bloedonderzoek rauw gevoerde honden - naar referentiewaarden

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht
_Sandra_
4-sterren
Berichten: 340
Lid geworden op: Do 05 Feb 2009, 02:21
Locatie: Roermond
Contact:

bloedonderzoek rauw gevoerde honden - naar referentiewaarden

Berichtdoor _Sandra_ » Ma 06 Sep 2010, 14:43

Onderstaande info las ik op hondenpage:
Groetjes
SandraIk kreeg een mailtje via het voer natuurlijk forum waar eigenaren van honden opgeroepen worden voor onderzoek naar de referentie waarden van brok of vers gevoerde honden !!! Misschien zijn er mensen die hieraan deel willen nemen!!met hun hond !!!Hier de inhoud van de mail:

OPROEP BLOEDONDERZOEK HONDEN

Erwin (dierenarts) en ik (paraveterinair) willen een wetenschappelijk onderzoek starten naar de referentiewaarden van bloed van rauw gevoerde honden. We hebben een prijsafspraak met het laboratorium (VLN) kunnen maken zodat de kosten enorm gedrukt kunnen worden en wij de mogelijkheid hebben om dit onderzoek uit te voeren.

Wat hebben wij nodig?
- Honderd gezonde honden. Nuchter aangeboden.
- Leeftijd vanaf 3 jaar tot en met 8 jaar.
- Liefst afgespeend op rauwe voeding of tot maximale leeftijd van 5 maanden oud anders gevoerd dan rauw.
- Niets anders gevoerd dan rauwe voeding. Een dag brok in de week maakt de uitslagen onbetrouwbaar voor dit onderzoek.

Wat houdt het bloedonderzoek in voor de deelnemers?
- Er wordt een buisje bloed 2-3 cc van uw nuchtere hond afgetapt.
- Alle bloedbuisjes worden door ons verzameld, en bij 100 stuks, direct opgestuurd naar het laboratorium. De honderd buisjes woorden op één dag geanalyseerd.
- Het bloed wordt onderzocht op de volgende referenties: Hb, Ht, RBC, WBC, Differentiatie, Alat, Albumine, Alk.Fosfatase, Billirubine, GGT, Kreatine, Na/K, Tot.eiwit, Ureum, Galzuren en Glucose.
- U krijgt de uitslag (en) van het bloedonderzoek van uw hond(en) van ons per mail. Erwin bekijkt de uitslagen en zal zijn bevindingen als notitie toevoegen aan de uitslagen. U en uw hond(en) worden met uw toestemming, vermeld in het onderzoek.
- We vragen een kleine tegemoetkoming in de kosten van €20,--

Wat houdt het onderzoek voor ons in?
Dit onderzoek moet nagaan of de huidige referentiewaarden van brok gevoerde honden afwijken van rauw gevoerde honden. Als deze bloedwaarden afwijken moeten rauw gevoerde honden anders geïnterpreteerd worden dan brok gevoerde honden.
Heel veel tijd, moeite en energie zal het gaan kosten om een goed onderzoek te schrijven die de kritiek van dierenartsen en vele anderen kan doorstaan.

Omdat we ons realiseren dat Heiloo voor veel mensen een lange rit is willen we daarnaast een paar andere plaatsen in Nederland bezoeken, waar we op een middag bloed af kunnen nemen.
We houden ons aanbevolen voor tips waar dit kan gebeuren.
Hierdoor hopen we ook te bewerkstelligen dat we zo snel mogelijk tot de 100 bloedbuisjes komen en iedereen zo snel mogelijk de uitslag per mail kan ontvangen.

Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen mij een bericht sturen per e-mail edith@anyanimal.nl U krijgt dan een vragenlijst via de mail om in te vullen

Groeten, Edith
Too
5-sterren
Berichten: 3741
Lid geworden op: Di 20 Mei 2008, 21:52

Re: bloedonderzoek rauw gevoerde honden - naar referentiewaarden

Berichtdoor Too » Ma 06 Sep 2010, 14:45

Staat al in de bar  ;)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten