Iemand ervaring met het snijden van diepgevroren Haaksbarf worsten?

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: pluk

Barfplaats
Gesponsord bericht
Gebruikersavatar
Ieke-Meike
2-sterren
Berichten: 50
Lid geworden op: Zo 03 Apr 2011, 12:13
Locatie: Almelo

Iemand ervaring met het snijden van diepgevroren Haaksbarf worsten?

Berichtdoor Ieke-Meike » Do 21 Apr 2011, 12:02

Hallo allemaal,

Omdat onze Meike vanaf volgende week helemaal overgaat op Haaksbarf lam, heb ik misschien een heel domme vraag.

Hoe krijg ik diepgevroren (want zo wordt het aangeleverd) worst van 1kg in stukken van 250 gram.

Iemand een tip qua zaag ofzo?
Lonaa
5-sterren
Berichten: 780
Lid geworden op: Wo 07 Apr 2010, 19:10
Locatie: Enschede

Re: Iemand ervaring met het snijden van diepgevroren Haaksbarf worsten?

Berichtdoor Lonaa » Do 21 Apr 2011, 12:05

Broodmes?
Gebruikersavatar
nienk
5-sterren
Berichten: 3881
Lid geworden op: Di 23 Mar 2010, 21:39

Re: Iemand ervaring met het snijden van diepgevroren Haaksbarf worsten?

Berichtdoor nienk » Do 21 Apr 2011, 12:07

Rol een halfuurtje in koud water leggen, dan kan je het met een gewoon groot scherp mes prima snijden. zou er niet je goede scherpe messen voor gebruiken (als je die hebt), die houden niet zo van bevroren vlees.
Gebruikersavatar
May Linn
5-sterren
Berichten: 2473
Lid geworden op: Za 16 Mei 2009, 10:08
Locatie: Roermond

Re: Iemand ervaring met het snijden van diepgevroren Haaksbarf worsten?

Berichtdoor May Linn » Do 21 Apr 2011, 12:09

Ik doe het ook zoals nienk zegt, (half) uur in water maar dan met een broodmes.
Gebruikersavatar
Ieke-Meike
2-sterren
Berichten: 50
Lid geworden op: Zo 03 Apr 2011, 12:13
Locatie: Almelo

Re: Iemand ervaring met het snijden van diepgevroren Haaksbarf worsten?

Berichtdoor Ieke-Meike » Do 21 Apr 2011, 12:17

Als ik de rollen eerst wat laat ontdooien in (koud) water, dan mag ik deze toch niet meer opnieuw invriezen?

En kan het evt. ook met een zaag? Of moet je dan heel sterk zijn?
Gebruikersavatar
nienk
5-sterren
Berichten: 3881
Lid geworden op: Di 23 Mar 2010, 21:39

Re: Iemand ervaring met het snijden van diepgevroren Haaksbarf worsten?

Berichtdoor nienk » Do 21 Apr 2011, 12:21

opnieuw invriezen  mag best hoor, daar kan vlees wel tegen. met een zaag heb ik het nog nooit gedaan. lijkt me lastig met vasthouden enzo, vooral als ze nog stijf bevroren zijn.
bloemetje
5-sterren
Berichten: 2275
Lid geworden op: Do 17 Nov 2005, 09:43

Re: Iemand ervaring met het snijden van diepgevroren Haaksbarf worsten?

Berichtdoor bloemetje » Do 21 Apr 2011, 12:41

[quote="Ieke-Meike"]
Als ik de rollen eerst wat laat ontdooien in (koud) water, dan mag ik deze toch niet meer opnieuw invriezen?

En kan het evt. ook met een zaag? Of moet je dan heel sterk zijn?
[/quote]

Dat kan best hoor helemaal niet erg. Je mag het van mij proberen met een zaag maar ik weet zeker dat IK het niet voor elkaar zou krijgen!
Hanny
5-sterren
Berichten: 982
Lid geworden op: Ma 06 Mar 2006, 10:52
Locatie: Oldenzaal

Re: Iemand ervaring met het snijden van diepgevroren Haaksbarf worsten?

Berichtdoor Hanny » Do 21 Apr 2011, 13:46

Als je een zaag gebruikt met een beugel er op, zoals wel gebruikt wordt om bomen te zagen, dan gaat het prima.
We hebben jaren terug, nog in de tijd van de Rodi worsten zo'n kleine zaag gekocht en daar kon je echt goed mee zagen.
Zo af en toe wordt er nog mee gewerkt en nog steeds bevalt het goed genoeg.
Wij zaagden toen 20 kilo worst aan stukken, dat is de moeite. Kranten op de grond, worsten vast klemmen op de Workmate, handschoenen aan en zagen maar.
Het was meer opruim, dan zaagwerk.
Ik vind voer, dat een beetje aan het ontdooien is altijd zo stinken, dus mijn voorkeur zou zijn, bevroren zagen.

Hanny
Martine.
3-sterren
Berichten: 175
Lid geworden op: Zo 28 Nov 2010, 17:33
Locatie: Maassluis

Re: Iemand ervaring met het snijden van diepgevroren Haaksbarf worsten?

Berichtdoor Martine. » Do 21 Apr 2011, 15:06

Nou barf ik volledig dus geen ervaring met zagen van worsten kvv maar ik neem aan dat haaksbarf toch wel een dagje houdbaar is in de koelkast. Als ik Meike zie dan neem ik tenminste even aan dat je 2x250 p/dag gaat voeren. Ik zou dus gewoon hele rol in een bakje in de koelkast doen en dan gewoon per keer die 250 gram eraf halen.
inni
5-sterren
Berichten: 2048
Lid geworden op: Do 25 Jun 2009, 06:59

Re: Iemand ervaring met het snijden van diepgevroren Haaksbarf worsten?

Berichtdoor inni » Do 21 Apr 2011, 20:26

Ik leg er één tijdje uit de vriezer en snij (zaag) ze met een gekarteld broodmes in stukken, in mijn geval 5 stukken. Ik leg ze daarna terug in een plastiek zak in de vriezer, iedere twee dagen heb ik zo'n stuk nodig dat ik de avond voordien in een afgesloten doosje in de koelkast laat ontdooien.
Gebruikersavatar
Linsey
3-sterren
Berichten: 119
Lid geworden op: Do 16 Apr 2009, 15:14
Contact:

Re: Iemand ervaring met het snijden van diepgevroren Haaksbarf worsten?

Berichtdoor Linsey » Do 21 Apr 2011, 20:46

Met een lintzaag kan je de bevrozen rollen zagen.
TMG1961
5-sterren
Berichten: 3578
Lid geworden op: Zo 11 Jul 2010, 23:15

Re: Iemand ervaring met het snijden van diepgevroren Haaksbarf worsten?

Berichtdoor TMG1961 » Do 21 Apr 2011, 22:20

Hoeveel voer je per dag? Ik heb Pixie ook een tijdje op KVV gehad en altijd zonder problemen 2 dagen in koelkast bewaard.
Anders inderdaad klein beetje laten ontdooien, snijden, inpakken en weer terug de vriezer in.
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 12409
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: Iemand ervaring met het snijden van diepgevroren Haaksbarf worsten?

Berichtdoor koekje » Vr 22 Apr 2011, 00:23

Wat lees ik hier? Broodmessen?!  :o FOEI!
Een broodmes is voor brood, een vleesmes is voor vlees.

Leg de rol even in de koelkast, totdat deze wat meer ontdooid is. Zo heeft je mes makkelijker grip en kom je er makkelijker doorheen.
Maak in de rol een kerf in het midden en dan per helft ook weer een kerf in het midden. Snij nu de kerven in met je VLEESmes of hakmes. Er zijn verschillende technieken; zagende beweging of gewoon mes er in drukken en je gewicht erop zetten. Ik maakte altijd gebruik van de laatste methode.
Naar wens kan je nu de plastiekjes verwijderen, of laten zitten. Over het algemeen zijn de porties nog genoeg bevroren om ze zo in een zipzakje te doen en terug in de vriezer.
Snij niet meer worsten aan dan je in 3-4 weken op kunt voeren. Mijn ervaring is dat ze verpakt zijn onder beschermde atmosfeer en een aangebroken bevroren worst niet langer dan 3-4 weken houdbaar is.
Gebruikersavatar
Ieke-Meike
2-sterren
Berichten: 50
Lid geworden op: Zo 03 Apr 2011, 12:13
Locatie: Almelo

Re: Iemand ervaring met het snijden van diepgevroren Haaksbarf worsten?

Berichtdoor Ieke-Meike » Vr 22 Apr 2011, 09:58

Bedankt voor de reacties. We gaan de verschillende methodes uitproberen en dan laat ik jullie weten wat mijn ervaringen zijn ;)

(ps. de buurman heeft zo'n cirkelzaagtafel, zou dat geen idee zijn ;))
Gebruikersavatar
nienk
5-sterren
Berichten: 3881
Lid geworden op: Di 23 Mar 2010, 21:39

Re: Iemand ervaring met het snijden van diepgevroren Haaksbarf worsten?

Berichtdoor nienk » Vr 22 Apr 2011, 11:14

[quote="Ieke-Meike"]

(ps. de buurman heeft zo'n cirkelzaagtafel, zou dat geen idee zijn ;))

[/quote]

ooeh ik denk dat meike je dankbaar zou zijn, want die kan na de snij-sessie de hele schuur van onder tot boven aflikken!  ;)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten