verergering na compositum?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

verergering na compositum?

Berichtdoor Barfplaats

wendy hostyn
1-ster
Berichten: 39
Lid geworden op: Di 17 Feb 2009, 20:48

verergering na compositum?

Berichtdoor wendy hostyn » Di 07 Sep 2010, 23:39

mijn oudste collie caro (11 jaar) is al twee weken op de sukkel met haar luchtwegen. twee weken geleden bleek ze chronische bronchitis te hebben waarop ze heftig reageerde met hoge koorts. twee dagen voor de acute koorts heb ik haar wel af en toe horen hoesten. ze heeft een AB-kuur gehad van tien dagen. zaterdag was haar laatste tabletje. zondagavond is ze weer beginnen hoesten. maandag wat meer, maar toen nog steeds een droge hoest. maandagavond heeft ze voor het eerst luchtweg compositum en luchtwegkruiden forte van groene os gekregen. vanmorgen hoestte ze nog steeds, maar deze keer met een reutelend geluid erbij. ik vermoed dat dat losse slijmen zijn die ze wil ophoesten. ze maakte geen koorts, eetlust is ok... kan dat een reactie zijn op die kruiden en druppels? mijn DA wou ze weer op AB zetten, maar als het van die kruiden ed kan zijn, zou ik dan niet beter wachten?
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: verergering na compositum?

Berichtdoor Mevroi Kruim » Wo 08 Sep 2010, 09:34

Hmmm .... van homeopathische middelen weet ik dat er een begin-verergering kan optreden, dat betekent dn dat het middel werkt. Dan moet je ff stoppen totdat de verergering over is en dan met een lagere dosis weer beginnen. Maar ik weet niet of dit compositum ook zo werkt ... misschien een mailtje aan de fabrikant?
Lizzy
Moderator
Berichten: 59795
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: verergering na compositum?

Berichtdoor Lizzy » Wo 08 Sep 2010, 10:45

Volgens mij zou er geen beginverergering op moeten treden maar ik durf er ook mijn vingers niet voor in het vuur te steken. Je kunt NML Health even bellen. Zij reageren altijd goed/snel. Er zijn geen problemen met Caro's hart?
wendy hostyn
1-ster
Berichten: 39
Lid geworden op: Di 17 Feb 2009, 20:48

Re: verergering na compositum?

Berichtdoor wendy hostyn » Wo 08 Sep 2010, 13:45

haar hart is in orde. met de diagnose van chronische bronchitis is haar hart ook gecontroleerd. daar hebben ze niks afwijkends gevonden.

gisteren was ze zo fel aan het reutelen, vandaag nog geen kuchje, hoest of reutelende slijmen gehoord. ik begrijp er helemaal niets meer van...
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: verergering na compositum?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten