veerle-scrappyToo » Vr 10 Jun 2011, 13:54

Ik had hier ook al aan gedacht maar wist niet of ik hier goed aan doe omdat ik natuurlijk de poot nu niet extra wil gaan overbelasten.  Nu is Gizmo wel geen waterheld  ::) in vergelijking met ons Nena hier. 
Onze DA...tja die wil zo graag alles stap per stap en volgens den boek doen...  Kan ik begrijpen maar soms heb ik zoiets van...komaan.  Het heeft héél lang geduurd voor we haar konden overtuigen om een bloedonderzoek richting allergie te doen bij Nena want zij was overtuigd dat het door ons barfen kwam  ::) terwijl bleek dat er wel degelijk ook atopie was.
Hydrotherapie...goeie adresjes in België en Zeeland?  :biggrin2: Specialisten in Zeeland of België??
En die thuisoefeningen wat houdt dat dan in...zou je die kunnen doorsturen of doe je dat liever niet?
Gebruikersavatar
Kaio
5-sterren
Berichten: 6789
Lid geworden op: Za 20 Aug 2005, 12:01
Locatie: Duitsland

Re: Heupprobleem??

Berichtdoor Kaio » Vr 10 Jun 2011, 14:20

Veerle-scrappyToo schreef:Wij gingen dus inderdaad ook naar de DA met het gedacht: er worden foto's gemaakt maar zij wil eerst  zien wat die kuur doet vooraleer ze hem onder narcose moet brengen.

Nou de hond hoeft echt niet onder narcose voor de foto's. Er zijn DA's die het prima kunnen zonder narcose!
Voorwaarde is wel dat je hond DA vriendelijk is en dat jijzelf erbij bent.

Zwemmen op zich is geen zware belasting. Maar na het zwemmen mag je niet meer lopen. (nou ja enkele 10tallen meters toch wel). Het is erg goed voor de spieren van de hond en heel veel intensiever dan wandelen. En beter dan rennen want de hond krijgt tijdens zwemmen niet die klappen op de gewrichten.
Je kunt als hij nog nooit gezwommen heeft dat idd het best onder begeleiding doen.
Veerle-scrappyToo
5-sterren
Berichten: 876
Lid geworden op: Wo 07 Okt 2009, 13:01

Re: Heupprobleem??

Berichtdoor Veerle-scrappyToo » Vr 10 Jun 2011, 14:29

Laat ons zeggen dat onze Gizmo nogal enthousiast van aard is en ONTZETTEND nieuwsgierig als er aan hem geprutst wordt  ;D  :D Ik zie het niet goed zitten dat hij mooi stil blijft liggen die wriemelkont.  Je moest dat gisteren al eens gezien hebben  ::) We zouden hem natuurlijk ook een klein klopke van de hamer kunnen geven hier thuis  ::)  :D
Gebruikersavatar
Kaio
5-sterren
Berichten: 6789
Lid geworden op: Za 20 Aug 2005, 12:01
Locatie: Duitsland

Re: Heupprobleem??

Berichtdoor Kaio » Vr 10 Jun 2011, 19:49

Veerle-scrappyToo schreef:Laat ons zeggen dat onze Gizmo nogal enthousiast van aard is en ONTZETTEND nieuwsgierig als er aan hem geprutst wordt  ;D  :D Ik zie het niet goed zitten dat hij mooi stil blijft liggen die wriemelkont.  Je moest dat gisteren al eens gezien hebben  ::) We zouden hem natuurlijk ook een klein klopke van de hamer kunnen geven hier thuis  ::)  :D


;D
Na dan is ie best vriendelijk.
Op zich is door een ervaren DA in rontgenen zo'n foto snel gemaakt. Omdat het geen officiele foto's betreft, mag de hond ook schever liggen, dus dat zijn wervelkolom niet precies goed ligt dat boeit dan niet. Bovendien als je naar een gespecialiseerde DA in HD ed. gaat heb je dan ook gelijk een betere diagnose plus behandelswijze.

Bij onze draak Kaio zijn zelfs ED foto's gewoon zo genomen, en dat is er eentje die alles in de gaten heeft en alles in de gaten wil houden en alles moet weten, en bijna alles leuk vindt  :biggrin2:
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Heupprobleem??

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten