Petitie voor behoud natuurgeneesmiddelen

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Petitie voor behoud natuurgeneesmiddelen

Berichtdoor Barfplaats

eef
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Do 08 Sep 2005, 09:15

Petitie voor behoud natuurgeneesmiddelen

Berichtdoor eef » Vr 29 Apr 2011, 22:18

Binnen 2 dagen zal de EU vele natuurgeneeskundige geneesmiddelen verbieden, waardoor meer mensen gedwongen worden om medicatie van de grote farmaceutische bedrijven te gebruiken, hetgeen voor de industrie zeer winstgevend is.

De EU-Richtlijn werpt een barrière op voor alle natuurgeneeskundige medicijnen die minder dan 30 jaar op de markt beschikbaar zijn -- waaronder nagenoeg alle Chinese, Ayurvedische en Afrikaanse traditionele medicijnen. Het is een draconische maatregel die de farmaceutische industrie steunt en duizenden jaren aan medische kennis negeert.

Er is dringend een massale oproep nodig tegen deze Richtlijn. Samen kunnen we de EU Commissie onder druk zetten om deze Richtlijn te corrigeren, en kunnen we onze nationale regeringen aanzetten om te weigeren deze Richtlijn te implementeren. Ook kunnen we met ons appel gewicht in de schaal leggen bij een gang naar de rechter. Onderteken de petitie hieronder, stuur deze e-mail door naar iedereen, en laten we 1 miljoen stemmen verzamelen om de natuurgeneeskunde te redden:

http://www.avaaz.org/nl/eu_herbal_medic ... 5094025b9c

Het is moeilijk te geloven, maar als een kind ziek wordt, en er bestaat een veilige natuurgeneeskundige remedie voor deze ziekte, dan kan het binnenkort onmogelijk zijn om deze remedie te vinden.

Op 1 mei zal de Richtlijn grote hindernissen opwerpen tegen natuurgeneeskundige remedies die met enorme kosten, jaren van inspanningen en eindeloze deskundige onderzoeken zijn vervaardigd om elk product afzonderlijk te laten goedkeuren. Farmaceutische bedrijven hebben de middelen om deze bureaucratische processen te doorlopen, maar honderden kleine en middelgrote natuurgeneeskundige ondernemingen in Europa en wereldwijd, zullen failliet gaan.

We kunnen dit een halt toeroepen. De richtlijn is aangenomen in de slagschaduw van de bureaucratie, en kan niet standhouden onder het licht van een kritisch democratisch onderzoek. De EU Commissie kan de richtlijn intrekken of ze amenderen, en een lopende rechtszaak is dat op dit moment aan het aankaarten. Als Europese burgers van overal zich verenigen, zal dit legitimiteit verlenen aan de rechtszaak en de druk op de Commissie doen toenemen. Onderteken de petitie hieronder en stuur deze e-mail door naar iedereen:

http://www.avaaz.org/nl/eu_herbal_medic ... 5094025b9c

Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten