Snijlingen?

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Snijlingen?

Berichtdoor Barfplaats

Jasmin
3-sterren
Berichten: 177
Lid geworden op: Za 28 Aug 2010, 21:17

Snijlingen?

Berichtdoor Jasmin » Wo 08 Sep 2010, 18:34

Wat zijn precies snijlingen? Onder de zoekfunctie kom ik het wel tegen, maar niet wat het precies is en waar het onder valt, bot of vlees?
Gebruikersavatar
May Linn
5-sterren
Berichten: 2474
Lid geworden op: Za 16 Mei 2009, 10:08
Locatie: Roermond

Re: Snijlingen?

Berichtdoor May Linn » Wo 08 Sep 2010, 18:45

Het heeft te maken met hoe het vlees gesneden is.
Snijlingen zijn altijd spiervlees.
Je hebt zeg maar van klein naar groter: gemalen vlees, vleessnippers, snijlingen van vlees en lappen vlees.
Gebruikersavatar
ulla
5-sterren
Berichten: 1961
Lid geworden op: Vr 27 Okt 2006, 19:26

Re: Snijlingen?

Berichtdoor ulla » Wo 08 Sep 2010, 18:46

Snijlingen is volgens mij wat over blijft na het uitbenen, een beetje slachtafval, het valt onder vlees, want er zit geen bot in.
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8042
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: Snijlingen?

Berichtdoor Borke » Wo 08 Sep 2010, 21:18

Snijlingen is langgerekt veel vel met wat vlees er aan, je rekent het als spiervlees, het verschil met gewoon spiervlees is dat het vel er aan zit en dat het van die lange stukken zijn.

Ter vergelijking: spiervlees is als brokken, stukken vlees (vergelijkbaar met stoofvlees wat je voor jezelf koopt) en snijlingen kan je meer vergelijken met dikke spaghetti  :biggrin2:
orinake
5-sterren
Berichten: 1954
Lid geworden op: Vr 29 Mei 2009, 16:08
Locatie: Nevele
Contact:

Re: Snijlingen?

Berichtdoor orinake » Wo 08 Sep 2010, 21:42

Borke schreef:Snijlingen is langgerekt veel vel met wat vlees er aan, je rekent het als spiervlees, het verschil met gewoon spiervlees is dat het vel er aan zit en dat het van die lange stukken zijn.

Ter vergelijking: spiervlees is als brokken, stukken vlees (vergelijkbaar met stoofvlees wat je voor jezelf koopt) en snijlingen kan je meer vergelijken met dikke spaghetti  :biggrin2:


Er zit ook veel verschil tussen snijlingen als je bij verschillende leveranciers besteld.
Ik haal hier de wildmixxnijlingen weer aan die zoveel indruk nalieten, dit was gewoon gemalen drek.
De paardensnijlingen die ik af en toe heb zijn echt mooie stukken vlees. Daar zitten stukken tussen van 500gr :)
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8042
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: Snijlingen?

Berichtdoor Borke » Wo 08 Sep 2010, 21:59

De snijlingen die ik hier heb (gehad) zijn van haas en lam, die zijn dus niet zo groot, van paard zal het ongetwijfeld fikser zijn.
Jasmin
3-sterren
Berichten: 177
Lid geworden op: Za 28 Aug 2010, 21:17

Re: Snijlingen?

Berichtdoor Jasmin » Wo 08 Sep 2010, 23:11

Ik heb van een lokale slager pas vleesafval gekocht, maar het is eigenlijk alleen zeen. Ik dacht dat dat het was. Witte harde stukken van het rund met maar een piezzeltje vlees er aan. Ik dacht dat dat het was. De hond eet het niet, ik geloof dat ik het maar weggooi. Hij durfde er ook nog 1,50 E. voor te vragen.
Gebruikersavatar
Linda_Bonbon
3-sterren
Berichten: 225
Lid geworden op: Di 31 Aug 2010, 12:53
Locatie: Helmond

Re: Snijlingen?

Berichtdoor Linda_Bonbon » Wo 08 Sep 2010, 23:14

Is dat geen vet dan wat je hebt gekregen??
Jasmin
3-sterren
Berichten: 177
Lid geworden op: Za 28 Aug 2010, 21:17

Re: Snijlingen?

Berichtdoor Jasmin » Wo 08 Sep 2010, 23:28

Nee, het is keihard, net als het bindweefsel dat tussen de botten zit. Jasmin krijgt het wel fijngekauwd maar na een paar stukken dacht ze: daar ga ik geen moeite voor doen. Ik denk ook niet dat er veel voedingswaarde in zit.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Snijlingen?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast