Kalf- en lamssnippers snijden

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Kalf- en lamssnippers snijden

Berichtdoor Barfplaats

Dreetje
5-sterren
Berichten: 894
Lid geworden op: Zo 25 Apr 2010, 15:04

Kalf- en lamssnippers snijden

Berichtdoor Dreetje » Za 05 Mar 2011, 09:32

Ik heb gisteren 2 kg kalf- en lamssnippers van SW binnen gekregen.
Het zijn dus 4 snippers van elk 500 gram. :o
Nu wil ik het in hapklare stukken snijden maar er is met een flink mes geen doorkomen aan.
Zou het (grof)gemalen kunnen worden of iemand andere tips hoe ik dit een beetje klein kan krijgen?
Pammetje
2-sterren
Berichten: 71
Lid geworden op: Vr 31 Aug 2007, 10:56
Locatie: Delfgauw

Re: Kalf- en lamssnippers snijden

Berichtdoor Pammetje » Za 05 Mar 2011, 09:43

Even in de vriezer leggen, half bevroren vlees snijd altijd wel goed.
Laatst gewijzigd door Pammetje op Za 05 Mar 2011, 09:45, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
*Marga*
5-sterren
Berichten: 3233
Lid geworden op: Ma 04 Sep 2006, 07:48
Locatie: Zoetermeer

Re: Kalf- en lamssnippers snijden

Berichtdoor *Marga* » Za 05 Mar 2011, 09:46

Knippen misschien??
TMG1961
5-sterren
Berichten: 3578
Lid geworden op: Zo 11 Jul 2010, 23:15

Re: Kalf- en lamssnippers snijden

Berichtdoor TMG1961 » Za 05 Mar 2011, 09:57

Ik knip al het vlees. Met een goede huishoudschaar gaat dat veel makkelijker dan met een mes.
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 12424
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: Kalf- en lamssnippers snijden

Berichtdoor koekje » Za 05 Mar 2011, 11:28

Met een scherp en goed koks- of vleesmes rustig van de lappen vlees de spierlagen laag voor laag doorsnijden. Hakmes kan ook, maar dan is het meer klieven.
Het zou ook in de vleesmolen kunnen, maar het is maar de vraag wat de molen van een dergelijke lap in 1 stuk vindt. Die van mij zou er snel mee stoppen of vastdraaien. Ik vin het ook zonde om een dergelijke grote lap te malen.
Mocht je geen goed koks- of vleesmes hebben (of alleen een 'plastieke' uit je Blokker-messenblok), wordt het echt eens tijd om daarin te gaan investeren. Laat je niet verleiden door namen als Herman den Blijker (echt, het snijdt niet) of Global (te duur). Neem messen die bij jou goed in de hand liggen en waar je goed mee overweg kan. Neem er ook een passend aanzetstaal bij en vraag gelijk naar hoe het te onderhouden en wanneer het messenslijpdag is.
Veerle-scrappyToo
5-sterren
Berichten: 876
Lid geworden op: Wo 07 Okt 2009, 13:01

Re: Kalf- en lamssnippers snijden

Berichtdoor Veerle-scrappyToo » Za 05 Mar 2011, 13:36

Ik zat ook hetzelfde te denken.  Mes even bijslijpen en vlees misschien een klein beetje laten bevriezen.  Zo een aanzetstaal is echt een ideaal iets, heb er al plezier aan beleefd en mijn vingers ook  :-X  Niet gevoeld dat ik in mijn eigen vlees sneed tot ik mijn handen begon te wassen ...
Theevelien
2-sterren
Berichten: 88
Lid geworden op: Zo 30 Jan 2011, 16:12
Locatie: Almere Buiten

Re: Kalf- en lamssnippers snijden

Berichtdoor Theevelien » Za 05 Mar 2011, 14:37

Ik had hier op het forum al eens tevreden reacties gelezen over de Gardena Snip Snap XL huishoudschaar, en heb deze on-line besteld.
In tuincentra en bouwmarkten kon ik hem nml niet vinden. Hij bevalt mij ook uitstekend, gaat moeiteloos door dikke vlees- en penslappen en kan na gebruik in de vaatwasser. Ik vind knippen veel makkelijker dan snijden met een mes, en je hebt er ook geen snijplank bij nodig.
Angela_Bodhi
3-sterren
Berichten: 239
Lid geworden op: Zo 16 Jan 2011, 14:28

Re: Kalf- en lamssnippers snijden

Berichtdoor Angela_Bodhi » Za 05 Mar 2011, 18:07

Ik gebruik een hakmes. Niet al te duur en vlijmscherp. Snijdt goed door vlees heen, ook orgaanvlees en vet vlees.
Dreetje
5-sterren
Berichten: 894
Lid geworden op: Zo 25 Apr 2010, 15:04

Re: Kalf- en lamssnippers snijden

Berichtdoor Dreetje » Za 05 Mar 2011, 21:44

Bedankt voor de tips.
Ik heb het vlees geknipt.
Gebruikersavatar
flodder en dwarrel
5-sterren
Berichten: 1706
Lid geworden op: Di 16 Jan 2007, 22:54
Locatie: barendrecht

Re: Kalf- en lamssnippers snijden

Berichtdoor flodder en dwarrel » Zo 06 Mar 2011, 01:47

Dreetje schreef:Bedankt voor de tips.
Ik heb het vlees geknipt.


k had anders nog wel een scherp mes voor je te leen.....

zo scherp; je voelt niet eens wanneer je in je vinger snijdt  :P
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Kalf- en lamssnippers snijden

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten