Teelbal vervolg van vraagje aan fokkers bij de barfplaats

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht
casangio

Teelbal vervolg van vraagje aan fokkers bij de barfplaats

Berichtdoor casangio » Do 25 Nov 2004, 09:02

Als ze die balafknijpen via Laros......... ben weer even de naam kwijt) dan blijft ie toch ook nog zitten kan ie dan geen kanker meer veroorzaken. Er zit dan toch ook nog iets wat er niet hoort. De funktie ervan is dan wel uitgeschakeld, maar wat gebeurd er dan met die bal die in de ingewanden blijft zitten.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60349
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Teelbal vervolg van vraagje aan fokkers bij de barfplaats

Berichtdoor Lizzy » Do 25 Nov 2004, 09:11

CaSanGio schreef:
Als ze die balafknijpen via Laros......... ben weer even de naam kwijt) dan blijft ie toch ook nog zitten kan ie dan geen kanker meer veroorzaken. Er zit dan toch ook nog iets wat er niet hoort. De funktie ervan is dan wel uitgeschakeld, maar wat gebeurd er dan met die bal die in de ingewanden blijft zitten.Zoals ik het lees en begrijp binden ze de bal af zodat er ook geen bloedtoevoer meer is en blijkbaar kan deze dan niet meer ontaarden.

De tekst van dierenkliniek Westland:

"De laparoscopische behandeling van de niet-tumoreuze cryptorche testikel

Voor de komst van de laparoscopische operatie was het verwijderen van de binnenbal een flinke operatie. Met een snede door de beide spierlagen naast de penis werd een opening gemaakt waarna met de hand in de buik werd gezocht naar de cryptorche testikel. Zodra deze gevonden was, werd deze buiten de buik gebracht, afgebonden en verwijderd. Daarna werd de wond in 3 lagen gehecht en moest de hond met een kap op naar huis om 10 dagen later de hechtingen te laten verwijderen.

De laparoscopische cryptorchidie operatie heeft vele voordelen. Via een kleine opening in de buikwand (doorsnede van 5 mm) kunnen we met een camera in de buik de binnenbal opzoeken. Het is dan niet noodzakelijk deze testikel te verwijderen. Het is voldoende om ervoor te zorgen dat deze testikel geen bloed meer krijgt door hem af te binden. Dit afbinden vindt plaats via een tweede gaatje van 5 mm in de buikwand. Aangezien de operatie veel korter duurt dan de traditionele benadering, hoeft de reu slechts kort onder gasnarcose en zal derhalve diezelfde ochtend lopend mee naar huis gaan. Door deze korte operatieduur, waarbij niet een grote wond wordt gecreerd, is de kans op ontstekingen kleiner en ook de kans op mogelijke vergroeingen is geringer. De hond heeft dan alleen twee oplosbare huidhechtingen die eventueel na 7 dagen verwijderd kunnen worden. Een kap is gedurende deze 7 dagen niet nodig. Bij een eenzijdig cryptorche reu kan de normaal gepositioneerde testikel gewoon blijven zitten als er geen reden is voor volledige castratie van de reu".
Laatst gewijzigd door Lizzy op Vr 26 Nov 2004, 11:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 25575
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re:Teelbal vervolg van vraagje aan fokkers bij de barfplaats

Berichtdoor Angelique » Do 25 Nov 2004, 10:46

CaSanGio schreef:
Als ze die balafknijpen via Laros......... ben weer even de naam kwijt) dan blijft ie toch ook nog zitten kan ie dan geen kanker meer veroorzaken. Er zit dan toch ook nog iets wat er niet hoort. De funktie ervan is dan wel uitgeschakeld, maar wat gebeurd er dan met die bal die in de ingewanden blijft zitten.Volgens mij wordt die gewoon verwijderd, anders zou het toch ook weinig zin hebben.
oebaya
5-sterren
Berichten: 1070
Lid geworden op: Vr 20 Jun 2003, 15:19
Locatie: België
Contact:

Re:Teelbal vervolg van vraagje aan fokkers bij de barfplaats

Berichtdoor oebaya » Do 25 Nov 2004, 22:47

Vermoed dat ze de bloedtoevoer afknijpen. Geen bloed, is geen leven, dus die bal sterft af denk ik.
gr.
Nicolette
Gebruikersavatar
K@rin
5-sterren
Berichten: 2045
Lid geworden op: Do 16 Okt 2003, 13:51
Locatie: ergens op het randje van de Achterhoek
Contact:

Re:Teelbal vervolg van vraagje aan fokkers bij de barfplaats

Berichtdoor K@rin » Vr 26 Nov 2004, 12:14

Lizzy schreef:De laparoscopische cryptorchidie operatie heeft vele voordelen. Via een kleine opening in de buikwand (doorsnede van 5 mm) kunnen we met een camera in de buik de binnenbal opzoeken. Het is dan niet noodzakelijk deze testikel te verwijderen. Het is voldoende om ervoor te zorgen dat deze testikel geen bloed meer krijgt door hem af te binden.

;)
Laatst gewijzigd door K@rin op Vr 26 Nov 2004, 12:14, 1 keer totaal gewijzigd.
oebaya
5-sterren
Berichten: 1070
Lid geworden op: Vr 20 Jun 2003, 15:19
Locatie: België
Contact:

Re:Teelbal vervolg van vraagje aan fokkers bij de barfplaats

Berichtdoor oebaya » Vr 26 Nov 2004, 15:09

O, sh*t, dat komt ervan als je te vlug wil lezen.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten