Runderstrot

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Runderstrot

Berichtdoor Barfplaats

BbvDoerak
3-sterren
Berichten: 113
Lid geworden op: Za 28 Aug 2010, 13:48

Runderstrot

Berichtdoor BbvDoerak » Di 21 Sep 2010, 12:45

Waar valt dit onder?
Iemand zei spiervlees en nou zit er best wel wat aan maar er zit ook heel veel kraakbeen in?
En kun je dit proportioneren?
Heb nu een stuk van ong. 800 gr. liggen maar ik krijg dit klein gemaakt (noch met wildschaar, nog met koksmes).
En tsja hij krijgt normaal maar 200 gr. bot of 150 gr. spiervlees op een dag dus dan is dit wel erg overdaddig.
Vindt dit ook best ieuwie vlees/bot :)
Nadia
5-sterren
Berichten: 6237
Lid geworden op: Ma 27 Jul 2009, 23:03
Locatie: Puth

Re: Runderstrot

Berichtdoor Nadia » Di 21 Sep 2010, 14:29

gebruik de zoekfunctie en je vind je antwoord..

http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... msg1755832
Anne in Duitsland
5-sterren
Berichten: 8857
Lid geworden op: Wo 29 Jul 2009, 13:47

Re: Runderstrot

Berichtdoor Anne in Duitsland » Di 21 Sep 2010, 14:33

Ik snij runderstrotten altijd met een fileermes, dus zo'n zeer lang, zeer smal en zeer scherp mes waar je vis en dergelijke mee fileert. Even een aanzetje snijden, dan de strot zo in je hand nemen dat het mes met de snijkant naar boven is gericht, en dan maar naar je toe zagen. Gaat probleemloos (bij mij althans)!
BbvDoerak
3-sterren
Berichten: 113
Lid geworden op: Za 28 Aug 2010, 13:48

Re: Runderstrot

Berichtdoor BbvDoerak » Di 21 Sep 2010, 14:38

Oke, kan ik dat nog proberen bedankt voor de tip!
Heb inmiddels ook meer gelezen over runderstrot maar de een zegt spiervlees, de ander bot en de ander vindt het helemaal niks?
Anne in Duitsland
5-sterren
Berichten: 8857
Lid geworden op: Wo 29 Jul 2009, 13:47

Re: Runderstrot

Berichtdoor Anne in Duitsland » Di 21 Sep 2010, 14:47

Vroeger zat er blijkbaar nog veel vlees aan zo'n strot, waardoor het onder vlees viel, omdat kraakbeen qua voedingsstoffen niet is gelijk te stellen aan bot. Nu er weinig vlees meer aan zit, vinden sommigen het niet de moeite waard om te voeren. Ik doe het wel, omdat de honden er zo lekker lang mee bezig zijn. Het meeste andere botwerk gaat krakboem naar binnen, op een strot krijgen ze blijkbaar slecht grip (glibberding!), waardoor het langer duurt.
BbvDoerak
3-sterren
Berichten: 113
Lid geworden op: Za 28 Aug 2010, 13:48

Re: Runderstrot

Berichtdoor BbvDoerak » Wo 22 Sep 2010, 16:13

Ok.
Dan zal ik hem toch maar geven, het is idd. een gatsieglibberding :D
Gebruikersavatar
HannekeKjell
5-sterren
Berichten: 1365
Lid geworden op: Vr 04 Jan 2008, 23:16
Locatie: Bergeijk

Re: Runderstrot

Berichtdoor HannekeKjell » Wo 22 Sep 2010, 22:53

Met een snoeischaar kan je 'm ook goed in stukken knippen.
De strotten die ik geef zijn heel goed bevleesd, dus tel ik ze als spiervlees.
Kjell vindt ze heerlijk en hij is er lekker lang mee bezig.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Runderstrot

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Hetty_ en 0 gasten