na lang lezen zit ik met een vraagje;

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

na lang lezen zit ik met een vraagje;

Berichtdoor Barfplaats

minoes
1-ster
Berichten: 42
Lid geworden op: Zo 20 Jun 2010, 16:33

na lang lezen zit ik met een vraagje;

Berichtdoor minoes » Vr 17 Sep 2010, 15:45

hallo lieve barfers.

nu zit ik met een vraagje mischien zegt het woord het al,maar toch vraag ik het.
wat is nou huttekase is dat een kaassoort?
Nadia
5-sterren
Berichten: 6237
Lid geworden op: Ma 27 Jul 2009, 23:03
Locatie: Puth

Re: na lang lezen zit ik met een vraagje;

Berichtdoor Nadia » Vr 17 Sep 2010, 15:55

TMG1961
5-sterren
Berichten: 3578
Lid geworden op: Zo 11 Jul 2010, 23:15

Re: na lang lezen zit ik met een vraagje;

Berichtdoor TMG1961 » Vr 17 Sep 2010, 17:22



Die link kende ik nog niet
Jasmin
3-sterren
Berichten: 177
Lid geworden op: Za 28 Aug 2010, 21:17

Re: na lang lezen zit ik met een vraagje;

Berichtdoor Jasmin » Vr 17 Sep 2010, 22:59

Het is ook bekend als cottage cheese. Misschien zegt je dat wat?
barjas
1-ster
Berichten: 4
Lid geworden op: Zo 29 Aug 2010, 19:16

Re: na lang lezen zit ik met een vraagje;

Berichtdoor barjas » Za 18 Sep 2010, 01:13

is in het koelvak van bijna iedere supermarkt te vinden, een brokkeltjes kaas in een bakje. je vind t vaak nabij de kaas soorten. Met makreel erbij gemengd heerlijk voor mens en dier..
202Spots
5-sterren
Berichten: 4782
Lid geworden op: Di 09 Mei 2006, 17:51
Contact:

Re: na lang lezen zit ik met een vraagje;

Berichtdoor 202Spots » Za 18 Sep 2010, 01:42

hutekaas,cottage cheese = pers wrongel  :P

Wrongel
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
"Bij het maken van kaas is de wrongel de massa van net samengeklonterde eiwitten uit de melk die het eerste stadium van de kaas vormen. Om kaas te maken wordt de wrongel in een vochtdoorlatende doek verpakt en in een vorm gelegd.
De wrongel is wit van kleur en wordt tijdens de kaasbereiding sterk samengeperst zodat zoveel mogelijk vocht wordt uitgedreven. Het persen gebeurt met een zgn. kaaspers, waar gewichten aan kunnen worden gehangen.
Gebruikersavatar
dancingdaydream
4-sterren
Berichten: 391
Lid geworden op: Di 29 Jun 2010, 22:19
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: na lang lezen zit ik met een vraagje;

Berichtdoor dancingdaydream » Za 18 Sep 2010, 14:33

Ooh!! Maar als cottage cheese/huttenkase wrongel is, dan kan je er dus ook zelf kaas van maken!
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: na lang lezen zit ik met een vraagje;

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], fransbulletje en 4 gasten