nog een paar vragen...

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

nog een paar vragen...

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
ReneeGJ
3-sterren
Berichten: 133
Lid geworden op: Di 28 Sep 2010, 22:37
Locatie: Zeewolde

nog een paar vragen...

Berichtdoor ReneeGJ » Di 19 Okt 2010, 08:56

Loop tegen een aantal dingen aan:

Iedere avond leg ik het zakje voor de volgende dag klaar in de koelkast, deze is dan nog best koud als Lodewijk het moet eten, hoe doen jullie dat?

Ik heb 2 hele grote stukken rundvlees en paardenvlees in de vrieser, kan je dat echt wel zo vaak ontdooien en invriezen? Het is natuurlijk niet helmaal ontdooit maar de randen toch wel....of zal ik aan de slager vragen of hij het niet in stukken kan hakken ofzo?

Misschien kom ik op nog meer vragen, dat horen jullie dan wel  :)
Lizzy
Moderator
Berichten: 55314
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: nog een paar vragen...

Berichtdoor Lizzy » Di 19 Okt 2010, 09:12

ReneeGJ schreef:Loop tegen een aantal dingen aan:

Iedere avond leg ik het zakje voor de volgende dag klaar in de koelkast, deze is dan nog best koud als Lodewijk het moet eten, hoe doen jullie dat?

Ik heb 2 hele grote stukken rundvlees en paardenvlees in de vrieser, kan je dat echt wel zo vaak ontdooien en invriezen? Het is natuurlijk niet helmaal ontdooit maar de randen toch wel....of zal ik aan de slager vragen of hij het niet in stukken kan hakken ofzo?

Misschien kom ik op nog meer vragen, dat horen jullie dan wel  :)


Ik gooi het hier in de roestvrijstalen voerbakken. En die zet in dan in de gootsteen met heet water daarin. En dan roer ik af en toe. En wacht ik tot het vlees lauw is.

Ik weet niet hoe vaak je het ontdooit en weer invriest? Wat ik doe als de porties te groot zijn is: ik ontdooi het deels. Dat het nog wel heel koud/bevroren is maar net snijbaar. Dan pak ik mijn sushi mes. Die is wat breder. Die verwarm ik onder de hete kraan, in snijd de boel in stukken, gebruik wat ik nodig heb en vries de rest opnieuw in. Ik ontdooi dus zelf maar 1 keer.
Gebruikersavatar
ReneeGJ
3-sterren
Berichten: 133
Lid geworden op: Di 28 Sep 2010, 22:37
Locatie: Zeewolde

Re: nog een paar vragen...

Berichtdoor ReneeGJ » Di 19 Okt 2010, 09:20

nog een vraag: sardines, zijn die te zout voor 1 keer per week? Als het hele sardines zijn dan vallen ze toch onder vleesbot? En hoe zit het met garnalen, mogen ze die hebben?
Gebruikersavatar
Nynke
5-sterren
Berichten: 7557
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: nog een paar vragen...

Berichtdoor Nynke » Di 19 Okt 2010, 09:42

verse sardines zijn niet zout en tellen als complete maaltijd  :) :)

garnalen mag je best geven, kost alleen een beetje veel  ::)

Ik vries iets soms wel 2 of 3 keer in, sowieso krijg je soms iets binnen als blok van * kilo, dat ontdooi ik dan eerst gedeeltelijk voor ik het portioneer en weer invries  :)

Ik haal overdag het eten voor de dag erna uit de vriezer en bewaar het in een afgesloten plastic doos buiten. Als het vriest bewaar ik het op het aanrecht  :) :)
Anne in Duitsland
5-sterren
Berichten: 8864
Lid geworden op: Wo 29 Jul 2009, 13:47

Re: nog een paar vragen...

Berichtdoor Anne in Duitsland » Di 19 Okt 2010, 10:03

Met sardines worden inderdaad niet die sardientjes in blik bedoeld! Ik heb die voorheen wel eens gebruikt om de groentenmix mee op te leuken, maar ook toen spoelde ik ze zoveel mogelijk af, anders zijn ze te zout.

Ontdooien en weer invriezen en ontdooien: daar heb ik ook nooit moeilijk over gedaan. Zo'n hondenmaag kan wel wat hebben; die van mij hebben er in ieder geval nooit problemen mee gehad.
Na verloop van tijd heb ik meer systeem weten aan te brengen in mijn barfmethode, dus nu komt het nooit meer voor dat ik iets opnieuw moet invriezen. Maar ja, ik heb dan ook gezellige schrokkerds, daar hoef ik geen kleine porties voor te maken. :D

Hier eten ze alleen 's avonds, en terwijl de honden bikken, haal ik het vlees/bot/orgaan of groente voor de volgende avond eruit. Dat zet ik dan in de bijkeuken in een afsluitbare plastic bak neer; daar is het niet te warm, maar toch warm genoeg om de boel in 24 uur te ontdooien. En dan pas weeg ik de hoeveelheden die iedere hond krijgt af; ik portioneer dus niet van tevoren.
Gebruikersavatar
ReneeGJ
3-sterren
Berichten: 133
Lid geworden op: Di 28 Sep 2010, 22:37
Locatie: Zeewolde

Re: nog een paar vragen...

Berichtdoor ReneeGJ » Di 19 Okt 2010, 12:54

goede tips!!!

Dus als ik 1 keer per week sardines wil geven dan geef ik dus alleen sardine en groentemix? Dus als ik 160gr bot/vlees/orgaan geef per dag dan geef ik 160gr sardine?
Anne in Duitsland
5-sterren
Berichten: 8864
Lid geworden op: Wo 29 Jul 2009, 13:47

Re: nog een paar vragen...

Berichtdoor Anne in Duitsland » Di 19 Okt 2010, 13:11

ReneeGJ schreef:goede tips!!!

Dus als ik 1 keer per week sardines wil geven dan geef ik dus alleen sardine en groentemix? Dus als ik 160gr bot/vlees/orgaan geef per dag dan geef ik 160gr sardine?


Als het een complete sardine is - dus met kop, staart en ingewanden er nog op, in en aan - dan wel. Let even op de ontlasting de volgende dag; sommige honden gaan aan de dunne als ze alleen vette vis én groenten krijgen in een maaltijd. Maar da's even uitproberen.
TMG1961
5-sterren
Berichten: 3578
Lid geworden op: Zo 11 Jul 2010, 23:15

Re: nog een paar vragen...

Berichtdoor TMG1961 » Di 19 Okt 2010, 13:31

Pixie eet 2 maal per dag. Ik haal rond 17.00 uur alles voor de volgende dag uit de vriezer en leg het in een plastic bak in de koelkast. 's ochtends en 's avonds haal ik het 1-1,5 uur voor ze eten krijgt het uit de koelkast en zet het op het aanrecht.

Ik vries alles in porties voor 2 dagen in.
Gebruikersavatar
lauraV
5-sterren
Berichten: 3008
Lid geworden op: Di 06 Jan 2009, 00:41
Locatie: Weert , Limburg

Re: nog een paar vragen...

Berichtdoor lauraV » Di 19 Okt 2010, 13:34

ik heb hier voor de dames een vacuvin bakje met zo een uitlek schaaltje , ideaal :biggrin2: :biggrin2:
als ik gevoerd heb doe ik er nieuw (bevroren) in voor de volgende dag .
1,5 uur voordat ze te eten krijgen zet ik het buiten de koelkast.
omdat alle lucht uit de bak is kan het eten niet verkleuren of stinken
(zomers haal ik het een 15 min. tot half uur eerder uit de koelkast)
Gebruikersavatar
ReneeGJ
3-sterren
Berichten: 133
Lid geworden op: Di 28 Sep 2010, 22:37
Locatie: Zeewolde

Re: nog een paar vragen...

Berichtdoor ReneeGJ » Di 19 Okt 2010, 18:29

Kom net thuis en zie dat Lodewijk heeft gespugt...dacht eerst dat het een tandje was maar het is een klein stukje bot...das toch niet erg? Hahaha bezorgde moeder hier!!
Too
5-sterren
Berichten: 3209
Lid geworden op: Di 20 Mei 2008, 21:52

Re: nog een paar vragen...

Berichtdoor Too » Di 19 Okt 2010, 19:13

Nee hoor, honden zijn wat dat betreft prachtig gemaakt...
iets wat net niet lekker 'valt' kunnen ze uitspugen "selectief spugen" zonder dat dat een groot probleem geeft..

Pas als t vaak gebeurt moet je opnieuw gaan denken!
Suzanne
5-sterren
Berichten: 2035
Lid geworden op: Wo 08 Mar 2006, 18:06
Locatie: Noord Brabant
Contact:

Re: nog een paar vragen...

Berichtdoor Suzanne » Di 19 Okt 2010, 20:07

[quote author=ReneeGJ

Ik heb 2 hele grote stukken rundvlees en paardenvlees in de vrieser, kan je dat echt wel zo vaak ontdooien en invriezen? Het is natuurlijk niet helmaal ontdooit maar de randen toch wel....of zal ik aan de slager vragen of hij het niet in stukken kan hakken ofzo?

Misschien kom ik op nog meer vragen, dat horen jullie dan wel  :)
[/quote]

Hoi,
Ik zou een groot stuk 1 x (deels) laten ontdooien en dan in porties delen en dan portie-gewijs weer invriezen.

Volgende keer meteen zo doen: vers vlees in porties voor 1 of 2 dagen invriezen, dat scheelt al.

Suzanne
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: nog een paar vragen...

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten