Binnen plassen?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Binnen plassen?

Berichtdoor Barfplaats

Muisje
2-sterren
Berichten: 96
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 18:20
Locatie: Nijmegen
Contact:

Binnen plassen?

Berichtdoor Muisje » Za 28 Mei 2011, 16:28

Hallo Allemaal,

Graag zou ik jullie advies willen. Dit gaat niet over mijn eigen hond maar een pup van mensen die we kennen.

Graag zou ik willen weten wat de reden kan zijn van het steeds binnen plassen. Vandaag zijn we een goede 30 min met wezen wandelen waarbij hij zich heerijk heeft uitgeleefd. (op dit moment passen we op) Na dat we hem uit hadden gelaten zijn we even boodschappen wezen doen en toen we terug kamen lagen er 3 plasjes op de grond. We weten dat als hij blij is het wel eens laat lopen, ook als Jack hem op zijn donder geeft kan het wel eens gebeuren maar soms gaat meneer ook na dat hij buiten genoeg geplast heeft gewoon in de puppie stand zitten plassen.
Als we het zien krijgt hij goed op zijn donder en is hij behoorlijk onder de indruk maar het kan maar goed 5 min later zijn en er ligtt weer een plasje. Ik krijg het idee dat het geen ongelukjes meer zijn, graag zou ik dus wat tips willen om te zorgen dat hij z.s.m. zindelijk wordt. Op dit moment gaan we 9 van de 10 keer om de 2 uur uit even als zijn eigen baasjes maar het blijkt niet te helpen??!

Graag advies..
*Flip*
5-sterren
Berichten: 742
Lid geworden op: Ma 21 Dec 2009, 17:54

Re: Binnen plassen?

Berichtdoor *Flip* » Za 28 Mei 2011, 16:43

blaasontsteking oid uitgesloten?  Is het steeds in dezelfde situatie?

Als het puur zindelijkheidsprobleem is, dan steeds als een pup moet plassen (typisch: na het eten/spelen/slapen) pupje op de arm pakken (als het formaat er naar is) buiten zetten op de plek dat hij mag plassen en de hemel in prijzen als hij buiten plast. Wilt hij het toch binnen doen, zonder aandacht te geven, oppakken (1 hand het nekvel, andere kontje ondersteunen,) weer op dezelfde plaats buiten zetten en als hij dan plast weer de hemel in prijzen.


Zo heb ik het geleerd van iemand van HACHIKO, hulphondentrainster. Zij zeggen zo pups op 7 weken zindelijk te hebben.
Klasgenootje van mij had ook een pup van bijna een half jaar die nog niet zindelijk was, het oppakken lukte niet meer, maar de rest heeft zij toegepast en het werkte.

Zeker niet straffen, negatieve aandacht is ook aandacht!! De kans is groter dat je door flink straffen de band tussen jullie en de pup beschadigd dan dat er minder geplast gaat worden.

succes!
Muisje
2-sterren
Berichten: 96
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 18:20
Locatie: Nijmegen
Contact:

Re: Binnen plassen?

Berichtdoor Muisje » Za 28 Mei 2011, 16:50

@ Pammie, Alles eerst bedankt voor je reactie!! :)

Blaasontsteking is nog niet uitgesloten (daar heb ik eigenlijk helemaal nog niet aan gedacht) de eerste aantal weken hebben ze dit idd toegepast (steeds naar buiten na het spelen en eten) Nu eigenlijk alleen nog als hij geslapen heeft. Dit ging eigenlijk heel erg goed en hij liet ook merken als hij naar buiten moest dus idd pupje opgetild en naar buiten. Eigenlijk is het gewoon langsaam weer erger geworden heb ik het idee.
Toch maar weer die regel toepassen.

Moet wel zeggen het is een redelijk dominante pup vandaar dat ik ook mijn twijvels heb of meneer het nu doet omdat hij echt moet of om te markeren. In beiden huizen zijn katten aanwezig. Zal het ze in ieder geval weer even zeggen dat het beter is ook weer naar het spelen en eten naar buiten te gaan.

Nogmaals bedankt voor je reactie
signmodel
5-sterren
Berichten: 582
Lid geworden op: Za 01 Mei 2010, 16:46
Locatie: gelderland

Re: Binnen plassen?

Berichtdoor signmodel » Za 28 Mei 2011, 17:14

hoe oud is de pup?
Deesje
5-sterren
Berichten: 935
Lid geworden op: Ma 16 Jul 2007, 20:06
Locatie: Utrecht

Re: Binnen plassen?

Berichtdoor Deesje » Za 28 Mei 2011, 17:27

het straffen van plasjes doen levert dit soort gedrag op... als je een pup straft voor het feit dat hij plast (en misschien moet hij echt, wat moet hij dan?) dan leert puppie heel snel niet meer te plassen als de baas in de buurt is.. want plassen MET baas in de buurt is niet leuk.. kortom je moet niet gezien worden.


ik zou eerst gezondheidsproblemen uitsluiten en dan volledig opnieuw beginnen, splitsen tussen enkel plasje (op de arm, buiten neer zetten, niet wandelen, alleen plasje, goed belonen en weer op de arm naar binnen) Dit zo vaak als nodig, en dat kan voor dit hondje zomaar ieder half uur zijn. Pupje moet allereerst weer vertrouwen krijgen dat plassen niet zo veel spanning oplevert.. en dat een foutje niet erg is, zo wordt aan ons verteld dat wij voor het hondje dus toch iets te snel willen, hondje er nog niet aan toe is.

geef tijd, beloon plassen buiten en probeer ervoor te zorgen dat de pup niet de mist in kan gaan door gewoon weer even vaak naar buiten.

trouwens na een half uurtje wandelen, alle omgevingsfactoren heb je best kans dat het pupje op het eind niet geplast heeft en dus na beweging wel nog moest..
Gebruikersavatar
me and my boys
5-sterren
Berichten: 12152
Lid geworden op: Ma 06 Nov 2006, 11:42
Contact:

Re: Binnen plassen?

Berichtdoor me and my boys » Za 28 Mei 2011, 17:54

id hoe oud is ie?
is ie eerder van huis geweest, hoe goed kent ie jou en jouw hond?
is ie eerder bij jouw in huis geweest?
en dominant? beschrijf dat eens..
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Binnen plassen?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast